Priemyselný park letisko ŽILINA

Podla mna letisku Zilina bude postacovat este dost dlho stav, ked tam budu pristavat lietadla s kapacitou 60 ludi.

Dolezite je spojenie. Dobra je linka Zilina-Praha. :wink:

adoas: ak sa podari v ZA im mat udrzatelny rozvoj, mozno odtial zacne lietat nejaky low cost :wink: je to vcelku mozne hlavne kvoli blizkosti ostravska :wink:

pozrisi aj z popradu bude priama linka do londyna a z kosic nie :wink: je to vec managementu :slight_smile:

aquila,

spajas, co sa spojit neda.

Linky a velkost letiska. Aj Zilina ma linku Praha-Zilina, aj Sliac ma linku Praha-Sliac, …

V ZA rozvoj bude a je odporucane, ze oblast BA-ZA bude slovenska velka priemyselna oblast so vsetkym. Tam sa oplati zit a byvat a relaxovat potom na horach, najlepsie v Tatrach.

Inak: Zvacsit drahu v ZA bude musiet samosprava a ta na to teraz nema peniaze a potom uz to bude zbytocne, lebo bude konkurencia v CR a Polsku, blizko bude BA, Brno a po dobrych cestach. :wink:

Skôr než samospráva investuje do rozšírenia leteckej dráhy by skôr mala investovať do cestnej dopravy v Žiline samotnej a štát by mal skôr budovať vodnú cestu, splavniť Váh po Žilinu než sa angažovať na letisku.

Samozrejme až potom alebo naraz s D1 a modernizáciou železničného koridoru. :sunglasses:

Caesar:
myslim, ze na letisku sa bude skor angazovat sukromny kapital ako stat a samosprava

Aj to je možné, ale najprv sa na to musí ZA hospodársky rozrásť a posilniť si svoju pozíciu. A to bude trvať nejakú dobu.

Takže výstavba novej dráhy tak skoro nebude realizovaná. :sunglasses:

Caesar:
Asi mas pravdu. ale ak budu chciet udrzat linku do prahy, budu musiet zmodernizovar aspon pristavacie zariadenia pre lety podla pristrojov, teda dobudovat nejake ILS a aspon VOR/DME alebo este nejake NDB.
Bola o tom diskusia na www.slovak-airports.net.

Vystavba novej drahy tak skoro realizovana nebude, ale investicie do letovej veze a dalsich pristrojov a objektov budu potrebne. :wink:

A ja sa chcem este opytat: Ako spolu suvisi letisko a priemyselny park, ma niekto nejaky nakres? A zaroven kolko bude mat ZA priemyselnych parkov? :unamused:

adoas, nakres je hned v prvo postingu :wink:

Adoas:
Letisko a park spolu suvia majetkovo: cez Slovensku investicnu a realitnu spolocnost, ktora vlastni pozemky okolo letiska a aj cast letiska.

:blush: - Dakujem. :wink:

Dakujem za odpoved. :wink:

A este raz sa chcem opytat, kolko priemyselnych parkov bude mat mesto Zilina? :unamused:

zatial jeden uz je a tento druhy je planovany :wink: myslim, ze to nie je na skodu veci :slight_smile:

tento druhy pritom ma mozno lepsie postavenie => priamo exit dialnice, napojenie na dve dialnice, napojenie priamo na hlavny zeleznicky koridor, blizkost elektrarne, napojenie letiska …

Akurat, ze tento druhy priemyselny park, by mal byt sofistikovanejsi a mali by sa vyrabat veci co sa daju lahko priviezt a odviezt lietadlom

jonathan, v to take dufam, ze tam bude lahky priemysel, kedze kia je tazky priemysel, bolo by to idealne ..

Dobre, OK, dakujem za odpovede.

Lebo je jasne, ze ZA rastie a vdaka krizovatke zeleznic, dialnic a ciest a aj vdaka letisku bude dobre, ak tu budu aj 3 priemyselne parky. :wink:

Tatra Air končí, zo Sliača sa bude lietať s Hron-Airom. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5686

Novú spoločnosť Hron - Air založili Železiarne Podbrezová, a. s.

ZA rastie, zväčšuje sa aj letisko.

Aku suvislost s rastom Ziliny a letiska v Ziline ma letecka spolocnost lietajuca zo Sliaca do Prahy?

:blush: :blush: :blush: … žiadnu, pomýlil som si odkaz aj text. Mala tu byť informácia k navýšeniu základného imania na ZA letisku. :sunglasses:

Na terminál žilinského letiska by malo ísť 40 mil. Sk. Kabinet schválil zvýšenie základného imania Letiskovej spoločnosti Žilina, a.s. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5675

Česká firma CTP Invest chce investovať 3,5 miliardy korún do nového logistickopriemyselného parku v Dolnom Hričove :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=5948

Os BA-ZA bude hlavným ťahúňom SR. Dnes už je, ale robí sa všetko preto, aby bola ešte silnejšia. Cesta I. triedy, diaľnica 2+2 jazdné pruhy, železničný koridor, letiská v BA a ZA, splavnenie Váhu po ZA. Dopravná tepna krajiny. Spájajúca TT a TN. Potiahne so sebou druhý silný celok - Záhorie (význam letisko BA), Nitru a Hornú Nitru a Kysuce. Na severnom konci teda vyrastá ďalšie dôležité letisko v SR. Dnes sa na tejto osi investujú obrovské financie oproti ostatnému Slovensku a toto tempo vzrastie ešte v roku 2008. Investície vzrastú aj do ďalších regiónov o viac ako 100%, ale aj sem o viac ako 100%. A teda regionálne rozdiely sa prehĺbia.

Toto letisko už má vypracované rozsiahle a variantné štúdie na modernizáciu. Nový terminál, nové parkoviská, nová dráha, nové vybavenie. Očakáva sa, že letisko prejde pod súkromný kapitál.