R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

dik drX ! Ano Vlados ta krizovatka bude sama o sebe poriadne divoka ak ju prave po tom rozdeleni useku nahodou nezmenia. Skus pozriet tu: skyscrapercity.com/showthre … 8&page=432 je tam prehladnejsia schema MUK Ludvikov Dvor prave podla fialoveho schvaleneho variantu. Ja tam stale vidim mosty ponad mosty (cesta bielou farbou smerom na Sacu od kruhoveho objazdu si vsimni je v urovni terenu a ponad nu 3 mosty jeden nad druhym - ten treti most sice krizuje mierne mimo tie ostatne ale aj tak uz musi byt poriadne vysoko).
A len tak mimochodom ma napadlo ze to rozdelenie useku mozno suvisi aj s tym ze usek Haniska - USS - Saca nie je sucastou Via Carpathie a ze by mohlo dojst k problemom s preplatenim z eurofondov.

beriem spat to s tymi mostami … zrejme je to tam zle zakreslene a ten akoze treti most je tam podla mapy useku Ludvikov Dvor co pridal DrX na urovni terenu, takze je tam iba jeden most ponad most.

Tipujem, ze to bude asi ako spominal myslim orator, ze vypustenim useku Haniska - Kosice-Saca sa nebudu stavat dve velke MUK. Ten zbytok tych cca 14 km ak by vyhrala Skanska, postavi pod 100 mil Eur a tym padom im ostane dost penazi na useky R2 medzi Krivanom a Tomasovcami. Z pohladu KE mozno nie najlepsie riesenie, z pohladu okresu LC dobre riesienie,je to na debatu. Tak ale blizia sa komunalne volby, tak aj tych vyhlasenych VO bude kopec,otazka kedy sa zacne realne stavat.

tu je to lepšie vidno. je tam most nad mostom. R2 bude na najvyššom poschodí.

Courier a ak nevyhra skanska a sa neusetri potom co ??
:slight_smile: ostane len zle riesenie pre Ke ? :slight_smile:

Vladosova posledna linka:
sit1 Saca - R4: drive.google.com/file/d/1o7GHAg … sp=sharing
sit2 R4 - Krasna: drive.google.com/file/d/1Rxj2hg … sp=sharing
sit3 Krasna - D1: drive.google.com/file/d/1cTTb3g … sp=sharing

Podľa informácií z FB NDS: v decembri tohto roku NDS plánuje vyhlásiť súťaž na zhotoviteľa II. úseku rýchlostnej cesty R2 Šaca – Košické Oľšany (od križovatky Košice-juh po Košické Oľšany), dĺžka úseku rýchlostnej cesty je 14,261 80 km v kategórii R24,5/120. To, kedy sa vyhlási aj súťaž na zhotoviteľa I. úseku rýchlostnej cesty R2 Šaca – Košické Oľšany, bude známe ešte v priebehu tohto roku a budeme o tom informovať.

facebook.com/pomoc.na.dialn … Bs&fref=nf

Takže úsek bude rozdelený na dve časti.

Dalsia skvela sprava (aj ked ten link na FB mi nefunguje a aj ked nerozumiem logike, ze “prvy usek sa ide stavat druhy, a druhy usek sa ide stavat prvy” :slight_smile: ).
No a uplne super by bolo, ak by k tomu I. useku pribalil aj obchvat Sace, to je ale v tejto faze pripravy uz nerealne (aj ked kto vie - obchvat BB svojho casu prilepili k PPP velmi rychlo).

