Vie niekto, ci sa planuje aj oprava cesty okolo plesivca? (Od Brzotina az pomaly po Tornalu? Ten povrch je tam na zabitie, vlni sa to tam jak na mori, neda sa tam ist uz ani 90 km/h … smerove & vyskove vedenie je tam fajn, mohlo by sa to nejako spravit … (obchvat Plesivca je asi v nedohladne, tam je to tiez o hubu … co sa tyka zastavok a toho, ze nejaky autobusar si to zvrtne rovno pred teba, ked ides povolenou 80tkou…) Je to aspon niekde v plane? tento usek by mohol spolu s Brzotinom a obchvatom Tornale a Figy tvorit celkom peknu cast R2 v polprofile… Neviem, ci by sa neoplatilo to rovno stavat takto, lebo sa da vyuzit sucasna cesta podla mna na 95%… tj jemne upravit parametre, kde je to porebne a mat jeden usek R2 zas z krku…
Kto vie nech odpovie
a k tej D1: ano, kym nebude Visnove a PO - Svinia … neoplati sa chodit severom BA-KE … vzdy, ked som isiel severom za posledne 4 roky (asi 10x) som stal pod strecnom aspon hodinu, pripadne v Sucanoch, alebo pri Levoci a vlacil sa za Presovom 40 km/h …
Problem je v tom, ze niektore prispevky sa tu vnimaju zbytocne ako utocne alebo sa za nimi vidi nejaky skryty zmysel … toto nepatri nikomu konkretnemu … skor vseobecne … hlasujem za co najmensiu paranoju na tomto fore … (nemusime sa hned mat vsetci radi, objimat sa a pocuvat Eltona Johna, ale menej paranoje fakt nezaskodi)
teraz konkretne: devil je od toho devil, ze podpichuje … a niekedy Vas fakt dostane jak malych chlapcov, sa chytite na hacik jak kapor samovrah
vie niekto kolko stal obchvat Brzotina a “predvidat” co by stalo potiahnut ho po Plesivec (potrebnych v podstate 0 obchvatov), pripadne az Tornalu (obchvaty Bohunova, Coltova a Plesivca) v trase dnesnej cesty? Pripadne aj opacnym smerom po Sorosku (obchvat Roznavy a Krasnohorskeho podhradia)? Samozrejme polprofil vsetko.
Viem ze je to mimo priorit, ale su to useky, ktore by sa podla mna dali urobit velmi lacno, kedze skutocne by slo len o upravu existujucej cesty na parametre R2 … a podla stavu je tam rekonstrukcia potrebna v najblizsej dobe, cize by sa to mohlo rovno robit takto …
nedavno sa rozrobila studia Tornala-KE, neviem nakolko sa ma vyuzit sucasna cesta. sotva to vsak bude v tomto 10roci. cesty I. triedy a zaroven “E” by sa ale “vlnit” nemali, to by uz malo byt samozrejmostou.
diky … v materiali sa vravi o 245 mio na 3,7 km obchvatu … teda by to asi neboli take vysoke naklady … otazne je ako by bola riesena premavka pocas vystavby, keby sa mala upravovat sucasna cesta …
ja tu beriem každý príspevok smrteľne vážne a tak k nim aj pristupujem, pokiaľ nie sme “v topicu”. Toto nie je o paranoji, ale o prístupe k ľuďom. Ja tu nediskutujem preto, aby som sa po 5-10 príspevkoch “dopracoval” k tomu, že to bolo zbytočné, lebo niekto sa tu len tak zabáva. Môj čas je vzácny a toto fórum už beriem len ako doplnok mojej práce a málokedy ako zábavu.
ja si nemyslim, ze si tu niekto robi srandu a cas je je vzacny to je fakt.
Slo mi skor o to, ze ked uz je niekoho cas vzacny (teraz nemyslim len Caesara ale mnoho ludi tu na fore), tak by mal reagovat na fakty a faktami a nie sa navzajom obvinovat, ze ty to myslis tak a ty hentak… tam sa prave podla mna ten vzacny cas straca …
tymto by som chcel tuto “podtemu” v teme Brzotin uzavriet bol to len postreh…
ok, ja som to pochopil dostatočne dobre. Ale zase Caesar ako moderátor, je normálne, že on sa sem tam aj zapojí do rôznych diskusii, len potom asi sám nečaká taký koniec. Ale veď je to jedno, je to poučenie pre všetkých. Na tomto fóre sú 5-6 ľudia, ktorí sa medzi sebou evidentne hádajú a je chybou, že to je priamo na fóre, ale nie je to také, aby to ohrozovalo podstatu fóra.