ako tu sa trochu lorenca zastat musim… 25 mil.€/km. pricom sa bavime o narocnych usekoch v chranenych oblastiach, s kopou enviromentalnych opatreni sa mi zda celkom ok. a intenzity na brezno by mohli byt 10 000+ po slovensku lupcu. jasne ze inde by to bolo len 7000 max. co uz je dost malo.
nehovorim ze to treba stavat hned a zaraz, ale niektore useky ako BB-SL alebo RK VO by sa mohlo uvazovat do roku 2030.
Uz ma nebavi ti tie klamstva vyvracat. Pozri si Kovalcikov blog na sme.sk spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … -dialnice/
Uz ma nebavi ti tie klamstva vyvracat. Pozri si Kovalcikov blog na sme.sk ineko.blog.sme.sk/c/425834/nds-o … avyse.html alebo clanok v Pravde
spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … -dialnice/
Nepomerná aktivita upozornenia na problem ! 836 mil. za 16km a Hu-Iv za 15km ma 250(310) mil
A chudaci v 90 000 presove chcu jeden obchvat a dobre, že ich neposlal do kelu a ovplyvnil verejnu mienku. A pritom Bukov-Svrčinovec sa pekne podpise z menšími výhradami.
Ak je to celé v atmosfére Žiliny tie ceny a potom sa o cenu R1 nebojím.
Predtym si pisal

Na cenu D3 kdesi v rohu republiky nepovieme nič
a

Kovalčik je ticho
, co je klamstvo, preto som reagoval, aby si nesiril na fore bludy. Vykrucanie ti nepomoze, staci si uznat chybu.
Ake vykrucanie nepomer to je moje zhodnotenie pomeru 10:100. Takmer nic a nic moze znamenat aktivita minimalna v mojom vysvetleni alebo aj ked je tak bez ucinnosti. To si si uz mohol vsimnut. Aktivity občanov majú určite stupne jeden clanok-problem v televizii- peticia- blokada- sud. Ak postavim dialnicu so štyrmi pruhmi kdesi pre 2000 aut tak môžem povedať, že ta diaľnica nemá ucinnost a sluzi nikomu! Podľa teba klamem? Dobre berem nieje to nikto, ale par ludi to môžem povedať to je moja chyba.
Ale Biely Potok-Podsuchá ma intenzitu 13700 veď si pozri sčítanie. L.Osada 10 000. Si myslíš že 2000 aút z L.Osady, Lúžnej a Revúc nebudú chodiť denne po R-Ke ked budú mať privádzač L.Osada a RK-Juh?
z tych 2.000 cast bude a cast nebude. vyrazne to intenzitu nezvysi, nepomer s cenou bude tak ci tak velky. ale mas pravdu ze D3 (dialnica II/487) sa menej kritizuje. ak by sa delili intenzity ako na dsk-tur (40-60) tak npr. D3 brodno-KM napriek 20.000 intenzite na sucasnej ceste by malo intenzitu 8.000 aut denne. presovske obchvaty detto. cisty fail, neviem v ktorej krajine toto moze prejst okrem Sk.
z tych 2.000 cast bude a cast nebude. vyrazne to intenzitu nezvysi
Keď tu bojujeme o tisícku aut tak tu mám argument. Napr. v Bešeňovej máš denný počet pohybov v priemere aj 800 IAD. Keď idem okolo vlakom je tam aj 200 aut na parkovisku. Tatralandia dtto a viac.
V L.Osade sa masívne stavia pribudol tam nový aquapark, to sa zdá ale nieje to zanedbateľná IAD. youtu.be/4PMm4d6ynz8?t=2m42s má tam byť 2000 lôžok nejaké pribudnú aj v okolí.
Pribudnúť tam má 200 pracovných miest. + delivery
Hodnota za peniaze mala intenzitu 10 000 RK-juh -Korytnica. Tak som uvažoval s tým.
ved ja nebojujem o tisicku…pouzivas argument ako ked turcania obhajuju R3 cez ich kraj ze bude toto a hento a este k tomu dodavatelia pre jaguar zvysia intenzitu. to potom naozaj mozeme argumentovat pri kazdej ceste ze je tam velky potencial.
ved ja nebojujem o tisicku…pouzivas argument ako ked turcania obhajuju R3 cez ich kraj ze bude toto a hento a este k tomu dodavatelia pre jaguar zvysia intenzitu. to potom naozaj mozeme argumentovat pri kazdej ceste ze je tam velky potencial.
Jaguar zvýši intenzity okolo Nitry. Mondi vyprodukuje 500 tisic ton vyrobkov rocne a vyjde odtial a dnu denne 200 kamionov a neviem kolko vagonov. Tj 70 000 NAD rocne.
Viem ale nieje lokálka ako lokálka. A nieje hlavný dopravný prúd ako hlavný dopravný prúd. U nás si nepovieme ako na Turci. A mám rozbitú betónku idem po tej druhej ceste aneb tretej. To isté aj v Hubovej, až Černovej, Hrboltovej až po Kľačno. Čo už je 10 000 obyv. My potrebujeme diaľnice aj na vyriešenie predmestskej dopravy sorry a dlhodobého rozvoja predmestia. Tu sa ani neoperuje s nejakými poloprofilmi.
A ved napr. DK-RK potencial na R3 full. Presne turiecky komparativ. Tri cesty dokopy 14.000 vz/24 cesta na full. Stačí jednotka cez brestovú.