logika je ze bude R2 napojene na D1

Toto mi tak trošku pripomína, čo nám dedo so smiechom často vravel, ako si ich varošski hlásnik raz vybubnoval (zábavu na hure): Kedz ňebudze, ta budze. Kedz budze, ta ňebudze. (Ja som počul “kedz”, ale vraj to má byť “kec”, tak sa ospravedlňujem, a bolo to už veľmi dávno…)

kľudne mohla mať označenie len R4… pokračovanie R2 (za Šacou) tak skoro nehrozí

Tiez nechapem preco sa to od D1 po R4 nevola len R4, R2 konci maximalne v krizovatke Kosice Juh, kludne mohli oznacit ako R2 tu sucasnu stvorprudovku zo Sace do Kosic, ale to by na papieri nemala nepostavena R2 priame napojenie na D1, takto vdaka R4 s nazvom R2/R4 bude mat nepostavena R2 napojenie na D1 :slight_smile:

druhy usek je preto druhy, lebo zaciatok (stanicenie km 0,000) useku sa nachadza v saci. cize logicky, ak nieco rozdelim na dve casti s nulou na zapade a tento usek nestaviam, nasledny usek musim pomenovat ako druhy, aj ked sa stavia ako prvy.

na R3 vyhlásili súťaž pred rokom a kde sme teraz-neboli otvorené ešte ani cenové ponuky,všetky tieto nové súťaže nie su ešte finančné kryté fondy sa rozkradli a teraz sa to musí zatiahnuť cez rozpočet t.j. jednému zobrať druhému dať,tak preto sa to schválne naťahuje.

tak preco potom R2 Saca- Olsany posunuly az na koniec roka, ked tam financne krytie by malo yt ok .. a tie podane cenove kalkulacie/ponuky nemaju nejake casove ohranicenie platnosti ? ..

vyše roka sa tiahla súťaž na na dokumentáciu na stavebne povolenie,AD,DP ktorá stále nie je hotová,nové vedenie NDS ju chcelo zrušiť /Brecely/ potom sa zase menili figúrky /Most/ bolo to aj na UVO ktorý zrušil rozhodnutie zrušiť súťaž
cenové ponuky su samozrejme časovo obmedzené je to v kdesi v zadaní.

no ta Saca-Olsany aj mna zaujima preco to posunuli ked prachy na to este su-resp uz davno su.. /posledne dialnicne eurofondy tusim na to mali ist/ ci si niekto chce uliat este z poslednych euracov rychle do vrecka a preto sa delil usek na 2 casti?..no necudoval by som sa keby tomu aj tak bolo.. smrdi to riadne podvodom zo strany nds+statu ,tym ze to rozdelili vrhli na seba velky tien podozrenia.. ja byt na mieste unie, dam to presetrit.. podobne je na tom aj tento usek, akoby si z oka vypadli

Na useku Sebastovce - Olsany su hlavne v k. u. Krasna velmi biedne vykupy. Aj ked plomby celu jar utesene pribudali, takto vyzera LV parcely, po ktorej pojde vacsina trasy v ku Krasna: kataster.skgeodesy.sk/EsknBo/Bo … utType=pdf . Nielenze zo 614 spoluvlastnkych podielov nie je vykupeny (ak mi nieco neuslo) ani jediny, ale ni je tam jedna jedina plomba, ktora by mohla byt v prospech NDS. Zatial najlepsia situacia je v k. u. Zdoba.

Presne tak, mimo k. u. Zdoby…nie je vykupene takmer nic.

Inak ta NDS to su potom strasní polodementi, tak viem ze je to jediny usek na kt dostanem resp mam peniaze z EU, kt nemozem nikde inde dat…
Zaciatok VO oznamujem pre media a ludi kazdy rok /hadam aj 3-4r dozadu/ … Miesto jednej stavby z toho spravim 2, no dajme tomu… a usek kt chcem stavat ako prvy nan nemam vykupene potrebne pozemky… Co znamena ze nemoze mat ani stavebne povolenie/ opravte ma ak sa mylim - tj. nema vztah k danym pozemkom/ Je august 2018, hadam mi nechcu povedat ze vykup+katester + stavebne povolenie + vyhlasenie VO daju do 3m…

Ved to je min zavadzanie spotrebitela ak nie sirenie poplasnej spravy… :slight_smile: