Super, predbezne oznamenie na DeUeR. Za 2 roky ho tu mame zas Pochybujem, ze tato vlada vobec dokonci pripravu obchvatu KE.
po dostavani parkovacieho domu tam bude semafor, Ing.Titl si uz brusi zuby…
Super, predbezne oznamenie na DeUeR. Za 2 roky ho tu mame zas Pochybujem, ze tato vlada vobec dokonci pripravu obchvatu KE.
po dostavani parkovacieho domu tam bude semafor, Ing.Titl si uz brusi zuby…
“po dostavani parkovacieho domu tam bude semafor, Ing.Titl si uz brusi zuby…”
Off topic, ale dúfam, že potom už nejako zosúladia zelenú vlnu v smere z KVP do centra cez Torysskú a aj späť.
V KE mám všetky semafóry presne vyrátané, ale na intervaly týchto teda neviem prísť.
nejaku mapku, vizu, alebo popis riesenia na tento park. dom + riesenie dopravy nemas?
toto som avizoval na zaklade jedneho online rozhovoru s Figelom, kde spomenul, ze R4 chce az po D1: D1 Bud-Bid plus R4 MR - Sebastovce a už chyba iba R2 spojenie, ktore je tu. Ak by sa skutocne realizovalo, tak potom Figelova idea o zatraktivnenie severojuzneho tahu R4 nabera realne kontury.
Toto je skutocne alternativne rozmyslanie oproti desatrociu budovania modly z tahu BA-KE ako riesenia pre rozvoj vychodu…
kde ma ten Figel karmu, nech mu kliknem plusko?
Ja len pripomeniem ze so zaciatkom realizacie tohto useku sa pocita najskor v 2014, cize je dost velka pravdepodobnost ze aj ked ho vlada stihne pripravit, stavat ho uz nemusi a nasledujuca moze mat uplne ine priority v D/RC.
mel, ono asi dost zavazil aj povod Figela, ale cely ten koncept je rozumny pre vychod. PP Kechnec a Peres dostanu silne argumenty pri vyjednavaniach s investormi, odlahci sa doprava v meste a nie je to financne tak zatazujuce ako zilinske tunely.
Madari sa do M30 asi velmi hrnut nebudu, preto by to k dokonalosti chcelo uz len urychlit ZV-LC a poriesit Sorosku + nejake kratke obchvaty bodovych zavad okolo RS a bude velka spokojnost
inak v tomto suhlasim s dragonom.. vsak aj za ficovej vlade sa vsetko naplanovalo a vyhodilo na papier.. keby sa len to dokoncilo, tak sme tazko za vodou .. takze v tomto by som nebol moc optimisticky ..
Vsetky useky medzi Zvolenom a Tornalou su priprave dalej, takze je predpoklad, ze sa rozostavaju skor. Soroska je na tom zhruba rovnako (predbezne oznamenie na DUR), akurat ze to sa objavilo uz pred par mesiacmi. Z toho mi vychadza, ze obchvat KE sa do roku 2014 nerozostavia a ani priprava nebude ukoncena.
Podobne ako Jablonov-Beharovce, moze sa stavat cez FIDES (ci FIDIC ci jak sa to vola), kde si koncesionar sam vsetko vybavi. Potom to ide rychlejsie..
a kto to bude financovat?
i15,
FIDIC moze byt pouzity aj pri standardnom obstaravani, pricom si vsetko vybavi ten kto vyhra tender. Opravte ma ak sa mylim.
mel, myslim ze mas pravdu.
mel, ono asi dost zavazil aj povod Figela, ale cely ten koncept je rozumny pre vychod. PP Kechnec a Peres dostanu silne argumenty pri vyjednavaniach s investormi, odlahci sa doprava v meste a nie je to financne tak zatazujuce ako zilinske tunely.
zalezi na vyhodach ktore vyplynu z tohoto useku. kolko aut tam prejde z vnutorneho obchvatu o kolko sa cesta zrychli.
a kto to bude financovat?
No v principe stale my, obcania . Ale inak predsa stat koncesionarovi zaplati dohodnutu sumu, v ktorej uz bude aj priprava a vybavovanie dokumentacii.
Asi nevidite, kam tym smerujem. Takze inak Figel pri prilezitosti zaciatku vystavby R4 povedal, ze “by chcel niekedy” stavat aj spojku medzi R4 a D1 a objavilo sa tu predbezne oznamenie na DUR. To podla vas znamena, ze:
?
podla mna to bude: 3. obchvat KE sa bude postupne pripravovat s dokoncenim pripravy niekedy okolo roku 2015, kedze to nie je najhorsi usek na trase a vacsina aut aj tak smeruje do mesta
i15 ma pravdu, uvahy ze by mohol ist tento usek do vystavby akymkolvek sposobom do 4 rokov su myslim scestne, aj ked pripravit sa moze teoreticky stihnut.
vyhlasena sutaz na vypracovanie dokumentacie pre uzemne rozhodnutie a DSZ:
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/25251
Vestník č. 133/2011 - 9.7.2011
Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávaniaVypracovanie dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) a dokumentácie pre územné rozhodnutie (DÚR) stavby rýchlostnej cesty R2 Šaca Košické Olšany v dĺžke cca 21,5 km.
Predpokladaná hodnota zákazky bez DPH:
Hodnota: 900 000 EURTRVANIE ZMLUVY ALEBO LEHOTY USKUTOČNENIA
Obdobie: v mesiacoch (od uzatvorenia zmluvy).
Hodnota: 9Podmienky na otváranie obálok s ponukami
Dátum: 17. 8. 2011.
tu si dali trosku nacas po vyhlaseni predbezneho oznamenia .. Ale aj to je progres
aj nieco z tlace … plus ze vraj vystavba sa ma zacat v septembri 2014, co dost pochybujem .. kedze je to po volbach, ale poklepat kamen mozu
Podľa portálu NDS…
Zdravim, mam otazku odkial a kam povedie tunel co ma byt pri Haniske pri KE.