R2 Košice-Juh - Košicke Olšany (II. úsek KE-Šaca – K.Oľšany)

Hahaha tak predsasom mal pravdu… fuserina najvyssieho rangu… asi sa ozvali firmy z Burkina Faso ze aj tam je zaujem o ucast…

No nic nieco mi vravi ze ani 5.8. to nebude posledny x

tak to uz je fakt neuveritelne … Tak toto sa kludne moze natahovat az do konca roka. A potom este potrebuju cas na vyhodnotenie ponuk … Nasledne ak vyhlasia vitaza tak ostatni neuspesni uchadzaci este mozu napadnut vysledky sutaze. No ale ked toto sa bude diat tak potom mam vazne obavy (a doteraz som bol v tomto pokojny) ze tie Eurofondy na tento usek nestihneme lebo aby sa tento usek dokoncil v 2022 tak kedy sa musi zacat stavat ? Predpokladam 36 mesiacov na samotnu realizaciu (podla vzoru D1 Budimir - Bidovce) tak mi to vychadza na december 2019 mozno este Januar, februar, marec, april 2020 ak vitaz sutaze bude vediet popohnat prace na stavbe … a to uz je tak hranicny-sibenicny termin ze az !
Tak ma napadlo nedeje sa to naschval a nejde tu niekomu nahodou o to aby sa tie eurofondy mohli presunut narychlo na nejaky iny usek akoze aby sme sa vyhli prepadnutiu penazi ? Takto si viem predstavit ze by to odklepli aj v Bruseli kedze inac su tieto peniaze pevne alokovane vylucne iba na tento usek.

Chce se mi blejt … :angry: :blush:

presunut to nepresunu, to by uz spravili davno.. a nic nemaju nachystane resp vyhodnotene kde zilo ta 1p sanca na presun.
ako nebal by som sa doby vystavby, pretoze tu je to cista rovina mozno 2-3 mosty a dokoncenie krizovatky Hrasovik..
AK by motyka fakt vystrelila a 6x POKUS-OMYL vysiel tak vyhodnotenie vidim najskor na 7/2020 + odvolacky tak sme dec 2020.
Ale vsetci zabudaju na volby feb 2020 a ked dojde k zmene co dojde tak nove vedenie to ,klasicky, zrusi alebo natiahne podpis co najdlhsie cize dec 2020

a pride 5.8. a bananistan sa opat vyznamena a termin sa posunie na 5.9 atd atd atd alebo skor kokotistan.. aj tie banany uz urazam.. sorry

No krútim hlavou…ten Beblavého zoznam so 100 neschopnými funkcionármi je príliš štedrí. Z toho zoznamu poznám neformálne asi tak jedného na poste PPZ, ale ten je skutočne nečinný. Polícia úmyselne a vedome zakrýva trestné činy. Takže prečo sa čudovať ministerstvu dopravy?

• ÚVO dodnes nevydal, nezverejnil rozhodnutie v zákonnej lehote, ktorá už dávno uplynula na úsek R3 Tvrdošín - Nížna, ani nijak neinformoval verejnosť.
  • R2 s pomerne často medializovaným tunelom Soroška po vyhlásení predbežného oznámenia a uplynutí dávno predpokladaného dátumu na vyhlásenie riadného VO je ministerstvo dopravy absolútne nečinné poukazujúc na neustále predlžovanie
    termínov.
  • 2 etapa R4, obchvat PO sa ministerstvo tvári, že čaká na UHP či plný alebo polovičný profil a úmyselne a vedome naťahuje situáciu
  • Podpis zmluvy na vysúťažené úseky sa neustále naťahuje, tají, odkladá.
  • Košice Šaca 2 úsek - neustále posúvanie bezpredmetných termínov
  • Košice Šaca 1 úsek - vyhlásenie VO malo byť niekedy v týchto termínoch - opäť preťahovanie
  • D1 Hubová Ivachnová - dodnes sa vykonávajú len niektoré stavby dialnice, chýbajú povolenia, ktoré už mali byť vydané.
  • Nebudem ďalej sa rozpisovať, nebavý ma to…tých príkladov je na každom kroku.

tak citam ze R2 Mytna - Lovinobana ze by sa mala stavat iba 24 mesiacov. Tak asi Nevo ma pravdu a aj tento usek by sa mal dat realizovat za cca 2 roky … fakt nie je komplikovany teren ani tych mostov tam nie je vela.

tak nie … vystavba je planovana na tri roky !

ndsas.sk/press/spravy/kosic … cke-olsany

predlžené predkladanie ponúk na 23.8 :mrgreen:

stale som vravel ze to najskor daju na polku/ konec septembra… tak odflaknuta priprava sa len tak nevidi

Ake konkretne dokazy mas o “odflaknutej priprave”?
Co sa mna tyka, pocas ten cas venuju priprave R2 Soroska a R2 Krivan - Mytna, tak vsetko OK.

Ak sa nedočerpú viazane eurofondy na tento úsek, eurofondy prepadnú. Počúvame minimálne tri roky, že “už sa ide stavať vtedy a vtedy” a stále nič. Čas sa nám kráti!

No ked 6x presunies predkladanie ponuk tak to nie je o tom ze mas 1 napadnutelnu podmienku sutaze… a sutaz ohlasujes ako bolo spomenute uz 2r so systemom uz uz uz ideme… proste nemaju podklady povolenia atd..
A bavime sa o useku o kt sa vedelo predlho keby musi byt hotovy a ze ma vyclenene peniaze EU.. kebyze to ide zo SR tak pochopim tie tanecky ze nemaju peniaze
Staci vidiet stav sutazi kt uz bezia.. a ako dlho…
Sorosko sa sutazi tiez uz od 2015… ze :slight_smile:

A o druhom useku resp prvom kt je narocnejsi na vystavbu je skoda sa bavit…
Fakt neverim ze to daju v potrebnom termine..

