Problém na fóre - Cestná sieť vs. Monitoring tlače

Vyskytuje sa tu jeden zásadný problém. Jeho vznik. :arrow_right:

1. Informovanie v sekcii Cestná sieť z mojej strany (ďalej len CS) prebieha 1 deň v týždni výslovne cez viaceré médiá, ktoré uvádzam do sekcie Monitoring tlače (ďalej len MT). V priemere je to mesačne cca. 100 príspevkov, z ktorých cca. 80 smeruje ako odkaz + popis do tejto sekcie (CS).

2. Vznikajú tu rôzne narážky od viacerých užívateľov, že:

a) sekcia Monitoring tlače je neprehľadná
b) sekcia Cestná sieť je doplnená 1x v týždni spôsobom, že v nej ja pridám za celý týždeň informácie (odkazy) z MT, ktoré som tam dal ja, ale aj ďalší užívatelia a teda že naraz pribudne cca. 25 príspevkov (niekedy aj viac) do sekcie CS
c) Dy si naberá príspevky (lebo vzniká duplicita cez MT aj CS)
d) Dy pridá niekedy aj rovnaký príspevok, aký bol pridaný v týždni.

Moje možné riešenia a vysvetlenia:

1. Nemám každý deň čas. Okrem toho sledujem médiá, viaceré a nakoniec vyberiem naraz naozaj len to najdôležitejšie, čo sa dotýka cestnej siete v SR + niekedy aj niečo k stavebným firmám. A niekedy ešte v ten istý deň pridám odkazy do konkrétnych sekcií na 99% pridaných článkov. A zároveň reagujem aj na rôzne príspevky v rámci sekcie CS, čo spôsobí, že ja za 1-2 dni napíšem cca. 50 (aj viac) príspevkov, z ktorých cca. 1/2 smeruje do sekcie MT. Takto to prebieha dnes, dá sa to samozrejme zmeniť, aby nenastali rôzne variácie v bode dva, ktoré potom spôsobujú hnev voči mne.

2. a) Môže byť, že keď sa pridá týždenne o 25 článkov viac, ktoré sa týkajú hlavne sekcie CS a len 2-3 články sa dotýkajú priamo diaľnic, že to potom zaťažuje sekciu MT a tá sa stáva neprehľadnejšou. Pretože je jasné, že zatiaľ sa takto nepristupuje v rámci každej sekcie (len ja starý ded si dávam tú námahu v rámci CS).

b) Znovu, nemám čas 24 hodín denne a aj keby som postupoval podľa tu uvedených možností v rámci MT a CS, tak to nič nezmení na tom, že ja budem informovať skôr “globálne” v sekcii CS, pretože ja doplním informácie ako oficiálne zdroje + reagujem na otázky a to si vyžaduje často prácu nájsť informácie + doplním pri tej príležitosti vlastný názor a pridám nové informácie do rôznych tém. V priemere takto raz týždenne doplním cca. 1/4 všetkých tém v sekcii CS.

c) Áno, je to možné, vnímať to aj takto. Tu vidím ako hlavné riešenie spolu s tým, že sekcia MT je neprehľadná (2. a) toto:

Pridávať články k CS v SR priamo do sekcie CS a nie do MT. Dosiahne sa tým priamo to, že ja budem mať menej príspevkov a to, že sekcia MT nebude 1x za 7 dní doplnená o desiatky nových príspevkov a tým bude sekcia MT viac prehľadnejšia. Zároveň sa to nedoktne ani tých, ktorí sekciu CS sledujú, lebo tam budú na 100% všetky informácie. Tento krok však bude nevýhodný pre tých, ktorí sekciu CS sledujú len minimálne a zo sekcie MT si prečítajú len to, čo ich zaujíma, kým v novom systéme si budú musieť klikať všetky témy a to ich nebude asi baviť.

d) Áno, stane sa aj toto niekedy. Aj keď sledujem sekciu MT celý týždeň a 80% všetkého tu čítam a čo nečítam, čítam priamo v médiách, tak sa stane niekedy, že z tých 20-30 príspevkov pridaných naraz je max. 5 príspevkov takých, že sú duplicitné alebo len min. súvisia s cestnou sieťou v SR. Dovolím si však upozorniť, že ak aj uskutočním návrh v hlavnom riešení, tak potom v rámci sekcie CS budem umiestňovať do jednotlivých tém aj tak viaceré príspevky podľa toho, koľko článkov k nim bude, kým doteraz dokážem v jednom odkaze na sekciu MT dať aj 5 článkov + moje názory naraz.

