Promika nebo Stabilizovaná?

Poslední dobou se snažím zjišťovat informace o tom, jak se vyvýjí situace na D3 v úseku Praha - Mezno a snažím se získat názory jiných lidí na obě varianty, a to ať už Stabilizovanou, tak Promiku.

Já podporuji Promiku bez říčanského úseku (tedy že by se na ČB jezdilo přes D1 jako dnes).

ještě na něco jsem zapomněl…

http://www.d3klid.cz/variantyD3_Pudis.jpg

Přikládám ve formě odkazu, samotný obrázek na této stránce by byl příliš veliký.

A na základě čeho ji podporuješ, protože pěkně vypadá na mapě nebo to má nějaký hlubší důvod?

1. bude možné snadno svést dopravu od nehody na starou I/3 a ne na venkovské silničky nevhodné pro kamiony
  2. je to levnější
  3. pro tranzit ze severu na jih je to kratší
  4. vyřeší to nehodový úsek přes Miličínsko

A také to vypadá pěkně na mapě… :wink:

Přál bych se dozvědět názory Václava Havla na obě varianty.

Kolik stojí která varianta ?

Nevím, ale Promika není tak technicky náročná, takže pravděpodobně bude levnější.

Takže není to levnější, je to pouze pravděpodobně levnější. Hm, … ja som osobne hlasoval za posl. možnosť, nakoľko nemám prehľad.

kraken: však daj tie informácie, čo si poslal mne, aj sem. Ale vidím, že za posl. možnosť hlasoval ešte niekto ďalší okrem mňa. :slight_smile:

Ďalej, moje otázky:

1. ktorý variant podporuje EIA, resp. MŽP ?
  2. ktorý variant presadzuje ŘSD ?

MŽP - půl na půl.
ŘSD prosazuje stabilizovanou variantu.

Dialničiare, tu to je:

Promika má tu výhodu, že když se postaví, tak se hodně uleví stávající cestě č. 3. :wink:

Mám tu několik výroků Václava Havla o Stabilizované, který jsem našel:

což vyjadřuje spíše odmítavé stanovisko na Stabilizovanou.

Oba dva výroky jsou opravdu moudré. Neměli bychom tedy chránit jen přírodu, ale chránit i zdraví lidí. Takže Promiku s maximálním množstvím prvků chránících před hlukem a exhalacemi.

Přikládám ještě jeden výrok:

Len komentár vo vzťahu k hlasovaniu: čím viac vyjadrení politikov a ekológov, tým viac hlasov za stabilizovanú variantu. :slight_smile:

Stejně je to jen neoficiální hlasování a o tomhle webu ví málokdo, takže tu hlasují dálniční fanoušci, kteří podporují Stabilizovanou. Kdybys ses zeptal všech lidí v ČR, asi by ti většina odpověděla Promika nebo Je mi to jedno.

Stabilizovaná má problém - vážně ohrožuje obyvatele Jílového u Prahy, protože vede přes poddolované území, které zahrnuje i Jílové u Prahy, a to už by mohlo znamenat vážné ohrožení statiky staveb a tím i obyvatel ve městě, protože na D3 je tam naplánováno několik tunelů.

V její trase je na stejném místě i mnoho šachet a zásoby zlata, které jsou pod horním zákonem, který chrání zásoby hornin, nerostů, rud i drahých kovů.

kraken, ty máš na tej druhej variante (proti ktorej bojuješ) na 100% veľkú vilu. :slight_smile:

Tam nebydlím, Dialničiare :laughing:

Ale vilku tam máš. :slight_smile:

Ne :laughing:

Tak nějaký hotelík :slight_smile: