Ak je ti lepší Fico ako Dzurinda, OK ja to rešpektujem. Len škoda premárneného času. 12 rokov pri moci, z toho 4 roky úplne sám a 4 roky z lúzrami ako HZDS a SNS, ktorých doslova vysal a vyhadzoval im ministrov a oni boli v pohode, no nehnevaj sa. Veď už len na tomto fóre, ktoré sa týka dialnic je popísaných toľko prešľapov SMERáckej kliky, že ak je pre teba lepší Fico ako Dzurinda tak ja k tomu už nemám čo dodať, asi len, že Štokholmský syndróm sa prejavuje aj v politike).
Pozri sa, dnes je Dzurinda (na ktorého som sám naštvaný) rešpektovaný emeritný politik, rovnako ako Mikloš v normálnych krajinách. Povedz mi, kde je rešpektovaný Fico, ktorý je ešte stále vo výkonnej politike. U Kotlebu, u Uhríka, u Mazureka, vo Vietname, v Bielorusku, či kde vlastne. V Číne. Blaha je podpredseda Smeru, otvor oči, Fico je v takej Žumpe a ty povieš, že Dzurinda je pre teba horší ako Fico. OK rešpektujem, ale zároveň viem s kým mám tu česť.
A k tým Grafom, taký slalom okolo nich robíš, že sa ti čudujem, veď som ti napísal, že porovnávam porovnateľné krajiny, nedal som tam ani Nemecko ani Luxembursko ani Singapur, treba ti to napísať takto explicitne, aby si pochopil o čo mi šlo.
Včera som uviedol 3 grafy, niekoľko dní predtým som dal link ako sa nám pomaly rástli priemerné mzdy oproti porovnateľným krajinám a ty napíšeš: “v skolstve sa neurobilo dokopy nic a ani v zdravotnictve”, ale veď to ani za Fica a ten mal o 4 roky viac a tak by sme mohli pokračovať.
Naschvál som ukázal viacero faktorov rozvoja krajiny, a v každom sme za posledných 12 až 14 rokov išli dole v porovnaní s ostatnými krajinami regiónu. O toto mi išlo. Kým za Dzurindu sme dobiehali priemer EU a k Čechom sme sa približovali, za Fica prešľapujeme a Česi sa nám vzďaľujú.
Ide mi len o jedno, aby som ukázal, že kým za Dzurindu boli naše trendy v súlade s trendami regiónu (dokonca sme boli mierne nad priemer) za Fica boli naše trendy podpriemer a to vo viacerých porovnávaných parametroch. Naschvál neporovnávam priamo obdobie Fica a Dzurindu priamo, lebo by si sa ohradil, že to a to, a taká kríza a taký problém a mal by si v mnohom aj pravdu, preto ich porovnávam nepriamo cez viacero krajín s porovnateľnými parametrami (čo je úplne bežný postup, niečo ako Benchmark v investičnej sfére), už fakt neviem ako inak by som zobjektívnil porovnanie.
O vyľudňovaní Pobaltia kľudne hovor, ale je to len jeden parameter, ja hovorím o komplexe parametrov a trend je pre nás bohužiaľ zostupný. To ukazujú grafy nie ja som si vymyslel. Keby grafy ukazovali, že za Fica bolo lepšie, tak by som písal presne naopak ako píšem, lebo čísla nevygumujem, ani nezmením.
Ak neuvedieš nejaké ďalšie nespochybniteľné dáta a čísla, nad ktorými by sa dala viesť vecná diskusia, tak týmto príspevkom končím túto tému s tým, že pre teba je Fico lepší ako Dzurinda, čo rešpektujem, ale na základe vyššie uvedených argumentov nemôžem súhlasiť.
A posledný argument, Dzurinda síce nebol neviniatko, ale nenechal po sebe vyše 100 ľudí, ktorými sa obklopil, a ktorí sú obvinený v trestných veciach ako Búrka, Očistec, Judáš, Dobytkár, Mítnik atď. Tu sa už niektorí tí jeho ľudia priznali, ak ti treba občerstviť pamäť tak Suchoba, Čech, Imrecze, Slobodník, Jankovská, ktorej poďakoval za vynikajúcu robotu atď. t.j. ľudia s priamym alebo nepriamym kontaktom na špičky Smeru a Kováčik ako ŠP je odsúdený a čaká, či odvolací súd potvrdí prvostupňový rozsudok (plus ďalší prokurátori ako Bistrík Palovič, Trnka atď. čakajú na to čo bude). Kočner s ktorým si tykal a mali byty cez stenu dostal tuším 19 rokov a Bašternák jeho biely kôň už ma dokonca 1. vec odsedenú, ale asi nie poslednú. A ty mi potom všetkom povieš, že Dzurinda je horší ako Fico, za ktorého tu rozkvitol organizovaný zločin v štátnych inštitúciách, ktorých zmyslom je práve boj proti tejto forme zločinu.
Neviem ani čo na to povedať, ty si úplne iný vesmír, iný svet, kde platia asi úplne iné pravidlá. Ale nečudujem sa, niekde tí ľudia predsa musia byť, keď sme ako spoločnosť približne rozdelený pol na pol. A tá jedna polovica chce práve to, čo je v normálnom svete neprijateľné, ale hovorí to len tak tíško a nepriamo ako ty. Veď keď s niečím súhlasím poviem to priamo a nahlas a stojím si za tým. Veď poviem, že Fico bol najlepší premiér tejto krajiny a hotovo, na čo sa tu hráme, na skrývačku.