No a potom sú tu rôzne menšie problémy, ktoré ale nie sú zatiaľ nejaké vysoko problematické (neriešiteľné), takže ich neuvádzam.

Takže bolo pridané hlasovanie. To je to, čo je na tomto fóre pomerne slabo využívané. Demokratický spôsob rozhodovania. Ja upozorňujem, že rozhodnutie v rámci daného problému spravím iba na základe výsledkov hlasovania a je mi úplne jedno, či tu bude jeden hlas alebo ich tu bude sto a takisto mi nebude ani záležať na tom, že bude rozdiel v možnostiach o jeden hlas. Je to len a len na Vás, ako sa rozhodnete. A zasahuje to oveľa ďalej ako len do sekcie Cestná sieť, pretože sekciu Monitoring tlače číta asi celé fórum a z toho plynie aj silná kritika a aj tu je pôvod problému.

Dnes je 7. júna 2006. Hlasovacia otázka bude v platnosti do konca júna 2006, čo je dostatočný čas na vyriešenie tejto situácie. Dovtedy bude trvať stav, ktorý je žiadaný ako možný nový - informovanie v MT len k diaľniciam, ostatné témy priamo v sekcii CS.

V prípade, že sa hlasovania zúčastní 0-1 užívateľ (to akože ja ak budem hlasovať), tak odchádzam z tohto fóra, … dôvod: jasný nezáujem o sekciu Cestná sieť.

A samozrejme - nikomu nebránim vyjadriť sa do tejto témy, ale znovu upozorňujem, že táto téma bude presunutá do sekcie Trash (kôš). :laughing:

Myslím že doterajší spôsob je vyhovujúci. Monitoring tlače je určený na to čo má v názve. A diskusie sú na to aby sa v nich diskutovalo informovalo. Tým že sú odkazy z diskusií na MT tým sa len sprehľadňuje daná téma tak ako sú napríklad odkazy do galérie.

A myslím že Dy robí obrovský kus práce vo svojej sekcii, bolo by slušné nechať ho robiť tú prácu spôsobom akým to jemu vyhovuje :slight_smile:

pod toto sa mozem aj ja podpisat :sunglasses:

ja som aj Dy uz pisal IS, ze terajsi system ma zmysel ako aj prelinkovavanie tem z MT spat k teme v danej sekcii ..

Uskutočňujem zmeny v tejto téme, ktorá už sa nachádza aj v sekcii Monitoring tlače a ktorá má oveľa väčší význam, ako som si myslel.

Hlasovanie = demokracia. Je však stále nerozhodné, jeden deň je taký a druhý deň je iný výsledok. Aj preto som oslovil cca. 30 užívateľov z fóra, ktorí buď rozvíjajú toto fórum a sú tu prítomní ako aj takých, o ktorých viem, že čítajú sekciu Cestná sieť. Nie je v mojich silách (čas, schránka pre IS) napísať teraz cca. 290 IS a diskutovať cez IS so všetkými registrovanými užívateľmi. Chcem, aby tu hlasovalo čo najviac užívateľov, pretože tak ako som napísal na začiatku - rozhodne len toto hlasovanie. Nezmením ani jednu možnosť, ani jednu nepridám.

Hlasovacia otázka bude v platnosti do konca mesiaca júl roku 2006. V auguste vyhodnotím túto tému a uskutočním prípadné zmeny.

Táto téma sa nebude presúvať do sekcie Trash, teda nebude sa mazať, pretože môže byť zaujímavá aj za rok pre ďalších nových užívateľov. Tým otváram možnosť verejne napísať argumenty každého jedného užívateľa, čím sa môže vytvoriť diskusia na celú túto tému.

Téma sa na prelome mesiacov júl a august zamkne, čím sa nebude dať hlasovať ani do nej prispievať a odkaz zo sekcie Monitoring tlače na túto tému bude v tomto období zmazaný.

K tomuto len vecne - ja som ochotný zmeniť svoj prístup k tejto záležitosti, ak si to bude želať najviac užívateľov (teda nie viac ako 50% hlasujúcich) v rámci hlasovacej otázky.

Nevytváram sekciu pre seba, ale pre ostatných a tým sa musí sekcia Cestná sieť najprv páčiť, potom budú aj diskutovať. :laughing:

my 2 cents:

Oba sposoby su dobre a tazko vybrat ten lepsi pre vsetkych.
Je to silne individualne podla toho, co kto hlada na fore.
urcite sa najde niekto kto cita MT a necita CS - tomu vyhovuje 1.
niekto, kto cita obe alebo sa vobec nazaujima o CS tomu vyhovuje 2
kto cita iba CS tomu tiez 2 - nemusi klikat do MT kvoli obsahu spravy

Poll je tu velmi dobre pouzity

Z pohľadu užívateľa mi príde vhodnejšia možnosť “a”. Ale hneď doplním, Dy veľmi bohato prispieva do CS a rozvíja ju obrovským tempom, takže chápem jeho návrh. Dobré veci netreba meniť, takže tu je aj moja odpoveď.

ja som spokojný s celým fórom takým aké je. mám tu v tomto fóre pramálo príspevkov na to aby som tu niekoho súdil takže tu nechcem rozoberat žiadne žabomyšie vojny ktoré tu niektorí vedú. prečítam si to čo ma zaujíma nasajem potrebné info a dovi.(mo)mentálny :slight_smile: systém je podľa mňa dobrý tak načo to meniť. všetci čo sem pravidelne prispievajú robia dobrú prácu a ja som im všetkým za to vďačný pretože ja tu viac čítam ako píšem. a že sa to tu celé niekomu nepáči ? čo už taký je život všetkým nevyhovieš takí sú už ľudia.
dy podľa mňa je to ok

Tento názor sa mi páči:

Neviem, či je to výborný systém, lepší som zatiaľ nevymyslel - môže to byť duplicita, na druhú stranu je to pre mňa osobne oveľa prácnejšie, najprv to dať do MT, potom do CS, ale vždy som si našiel čas a som ochotný vypočuť aj kritiku.

Píšete mi denne cca. 10-ti IS, kde vyjadrujete svoj názor a píšete aj k cestnej sieti rôzne otázky a dávate aj svoje riešenia pre toto fórum, ďakujem za Vaše názory a som rád, že tu hlasovalo už 40 užívateľov, pretože čím viac, tým lepšia “vzorka” ľudí. Natrénujte si hlasovanie tu a využite svoje právo (nie povinnosť) 17. júna 2006. :laughing:

Ďalší zaujímavý názor:

Tých názorov už mám desiatky a preto sa neurazte, že uvádzam len niektoré. :laughing:

Ďalší zaujímavý názor, podporujúci jasne možnosť b:

Mne vyhovuje sucasny stav.

Vzhľadom na to, že nové hlasy tu už týždeň nepribúdajú, tak som sa rozhodol pristúpiť k záveru. :arrow_right:

Ako som povedal, rozhodnem na základe výsledkov v hlasovaní a to je jednoznačne v prospech udržania stavu, ktorý tu bol doteraz. :slight_smile:

Ja som túto “kampaň” posilnil aj rozposlaním cca. 50 IS, z ktorých mi prišlo cca. 30 odpovedí a v nich boli rôzne názory a preto budem postupovať v tejto záležitosti nasledovne:

1. Budem pridávať odkazy do sekcie Monitoring tlače (MT) a následne aj do sekcie Cestná sieť. Vyhnem sa pridávaniu takých správ ako je “policajné prenasledovanie áut na cestách” a nebudem pridávať ten istý odkaz, len s malou zmenou viackrát do sekcie MT.

2. Niektoré mediálne správy budem pridávať len do sekcie Cestná sieť z týchto dôvodov:

a) investícia do sumy niekoľko mil. SKK, výstavba nejakých semafórov, parkovísk, úprava nejakej cesty atď.

b) priamo v témach v sekcii Cestná sieť (CS) by boli len odkazy na MT a k nim nejaký sprievodný text (že o čom tá správa vlastne je) a ja chcem, aby v takýchto témach boli aj nejaké konkrétne celé články.

Táto téma sa týmto stáva zamknutou, zostáva však v platnosti a bude stále umiestnená v rámci sekcie CS. :laughing:

Samozřejmě, zůstat v sekci Monitoring tlače.