No ked to 6x posunies, tak to moze mat 6 roznych dovodov. Napr. tentokrat to moze byt, ze su vsetci na dovolenke :slight_smile:

Ale no.. trochu sudnosti nezaskodi… :slight_smile: cakam co za vyhovorka je teraz… doteraz bola ze sa dohlasuje extremne mnozstvo uchadzacov… co je odzub tak pre ludi s IQ 80..

Cize nevies preco to posuvali a nevies ci je priprava dobra alebo zla. To je OK, nikto to nevie a MD/NDS to nekomentuju. Len som si chcel ujasnit, ci su nejake verejne dostupne dokumenty “o odflaknutej priprave”.

ak by si niekedy robil VO na strane obstaravatela, tak musis mat splnene X veci aby si ho mohol vyhlasit… Ak vyhodis predbezko tak davas ,najavo, ze mas vsetko nachystane.. co zial u NDS neplati, co by bolo dost smutne s ich reputaciou /Ak su si vedomi ze tam od 2020 nebudu tak im to bude jedno a mozu kludne vymyslat pribehy/… Kedze sa jedna o peniaze EU tak to musi ist cez Implementacnu agenturu MD a neverim, ze si sutazne podklady nedali skontrolovat aj na UVO..
Viem pochopit, ze im UVO prehliadlo drobny detail, typu stroje a neaka specifikacia kt sa moze zdat nepodstatna, ale zbytok musia mat v poriadku..
A z toho ako sa to oddlialuje mi zo skusenosti vyplyva, ze nemaju neake povolenie k vystavbe resp vysporiadane pozemky…
Podobny pripad mas so Soroskou..

Sam vies, ze verejne Ti nikto nic neda a hlavne nie pred volbami aby priznali zlyhanie… uz teraz ich griluju za D4+R3… toto by uz pre Most bolo hmm bozkom smrti :slight_smile:

este dodam, ze AK by to mali kosher, tak tu najjednoduchsiu vec z celeho procesu tj. prijat obalky s ponukami by hadam zvladli.. :slight_smile:
a komisia by jednotlive ponuky mohla kludne vyhodnocovat aj po ,prazdninach, resp aj rok.. Proces by bezal a vsetci by sme sa tesili ako im to ide :slight_smile:

Zeby sa to uz islo pohnut?..
PS: podrobne mapy z oznamenia su ulozene aj tu: drive.google.com/open?id=1sgyoZ … G_yFujB7bS

M E S T O K O Š I C E

O Z N Á M E N I E

Košice, 06.08.2019 MK/A/2019/18035

Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 02.08.2019 mu bolo ako dotknutej obci doručené oznámenie o zmene navrhovanej činnosti a upovedomenie o začatí zisťovacieho konania: „Rýchlostná cesta R2 Šaca – Košické Oľšany“

Navrhovateľ, Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Dúbravská cesta 14, 841 04 Bratislava, predložil na Ministerstvo životného prostredia SR, odbor posudzovania vplyvov na životné prostredie, podľa § 29 ods. 1 písm. b) zákona NR SR č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, oznámenie o zmene predmetnej navrhovanej činnosti.

Oznámenie o zmene činnosti je pre verejnosť k dispozícii k nahliadnutiu v budove Magistrátu mesta Košice v kancelárii C-313 (referát životného prostredia a energetiky) na 3. poschodí každý pracovný deň v čase od 8.00 do 15.00 hod. najmenej po dobu 10 pracovných dní od zverejnenia informácie o jeho doručení t.j. najmenej do 20.08.2019. Oznámenie o zmene navrhovanej činnosti je pre verejnosť prístupné aj na webovom sídle MŹP SR: enviroportal.sk/sk/eia/detai … i-ii-usek-

Verejnosť môže doručiť svoje písomné stanovisko k oznámeniu o zmene na adresu MŽP SR, Odbor posudzovania vplyvov na ŽP, Nám. Ľudovíta Štúra 1, 812 35 Bratislava do 10 pracovných dní od doby, kedy bola týmto o zmene činnosti informovaná. Písomné stanovisko sa považuje za doručené, aj keď je doručené v určenej lehote dotknutej obci.

Informovanie verejnosti je prezentované uverejnením tohto oznámenia na úradnej tabuli mesta Košice a zverejnením oznamu na webovom sídle mesta Košice kosice.sk.

Ing. Mária Kottferová

vedúci referátu životného prostredia a energetiky
kosice.sk/clanok/-rychlostn … cke-olsany

Vidis DrX.. nemaju papiere..
A uz teraz Ti poviem, kto sa do toho zapoji a vymysli si ,extra veci kt budu oddialovat rozhodnutia, bude to p.Rovinsky znamy kosicky aktivista, bojovnik proti akehokolvek vyrubu stromov krikov a pod…a bojim sa, ze tam necakane objavia vzacneho ,skrecka, alebo dazdovku :slight_smile:)

Cize ako pocitam tak pocitam ak maju mat pripomienky dorucene do 20.8. vyjadrenie NDS,MZP urcite nedaju za 5d a predkladanie ma byt 25.8… Tak to znova posunu na /moj TIP optimisticky/ 20.9..

Ja mam tiez z toho natahovania dojem ze sa čaká na ďalsie programm. obdobie EU fondov…