kazdy nech si da challenge kolko tam napocita chyb v dopravnom znaceni ![]()
Za kazdu najdenu chybu nech si da poldeci. ![]()
Ja si myslím, že to video je označené ako súkromné a preto to niekomu ide a niekomu nie.
Mozno vam to pojde takto:
ano, lebo uz to ma inu adresu https://www.youtube.com/watch?v=EtQlE7gw9yI
Super, že to spojazdnili. Onedlho vyskúšam…Mrzí ma však, že všade si vedia niečo vyplakať pri takejto investícii samosprávy/župy a pri tejto si KE nevedela vydobiť aspoň obchvat m.č. Krásna kde sa to priam pýta od Slaneckej (hlavne po rozšírení na 2x2) alebo opravu cesty do Hanisky a USS keď už R2 v nedohľadne…stále neúplné riešenia a roky to bude srať každého…ale možno v KE nie sú taký nenažraný…alebo je neschopný primátor…
zvR7 to B je správne. A prečo?
Mali už dávno postaviť MUK Haniska, aby kamióny jazdili do U.S.Steelu a colných skladov na CPR, pričom tato MUK by bola dostatočne využívaná a ešte by aj viac mohla keby…..
Či vôbec aspoň pri výstavbe zadávateľovi dajú spomínanú MUK ako prvý míľnik a čiastočne predčasne sprevádzkovanú.
Ak ako kompenzačne opatrenie by bola naplánovaná a postavená nová prístupová cesta (o dĺžke necelého kilometra) od CPR ku priemyselnému parku Bočiar, aby bola odľahčená nákladná doprava od Šace cez obec Veľká Ida, kde uvedená cesta nebola vybudovaná na takúto záťaž a preto je tam tankodrom, hoci majiteľovi cesty, čiže mesto Košice a primátor mesta p. Polaček to nevadí, ale otvorením cesty R2 sa tiež nechal zviditeľniť fotom a uverejniť na sociálnej sieti Fb.
No, však komunálne voľby sa blížia a voľba iného kandidáta je riešením. ![]()
Na youtube sa objavil dalsi prejazd, teraz uz za lepsieho pocasia.
Dalsie video prejazdu(zacina od cca 3:00) + nejaky komentar na zaciatku, video je asi lepsej kvality, takze je lepsie vidiet detaily.
Ja soms a pokusil prejst po tejto R2ojke uz v STR 24.09.25 kratko po 17tej, ale nedalo sa este. Isiel som od Budimira… Ako konci ten apendix pri Kosickych Olsanoch, tak sa nedalo pokracovat dalej po R2. Betonove jersyny tam uz neboli,ale stali tam nakladne auta a so svetelnymi sipkami a odjklanali stale dopravu dole z R2ojky ![]()
Z jedneho videa vyssie vidi, ake e to blbe, ked schadzaju auta z dialnice, je pomerne kratky “odbocovaci pruh” a na konci je STOPka ![]()
Teraz ked je sprejazdnena R2ojka, tak vela ludi z Jazera, ale aj ti co idu od PO, Slanca a podobne, budu vyuzivat prave tuto cast R2ojky aby sa dostali do USSKE. To iste aj kamiony. A vdaka tomuto tech. rieseniu schadzania z R2ojky tam budu zapchy ![]()
Nerozumiem aj preco na krizovatkach JUH a pri Sebastovciach su odbocovacie pruhy NA/Z R2ojky kvazi na nasype mosta. Su velmi blizko horizontu. Ked ide auto po nasype hore na most, tak nevidi co sa deje za horizontom, kde akurat sa pripajaju auta NA/Z R2ojky. Pride mi to nebezpecne! Je to podla mna blbost, lebo pri oboch krizovatkach mali dost priestoru, aby pripajanie riesili ovela dalej pred nasypmi…
VDZ v zmysle TP 118 - klobúk dolu.
ZDZ - katastrofa. Všetko na portáloch, aj to čo nemusí. Modré stĺpiky na každým priepustom, pregombíkovaná diaľnica (toto nikde v susedných krajinách neexistuje), značenie na prípojkách odfláknuté. Nepochopil som tie STOP-ky na výjazdových vetvách, keď tam je obstojný rozhľad…
Tak pri tom druhom videu som spočítaval prejazd nákladnej a kamiónovej dopravy a pri jazde od Šebastoviec do Oľšian v opačnom smere prešlo za 8 minút 26 vozidiel. Pri natáčaní videa v smere od Oľšian do Šebastoviec to bolo za tých 8 minút s krátkym záberom mimo diaľnice cez odpočívadlo ešte viac, 38 vozidiel. Slušne odľahčený most VSS v Košiciach ako aj dobre využité peniaze na výstavbu R4/R2 k využívaniu tranzitu mimo mesto a šetreniu životného prostredia znečisťovaním životného prostredia. Škoda len, že pokračujúci prvý úsek sa ešte nestavia ako aj nasledujúci od Šace v smere na Moldavu, nakoľko v Šaci už teraz je celkom fajn lievik a kolóny aut.
neskúšal ešte niekto z vás ako fungujú navigačky? Kadiaľ ukazujú ako najvýhodnejšiu trasu smer RV a Moldava?
Mne hlavne pride divne, ze Google maps ukazuju, ze cez mesto je to rychlejsie… Po obchvate pri 130km/h by prejazd mal trvat 10 minut a nie 19. ![]()
Ale tak uvidime, snad sa to v najblizsich tyzdnoch upravi az tadial prejde viac aut. Size na nejake porovnavacky si este asi pockame. ![]()
Ked dobre pamatam, podobne to bolo pri otvoreni toho velkeho useku M30 v Madarsku. Odhadovany cas KE-BP sa na zaciatku skoro vobec nezlepsil. Neviem ci je to sposobene tym, ze vela dat maju z kamionov, ktore idu pomalsie, alebo ludia chodia na vyhliadkove jazdy po novej dialnici a tak idu pomaly…
určite majú ešte málo dát, lebo neexistuje, že cez most VSS by to bolo rýchlejšie ![]()
ak bude úsek zahrnutý vo Waze, vyskúšam…
To trva niekolko dni pri kazdom otvorenom úseku kym nabehnu reálne casy.
Tak som si dal nocny prejazd Presov-Saca cez Hanisku. Waze ma posielal cez zeleny dvor (klasika) potom ma posielal na Furcu, nakoniec ma chcel nechat vratit cez jazero na VSS.
Vysledny cas o 4 min dlhsie ako pisal waze cez zeleny dvor. Na dialnici som mal tempomat +10, na okreske kolko som si trufal. To vobec nie je zly cas. Hlavne ked to cez R4 bude konzistentny cas. Na VSS je to loteria.
Co sa tyka cesty samotnej. Dialnica paradna. Povrch krasny rovny a aj usek samotny sa ide prijemne bez zakrut ako je inde na SK. Super. Zvisle znacenie som pozeral a nechapal. Tabule navadzaju na Roznavu a potom zrazu ticho. Na D1 pred Budimirom ukazuje Rozavu do mesta, Miskolc na R4. Za budimirom na D1 obe ciele zmiznu z tabule. Je tam Kosice, Michalovce, Uzhorod. Velmi divne.
Cesta do Hanisky nie je v az takom zlom stave. Stale na zaplakanie, ale za poslednych 5 rokov stabline zla. Ak viete kde su vytlky, da sa to prejst bez ujmy na tlmicoch. Naopak problem moze byt I/17. Majstruju tam volvo, su tam obchadzky.