Poslední dobou se snažím zjišťovat informace o tom, jak se vyvýjí situace na D3 v úseku Praha - Mezno a snažím se získat názory jiných lidí na obě varianty, a to ať už Stabilizovanou, tak Promiku.
Já podporuji Promiku bez říčanského úseku (tedy že by se na ČB jezdilo přes D1 jako dnes).
Mám tu několik výroků Václava Havla o Stabilizované, který jsem našel:
což vyjadřuje spíše odmítavé stanovisko na Stabilizovanou.
Oba dva výroky jsou opravdu moudré. Neměli bychom tedy chránit jen přírodu, ale chránit i zdraví lidí. Takže Promiku s maximálním množstvím prvků chránících před hlukem a exhalacemi.
Stejně je to jen neoficiální hlasování a o tomhle webu ví málokdo, takže tu hlasují dálniční fanoušci, kteří podporují Stabilizovanou. Kdybys ses zeptal všech lidí v ČR, asi by ti většina odpověděla Promika nebo Je mi to jedno.
Stabilizovaná má problém - vážně ohrožuje obyvatele Jílového u Prahy, protože vede přes poddolované území, které zahrnuje i Jílové u Prahy, a to už by mohlo znamenat vážné ohrožení statiky staveb a tím i obyvatel ve městě, protože na D3 je tam naplánováno několik tunelů.
V její trase je na stejném místě i mnoho šachet a zásoby zlata, které jsou pod horním zákonem, který chrání zásoby hornin, nerostů, rud i drahých kovů.