R2 Košice, Šaca – Košické Olšany (križovatka D1)

z presova, starej lubovne - krakowa, popradu, michaloviec, vranova, atd..
vsetci tito budu musiet ist stale do mesta do Kosic, prejst jazerom, okolo optimy, cez nestastny peres a bez riadnej MUK.
ale ZA a PP maju priame dialnicne napojenie.

Južná časť je aj tak dosť komplikovaná a napojenie na letisko by ju ešte viac skomplikovalo. A nikto nevie zaručiť, či si to od PO a MI nebudú skracovať cez mesto. Napojenie pri Pereši v smere od Optimy sa má zjednodušiť - bude sa odbočovať priamo doľava a pôjde sa rovno po novej ceste, ktorá je teraz len poľná

Dosť diétne riešenie, vedel by som si ho predstaviť, keby neboli k dispozícii eurofondy. Úsek od Šace po Šebastovce by bol použiteľný len pre tranzit a tým pádom by ho stačilo postaviť niekoľko rokov po Šebastovce-K.Olšany. Ušetrilo by sa veľa peňazí, ale z dlhodobého hľadiska by to pomohlo len tranzitu a lokálna doprava by trpela. Najväčšie nevýhody ale sú:

• chýba priame prepojenie od Optimy na R4
  • krátka vzdialenosť medzi križovatkou pri Haniske a Šebastovciach
  • veľa úrovňových križovatiek okolo USS, napríklad smer Optima-vstupný areál USS je ráno dosť vyťažený a na krátkom úseku sú tam 2 odbočenia doľava. Skôr si myslím, že pri tomto riešení by naopak pribudli ďalšie KO

Bude sa riešiť aj paralelná cesta Pereš-L.Dvor? Na nákresoch nevidno odbočenie doprava v smere zo súčasnej I/50 od Pereša do L.Dvora, dá sa tam dostať len komplikovane po vetvách R2 a cez kruhový objazd

Nie v rámci tejto stavby. Trasa LD - červený rak Optima bude riešená ako samostatná stavba. V rámci tohto projektu bude cesta S50 upravená na parametre RC, čiže MÚK Polov, Pereš a napojenie letiska. V rámci toho budú riešené aj spojne a paralelne cesty.

ja by som nemal problem ist ani dookola, najma v smere od PO. najprv D1, potom R2 az niekde po Hanisku a tam mala MUK pre letisko s jednoduchou rovnou cestou na letisko. ale opacne, od letiska n PO by som to uz veru neobchadzal.
ako pozeram do mapy, niekde okolo Haniskeho lesa by stacilo par stometrov cesty: openstreetmap.org/search?que … 08/21.2486

Myslim, ze priamo cez Barcu sa da ist, nie? Cize toto goo.gl/maps/UqW4n bude pre smery MI a PO najlepsie.

Dodatok: akurat si treba vybavit stempel od prevadzkovatela letiska: goo.gl/maps/tdWfe

MÚK je tam viac než dosť a bolo by treba niekoľko km novej cesty od R2 ku letisku, lebo súčasná cesta okolo letiska je veľmi úzka. Netreba to napojenie letiska na diaľnicu fetišizovať. Radšej nech sa porieši MÚK Poľov, to bude mať rádovo väčší význam. Som rád, že privádzač sa pretlačil do projektu

DrX tam sú zákazy vjazdu a úspora času žiadna… V budúcnosti by sa mohla urobiť menšia skratka od križovatky s ulicou Pri Prachárni, ktorá má byť podľa územného plánu mimoúrovňová.

Pravda, ze ja sa na to pozeram skor z pohladu tranzitu…

1. Vacsia premavka je v smere I/50 ako juzne R4 (I/68), ci nie?
  2. V tom nevidim problem.
  3. Da sa to riesit viacerymi sposobmi, ja som nacrtol najjednoduchsie s vyuzitim sucasneho stavu. Z Ludvikovho Dvoru asi vela aut nechodi, tam staci znacka

A jednoducho sa moze stara vetva zrusit a spravi sa jedna navyse.

A ved prave to je pointa, ze usetrene peniaze sa mozu pouzit inde. Proste sa mi zda, ze tu sa to zbytocne komplikuje drahsim riesenim.

Stále sú tam tie 2 odbočenia doľava a pri súčasných trendoch by tam boli 2 kruháče… Návrh z územného rozhodnutia vyzerá možno komplikovane, ale pre vozidlá to bude menej komplikované a plynulejšie.

Keď raz bude tá paralelná cesta Červený rak - L.Dvor, tak najskôr to bude iba dvojprudovka. Už vidím, aká bude v špičke prepchatá, lebo zamestnanci USS sa budú chcieť vyhnúť poplatku za RC (ktorá počítam, že bude vtedy už spoplatnená). A krajnicu asi veľmi širokú tiež nebude mať, takže pre cyklistov to bude ešte nebezpečnejšie, ako teraz.

No asi tak, nechapem ako moze niekomu vadit, keby na takomto kratkom useku isli paralelne dve samostatne 4 pruhove cesty.

i15 a to je nejaky problem tocit volantom dolava, alebo co myslis tymi odboceniami?
Ak myslis to, ze su v pravom uhle, tak sa mi to uz nechcelo vsetko prekreslovat. Ale kludne by mohli byt spravene ako normalna plynula zakruta…

posledne spravy z enviroportalu

enviroportal.sk/sk/eia/detai … cke-olsany

no našťastie sa zruší KO pri Hrašovíku:

Same dobre spravy. Myslim, ze ten fialovy variant je lepsi, nez to cerven-modre co tam bolo planovane predtym (teda, pokial tomu nakresu dobre rozumiem…). Uz len nech sa do toho cim skor pustia.

Ak to bude pravda, tak to naozaj zvíťazí zdravý rozum nad ľudskou hlúposťou.

ale aj tak si to zbytočne komplikujú, prečo nemôže byť rovno MÚK? to isté je pri Rožňave.

na jednej strane to opravia a na druhej zopsujú (aj keď pred tým to tiež nebolo ideálne)… po dokončení R2 nebude chýbať tých 1,5km (I/50)? :confused:

aký 1,5km I50?

Od ZÚ po km cca 1,5 je R2 (DÚR) vedená po jestvujúcej ceste I/50 oproti návrhu v EIA kde vo variante červenom je R2 vedená o cca 100m severne od cesty I/50.