R2 Mýtna - Tomášovce

Tak mi z tejto Vasej diskusie vychadza, ze R2 by mohlo pomoct rozdelenie na mensie useky, hoc aj s docasnymi napojeniami, co by mohlo urychlit riesenie tych najproblematickejsich miest.

to napadlo už predchádzajúce vedenie MD, úsek Mýtna Lovinobaňa bol plánovaný na rok 2014

Ano, pokial by to prinieslo rapidne znizenie nakladov a nebol by problem so ZP. Navrhova rychlost 80 neznamena hned MPR 80 km/h. Nakoniec, R1 v okoli Novej Bane ci ZC ma ake parametre? R22,5/80, a jazdi sa tam 130.

devil, estakadu typu Hricov beriem ako totalnu devastaciu. Pokial je cielom ochrana ZP, tak urcite nie 6 km estakad, ale kratke tunely, cena by bola porovnatelna a ucinok nasobne vacsi.

ked chces uplne nahradit estakady tak musis dat dlhy tunel a to stat nechcel, kratke tunely pomozu ale estakady tam budu tak ci tak. uz estakada bol kompromis, je to lepsie ako masivny zarez a ovela lepsie ako to proste tahat dole v doline.

Neviem to posudit, nakolko som nevidel podrobny nacrt sucasneho ani tuneloveho riesenia. Kazdopadne ta vizualizacia estakady na stranke NDS vyzera hrozivo.

ak viem na toto sa spracováva taktiež štúdia realizovateľnosti nie?

Nasiel som nejaku staru EIA z 2006 a skor sa v kritickej casti priklanala k tunelovemu variantu. Mapa tam, zial, nie je.
enviroportal.sk/sk/eia/detai … lovinobana
(pozn. modry - estakady, cerveny - 3 tunely 800+300+580, zeleny - 2 tunely - 680+1040). Cenovo tam az take rozdiely neboli.

Inak, sutaz uz sice bola vyhlasena, ale v sutaznych podmienkach sa pise, ze DSP bude musiet respektovat studiu realizovatelnosti, ked bude hotova (napr.polprofil, stavbu na etapy a pod.).
Akurat neviem, peeco bude tender na DSP este pred tym, ako bude delivery studie (koncom apríla).

zravim, vidim ze na useku Krivan-Lucenec je planovana len jedna krizovatka Tomasovnce, znamena to ze nebude ziaden “exit” pri Mytnej alebo Lovinobani ako som to viac krat videl v povodnych zameroch?

nehoda vcera pri mytnej, 1 obet na mieste a druha v nemocnici, usek 4 hodiny neprejazdny. pomaly ale isto to bude cesta smrti, najma ked dokoncia R2 pri DT.

Názov pridelený zákazke: Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie (DSP), dokumentácie na ponuku (DP), výkon autorského dozoru (AD) a vytyčovacích prác (VP) pre stavbu Rýchlostná cesta R2 Kriváň - Lovinobaňa, Tomášovce
Dátum otvárania predmetných častí ponúk: 07.04.2014

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/238348

Úsek Kriváň – Lovinobaňa sa nachádza v procese stavebného konania. Pokračovanie rýchlostnej cesty začína za mimoúrovňovou križovatkou Kriváň predchádzajúceho úseku. Ďalej pokračuje v súbehu so súčasnou cestou I/50 a železničnou traťou v úzkom údolí Krivánskeho potoka. Na konci trasy križuje cestu I/50 v križovatke Tomášovce a na ďalší úsek sa napája priamo v mieste cesty II/595. Úsek Kriváň – Lovinobaňa má celkovo dĺžku 22 570 m. Cesta bude prechádzať katastrom obcí Kriváň, Podkriváň, Píla, Mýtna, Divín, Lovinobaňa, Uderiná, Podrečany, Točnica a Tomášovce. Plánovaný začiatok výstavby je v roku 2016 a mal by trvať do roku 2019. Na úseku sa bude nachádzať 28 mostov a mimoúrovňová križovatka Tomášovce.

Celkom zabavne, ze novinari este odpisuju datumy realizacie z webu NDS…
viewtopic.php?f=35&t=19334&p=156753#p156753

Cely clanok: viewtopic.php?p=158462#p158462

Takže tunelový variant je definitívne pochovaný? :frowning:

myslim ze pri tomto useku sa tunelom naposledy zaoberali pri posudzovani vplyvov na ZP (EIA), odvtedy je vsetko nastavene na most a na rozdiel od D1 Turany -Hubova sa tu nic neudialo takze momentalne nie je chut a pre kompetentnych asi ani dovod to menit :slight_smile:

Ak je sucastou zakazky aj dokumentacia na ponuku znamena to ze je to nastavene na cerveny FIDDIC ?

Zavisi, ako vysla studia realizovatelnosti, ktora sa nedavno robila.

Som prekvapeny, ze tento usek dostane taku pozornost nowadays. Som si myslel ze urcite sa nebude stavat min 5-10 rokov kvoli narocnosti terenu, osobne si ale ani nemyslim ze sa zacne v roku 2016, ako to byva uz na Slovensku.

viewtopic.php?f=35&t=19566&p=158532#p158532

Že oplývaš optimizmom je dobrá vec. Uvidíme, čo vyvedie ďalšia vláda po tejto. Čo je horšie, že nepridávaš také dôležité články do monitoringu /prepáč/. Aby si im to neskôr mohol otrepať o hlavu.