To čo popisuješ je v územnom pláne KE, akurát s tunelom …
S tunelom, cize dalsich 20 rokov sa do toho ani nepichne. Povrchom by to mohli riesit hned…
Este videjko o municii: NDS | ĎALŠIA MUNÍCIA NA KOŠICKEJ R2
A co z toho? Ze obidu 2 semafory? Teda jeden lebo dalsi budu musiet koli tomu postavit, alebo kruhac. Tj zapcha sa prenesie hlbsie do mesta
[album]48105[/album]
altan, alebo MUK. A maju normalne kapacitne vyrieseny vstup z vychodu do mesta, ktory by obchadzal zastavane oblasti, tak ako je aj zo severu a z juhozapadu.
Pajdoom, dobra “teoria”. Neviem ale ci/ako je tam vyznacene, ze je to tunel. Kde zacina a kde konci?
Bavil som sa j jedným “projektanom”, to čo je nakreslené na Pajdoomovom obrázku je technický možné, ale nezaplatiteľné. Celý kopec je zosuvné územie, a je možné že hĺbený tunel by bol lacnejší, ako povrchové riešenie. Problém okrem rozsahu odkopania je aj ťažká možnosť napojiť štvorprúdovku na mimoúrovňovú križovatku.
Ale veď by stačil pod Slivníkom kruhač, “ta šak né”? ![]()
Nic to neriesi a uz vobec ten kruhac s napojenim na ten kusok cesty, ved tam je problem uz teraz sa dostat na hlavnu kedze, 50 je tam na okrasu pre mnohych. Ale nevadi, kym dojde k realuzacii vsetko bude inac. ..
atlan, tazko usledovat o com pises.
Ale spat k R2, v tomto clanku Cestu za Košicami zbúrajú kvôli R2. Postavia veľkú križovatk su aj fotografie aktualnych prac, konkretne tu kosice.korzar.sme.sk/g/205545/c … o=p7848852
Výstavba R2 pri Košiciach môže napredovať, pyrotechnici na stavbe ukončili prieskum
Aj s fotkami: kosicenaokolo.sk/pyrotechni … agre-a7-68
Dnes som utrpel šok. Vláda do Valalikov pri Košiciach bola schopná dojednať švédsku automobilku Volvo, ktoré pri Košiciach postaví svoj tretí európsky závod, ale na výrobu elektrických áut, v počte 250 tis. ročne. viď: spravy.pravda.sk/domace/clanok/ … clanok_box
Šaškáreň o dve slovíčka ako brzda tohto úseku.
Zadržovanie peňazí na výstavbu ako brzda a poistka.
Typoval by som precizovanie preprojektovania vstupu do závodu Volvo.
Doležal bude mať čo robiť,aby R2 vo Valalikoch bola skôr ako Volvo spustí výrobu.
mna by zaujimalo ako zrychlia I.ETAPU od USS na R4 + tipujem ze budu tahat aj novu vlakovu trat medzi fabrikami…
ALE v prvom rade musi USS kompletne prekopat celu vyrobu lebo v tomto momente maju investicny dlh 1,5mld a momentalne su na tom tak ze od nich plechy neberie ani Dacia… max si davaju do ,dielov, ale nie na karoserie..
Z 90r klesli tak ze kedysi sa o plechy trhali vsetci od Skodovky pocnuc… a teraz ich ani Dacia nebrala..
Volvo ťahá do areálu aj odbočku zo širokorozchodnej .. ťah na áziu .. len pre info
Medzi rečou bolo spomenuté aj to, že za rozhodnutím Volva bola, okrem profesionálneho a diskrétneho prístupu MHSR a MH Invest aj infraštruktúra. Železničná a energetická. O diaľničnej nepadlo ani slovo.
Ta stavia sa, tak si myslia ze to aj bude dikoncene
za 10r
isteze je blbe si priznat ze nam pomohla dialnica susednej krajiny.
a prečo by to bolo blbé??
Mne to pripadá, akoby mi žena vyčítala, že ani decko neviem urobiť. Devilko, ja Ťa asi neviem až tak na prýkrát pochopiť. Nechcem Ti povedať, že mi pripadáš ako gumová hlava. prepáč
Ak porovnávaš 2 lokality s obdobným D spojením, samozrejme, že zaváži ŠRT. D bude pre dodávateľov veľmi dôležitá (JIT) a železnica s D bude pre hotové autá ![]()
Šiel som sa dnes pozrieť k MUK Krásna, pracovalo sa aj dnes v nedeľu na oba smery. Konkrétne zhŕňajú ornicu. Fotky v albume.