oni chcu spojit MUK a odpocivadla ? inak preco to neprekreslia a neurobia tam velke odpocivadlo .. uz to na poslednych usekoch ich napadlo, ze dve male je hlupost a radsej velke obojsmerne odpocivadlo ..
Podla mna to nie us odpocivadla len uprava terenu.
predbezne oznamenie na studie realizovatelnosti (kopirujem sem len oznam od i15 z fora R2):
R2 Kriváň - Tornaľa uvo.gov.sk/sk/evestnik/-/vestnik/197035
Je potesitelne, ze sa hybe priprava aj na R2, ale nerozumiem, preco sa ide robit DSP na usek, kde sa este studiou realizovatelnosti moze uplne zmenit trasa. Neda sa DSP urobit len na usek Mytna-Lovinobana, kde tych variantov tolko nie je?
Mozno su si relativne isti tym, kadial to chcu tahat…
na useku Krivan-Mytna je 4 kilometre dlha estakada. Mozno studia povie, ze lacnejsie budu 2 tunely (1040m a 680m), ktore tam boli povodne navrhovane
Nelogicke by hlavne bolo, ak by sa na R2 pokracovalo vystavbou celeho useku Krivan-Lovinobana, ktoho st.expertiza z DUR je vyse 380 mil. € a medzi Ozdanmi a Figou by ostala sucasna cesta…
opakujem, tie tunely nahradia estakady len ciastocne.
aj tak su to vyhodene peniaze pre projektantov, dopadne to ako financne narocne useky D1 a D3, ktore maju uz roky DSP, ale nakoniec sa zrusilo aj uzemne rozhodnutie a vsetko sa robi odznova
Ja som ani nenarazal na tunelovy variant, ako skor moznost prepocitat navratnost pri znizeni parametrov na nizsiu navrhovu rychlost - bez nutnosti akehokolvek tunela ci 6 km estakady. Tunel ani estakada v tomto pripade nic neurychlia, na rozdiel od Visnoveho, Korbelky, Braniska, Sorosky…
to radsej sorosku a useky dalej ako toto ..
Vyhlaseny tender na DSP pre cely 22 km dlhy usek
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/233892
Termin na vypracovanie DSP je 10 mesiacov, otvaranie obalok s ponukami prebehne v aprili.
Takze v priprave je tento usek nadalej pred Soroskou. Zvlastne, ze prave v useku, kde trasa moze este prejst rozsiahlymi zmenami, sa necaka na vysledok studie realizovatelnosti, pretoze usek Krivan-Mytna ma pri sucasne navrhnutych parametroch priam mizernu navratnost.
A tento usek by sa mal robit v plnom profile?
Moj osobny nazor je ze R2 od Zvloena po Lcenec a od Roznavy po Kosic by mala byt v plnom profile.
veľmi dobrá správa, ale dúfam že ďalším krokom bude príprava tendra na poloprofil Mýtna - Lovinobaňa a 1,5 - 2 km od MÚK Kriváň po I/50, aby sa nemuselo jazdiť cez obec
Na useku Krivan-Lucenec by som subjektivne aj chcel plny profil, ale treba byt trochu pri zemi.
Postacoval by aj polprofil s pruhom pre pomale vozidla (Mytna->Krivan v jednom smere a Krivan->sedlo v druhom smere).
Nakolko su tam planovane estakady, tak rozdiel v cene plny profil/pol profil asi budu znacne a usetrene peniaze by som radsel dal na R2 Batka-Figa.
Neviem ci Krivan->sedlo je mozne pri vyskovom vedeni vobec napojit na I/50 v sedle.
áno nad tým som rozmýšľal, chcelo by to vidieť podrobnejší nákres. ale myslím že by sa to oplatilo aj za cenu vyšších nákladov, úsek Pstruša - Kriváň končí v obci a to nie je dobré
Budem sa opakovat, ale bolo by dobre, keby sa v ramci studie realizovatelnosti posudila aj moznost postavit cast useku Krivan-Mytna s nizsou navrhovou rychlostou, pokial by to prinieslo podstatne znizenie nakladov. Pri znizeni MPR zo 130 na 100, resp. 110 km/h na useku dlhom do 8 km by to urobilo stratu do 1 minuty, ale aspon by sme tu dolinu nezmasakrovali 6 kilometrami estakad .
Návratnosť úseku nemusí byť zlá ani bez zmeny parametrov - keď sa bude úsek Kriváň-Mýtna realizovať až po roku 2020. Tiež sa budem opakovať cesta 50 by sa mala prestavať na striedavé 2+1 pruhy a v pohode vydrží, ale najprv treba vyriešiť nevhodné ukončenie R2 v intraviláne Kriváňa

Budem sa opakovat, ale bolo by dobre, keby sa v ramci studie realizovatelnosti posudila aj moznost postavit cast useku Krivan-Mytna s nizsou navrhovou rychlostou, pokial by to prinieslo podstatne znizenie nakladov. Pri znizeni MPR zo 130 na 100, resp. 110 km/h na useku dlhom do 8 km by to urobilo stratu do 1 minuty, ale aspon by sme tu dolinu nezmasakrovali 6 kilometrami estakad .
Teraz je to navrhnute ako R24,5/100, chces to na R24,5/80?
To je dalsi usek R2, kde sa zmestia do 5 mil.E/km.
Pri znizeni MPR zo 130 na 100, resp. 110 km/h na useku dlhom do 8 km by to urobilo stratu do 1 minuty, ale aspon by sme tu dolinu nezmasakrovali 6 kilometrami estakad .
a ja sa budem tiez opakovat, estakady su prave preto aby nebolo zmasakrovane udolie, aby sa neznicili priecne koridory migracie zvierat, vyplynulo to z EIA. suhlas s i15, treba postavit R11,5 mytna-lovinobana aj ked medzi prioritami OPD nie je - prava ruka nevie co robi lava.
studia realizovatelnosti je pre mytna-lovinobana zbytocna - uz vcera bolo neskoro a pre krivan-mytna tiez lebo do 2020 sa ani nezacne stavat cize odkial moze vediet nejaka studia ake tam budu intenzity a ake budu parametre a ceny occa 10 rokov ?
Nakolko su tam planovane estakady, tak rozdiel v cene plny profil/pol profil asi budu znacne a usetrene peniaze by som radsel dal na R2 Batka-Figa.
opakujem, estakada do 2020 nebude, to ze bakta a batka sa neriesia je vysledok chorej Sk koncepcie, RC sa berie nie je ako spojnica KE-ZV-(BA) ale zase ako nejaka miestna ci regionalna cesta cize soroska je pripravovana aj ako spojenie KE-RV a tieto useky zase ako cesta na LC a RS. napokon poloprofil krivan-mytna ani nema zmysel, v sucasnosti by usetril mozno 1-2 minuty.
RS-RV je uzemie nikoho, tornala-RV ma stastie na parametre, figa-zacharovce sa zase smolu ze odtial nikto nie je na vysokych poziciach, hoci by sa usetrilo tak 5 min. a tiez ma smolu ze by patrila medzi najmenej vynosne ksefty.
To je dalsi usek R2, kde sa zmestia do 5 mil.E/km.
esteze D3 ma tradicne nizke ceny