Tak základná plnoprofilova sieť slovenska do 2030 ako pises D2 D1 BA-MI D3 ZA-Sv R1 TT-RK a postupne dostavovaná R2,R4 v zmiešaných parametroch
Úsek R1 BB-RK nepatrí do základnej diaľničnej siete Slovenska. Ani keď to budeš opakovať v každom príspevku, v každej téme, 10 krát denne. Mne to už chvíľami pripadá, že o R1 BB-RK rozprávaš hádam aj náhodným ľuďom na ulici
asi tak ako ty rozpravas o potrebe RC lebo 5-0 km pred mestom je 14-20.000 aut. ze intenzita na dialnici pri MT je 40% celkovej vytrvalo ignorujes. problem donoval potom nie je intenzita ale cena.
Cena RK-BB- sadzobníkových 1,7mld / 50km = 34mil/km to by mohla byť aj finálna cena ak by to šlo cez PPP vrátane splátok. Tak ako je to v BA.
A reálna stavebná cena je podľa mňa 1,1 mld / 50km = 22mil/km. Iste ak by tam boli politické čachre a cena vyššia tak treba sekať cenu na úroveň 1,1mld.
Pri intenzite 10 000-18 000(BB-SL).
Ale to my nevieme aka bude cena okrem tohoto odhadu !!! Ja očakávam čosi viac Hu-Iv kvôli eko veciam, geo je podobná. Tiež je faktom, že na slovensku neexistuje úsek, ktorý by šiel do tendra s tunelom na R ceste! A je tam veľa jednoduchých úsekov okrem NT + par km tunelov v Revúckej doline.
Lorenc, oháňaš sa tu vyčarovanými 22 M/km na extra náročnom úseku s veľmi dlhým tunelom a vysokými mostami. Zabúdaš ale na fakt, že ak bude vo vláde Smer či SNS, tak cena poletí tak vysoko hore, že aj teba samotného prejde chuť na tento úsek. Stačí sa pozrieť na ich “kvalitné súťaže” na D3 a D1 (Prešov, Žilina).

asi tak ako ty rozpravas o potrebe RC lebo 5-0 km pred mestom je 14-20.000 aut. ze intenzita na dialnici pri MT je 40% celkovej vytrvalo ignorujes. problem donoval potom nie je intenzita ale cena.
netrep troll
Uviedol som priemernú cenu 34mil/km tych 22mil/km je podla mna to co by sme mali z toho dostat ! Kovalčík mal toto prelifrovať a hlavne nájst riešenie. Ako zamedziť vysokej cene tých úsekov. Kontrolu stavbárov aj nezávislú a urobiť právno-technické audity ku všetkým projektom D3. Lebo vo vlade a vo funkciach podosadzovanych su vsetci kamarati. Auxt by na toto mal. Títo noví prišelci do NDS asi ťažko. Ako nevylučujem dokonca by mohlo dojsť aj ku kartelu cez PPP ak by sa tam nezapojili world companies.
však a čo tá tajná dohoda Granvia vs NDS kde majú niečo robiť ale zatiaľ nikto nevie čo potom vysvitne že Lorenc to tu pripravoval ako naozaj potrebnú stavbu a teda to Granvia dostavia
inak ak im nezdvihnú platby tak to môžu dostavať však cena je aj tak 2 násobná oproti D4R7
Iste raz som z Granvie raz z ministerstva raz tu mam tri aktivne nicky raz si tu volam nejakych kamaratov na pomoc a zajtra ma prinesu ufoni. Ani jedno! Ale mas recht nech si to postavi aj Granvia, keď to bude levnejsie. A uz si dal foru dolezitost ze bez tohoto fora sa NDS nepohne. Verim tomu ze vela ludi toto forum co nieco ovplyvnuje necita.
Skor by ma zaujimalo ak to niekto vie, či dĺžka 8385m je na TBM alebo na NRTM.
Na Donovaloch je podla scitania dopravy navysenie, cize potreba tohto useku nabera na obratkach
Nová investícia ružomberských papierní môže vyriešiť dopravu…
„Práve objem a význam strategickej investície môže nepriamo vytvoriť tlak na kompetentných, aby s výstavbou infraštruktúry nepoľavovali,“ uviedol Matej.
Projekt podľa neho urýchli dostavbu problematického úseku D1 medzi Hubovou a Ivachnovou a takisto [size=150]má napomôcť urýchleniu prípravy a výstavby rýchlostnej cesty R1 z Banskej Bystrice popod Donovaly s napojením na D1 pri Ružomberku[/size].
Matej, Matej, chces, aby ta zozrali?
a pritom je to taka volovina stat uz na dalsi velky PPP projekt nema peniaze .. a EU to nepodpori, kvoli enviro
a plus ked bude uz hotova dialnica okolo ziliny tak akosi sa uz uplne vytrati podstat mat R1 cez donovaly