tak s obchvatom ziaru to vyzera nahnuto.. tento zjavne nic a buduci rok je na odstrel ![]()
Priprava na D3 Strazov Brodno je este dalej, dokonca sa vyhlasil aj tender, ale nestavia sa.
Žiarsky podnikateľ Vladimír Urblík inicioval petíciu za zjazd z R2 do mesta na mieste plánovanej križovatky s Lovčianskou cestou, ktorá z projektu pred časom vypadla. Napojenie na rýchlostnú cestu v tesnej blízkosti Žiaru chce viac ako 2500 ľudí.
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=14349
Zaujímavé, že v NDS chcú byť, čo sa týka dodržiavania noriem, zrazu “pápežskejší než pápež”. Ale doteraz veselo pripravovali také projekty, ako MÚK Bzenica (Žarnovica-sever), Zjazd z diaľnice s krátkym odbočovacím pruhom na MÚK Považská Bystrica-centrum, aj na MÚK Šášovské Podhradie by sa toho našlo.. V prípade tejto MÚK bude pes zakopaný niekde inde
“Oba zjazdy sú vzdialené od mesta niekoľko kilometrov, jeden dokonca až osem,” - tak na tomto som sa dobre pobavil
To, že sa v minulosti robili takéto zbastlence snáď neznamená, že v tom treba pokračovať navždy. Dva zjazdy vo vzdialenosti niekoľkých km (AŽ OSEM) mi pripadajú primerané pre mesto veľkosti ZH
Samozrejme som za to, aby sa už stavalo len s dodržaním noriem. Ale tu išlo podľa mňa o niečo iné - že niekto (napr. primátor ZH) nechcel, aby došlo k výraznému zvýšeniu hustoty premávky na tej ulici, kadiaľ bol plánovaný vjazd do mesta, (a niekto naopak veľmi chcel, aby tam tá MÚK bola
) a tak “sa to zariadilo” cez NDS s využitím skutočnosti, že vzdialenosť dvoch MÚK nezodpovedá platným normám. Je to len moja domnienka, možno to bolo všetko úplne inak a NDS chce skutočne začať všade dodržiavať normy ![]()
ja ked pojdem (niekedy v roku 2020) z Bratsislavy po R2 tak zo zjazdu to budem mat domov 14 km a minimalne 9 semaforov…
hehe, aj ja po R4 ci D1.
No a buduci obchvat ZH R2 sa ma kedy zacat stavat ?? nieco som pocul ze zaciatkom 2011…
Ano, mal by ist do vystavby buduci rok, hoci sa planovalo zacat uz tento rok.
Podla mna az 2012. Toto je v momentalnej situacii pomerne zbytocna stavba - aj ked je pripravena na realizaciu.
myslim, ze prave preto ze je tak dobre pripravena sa zrejme zacne s jej vystavbou .. neni to sice najsamfasa nutnejsi usek, ale urcite mi to prijde lepsie ako dat tie peniaze do usekov D3 za strazov - KNM ..
hm, ale to uz radsej na R2 ZV-KE, pripadne R4..
Tie nie su tak pripravene, i ked by boli asi potrebnejsie…
je tazko sa tu hadat kt usek je potrebnejsi…kazzdy si tu meliete svoje to je jasne…,mozno je to jedno aj tak je to o politike v regionoch…
SDKÚ mala vo volebnom programe “akcelerovanie výstavby R2” a hlavne so zameraním na obchvaty miest. Keďže asi aj na toto nachytali pár voličov, nemali by teraz z nich robiť volov. Nejako je zo strany Figeľa príliš ticho nielen ohľadom obchvatu Žiaru, ale aj Bánoviec, či úseku ZV - Kriváň.
A co ma akoze figel kazdy den vyhlasovat a trubit do sveta, ze postavime toto a toto? Ma sa znizit na uroven jeho predchodcov, ktori donekonecna slubovali a Vazny napr. na R2 nezacal stavat nic okrem uz zazmluvneneho 3 km obchvatu Figy?
Btw, na R2 boli stanovene 3 useky v tomto volebnom obdobi a to ZH, ZV-Pstrusa a Pstrusa-Krivan. Co by bolo zatial historicky najviac km na R2, este ktomu v plnom profile.
este stale cakame na slubeny program pripravy a vystavby D/RC 2010-2014. ze co sa zacne buduci rok oznamene bolo. dalsi podrobny plan radsej nech meska par mesiacov s tym ze tam budu veci ktore sa aj splnit daju na rozdiel od ficovej vlady kt. predlozila svoj plan az v 2007 a aj tak sa z neho splnilo minimum. hlavne si treba overit co je pripravene a nepodlahnut vselijakym lobujucim subjektom. uz v pripade R7 bude velmi narocne splnit zaciatok vystavby v 2014. vcerajsia sprava o ukonceni EIA BB-RK s tym ze stavat zacnu (tj vybavia prieskumy, UR, SP, pozemky, tender za rok) je vsetko len nie seriozna info. v pripade R2 okrem tychto 3 usekov maju sancu byt zacate dalsie 2-4 useky.
spravy.pravda.sk/dialnica-sa-asi … nomika_p12
Podla tohoto sa zacne buduci rok…