Podla mna letisku Zilina bude postacovat este dost dlho stav, ked tam budu pristavat lietadla s kapacitou 60 ludi.
Dolezite je spojenie. Dobra je linka Zilina-Praha.
Podla mna letisku Zilina bude postacovat este dost dlho stav, ked tam budu pristavat lietadla s kapacitou 60 ludi.
Dolezite je spojenie. Dobra je linka Zilina-Praha.
adoas: ak sa podari v ZA im mat udrzatelny rozvoj, mozno odtial zacne lietat nejaky low cost je to vcelku mozne hlavne kvoli blizkosti ostravska
pozrisi aj z popradu bude priama linka do londyna a z kosic nie je to vec managementu
aquila,
spajas, co sa spojit neda.
Linky a velkost letiska. Aj Zilina ma linku Praha-Zilina, aj Sliac ma linku Praha-Sliac, …
V ZA rozvoj bude a je odporucane, ze oblast BA-ZA bude slovenska velka priemyselna oblast so vsetkym. Tam sa oplati zit a byvat a relaxovat potom na horach, najlepsie v Tatrach.
Inak: Zvacsit drahu v ZA bude musiet samosprava a ta na to teraz nema peniaze a potom uz to bude zbytocne, lebo bude konkurencia v CR a Polsku, blizko bude BA, Brno a po dobrych cestach.
Skôr než samospráva investuje do rozšírenia leteckej dráhy by skôr mala investovať do cestnej dopravy v Žiline samotnej a štát by mal skôr budovať vodnú cestu, splavniť Váh po Žilinu než sa angažovať na letisku.
Samozrejme až potom alebo naraz s D1 a modernizáciou železničného koridoru.
Caesar:
myslim, ze na letisku sa bude skor angazovat sukromny kapital ako stat a samosprava
Aj to je možné, ale najprv sa na to musí ZA hospodársky rozrásť a posilniť si svoju pozíciu. A to bude trvať nejakú dobu.
Takže výstavba novej dráhy tak skoro nebude realizovaná.
Caesar:
Asi mas pravdu. ale ak budu chciet udrzat linku do prahy, budu musiet zmodernizovar aspon pristavacie zariadenia pre lety podla pristrojov, teda dobudovat nejake ILS a aspon VOR/DME alebo este nejake NDB.
Bola o tom diskusia na www.slovak-airports.net.
Vystavba novej drahy tak skoro realizovana nebude, ale investicie do letovej veze a dalsich pristrojov a objektov budu potrebne.
A ja sa chcem este opytat: Ako spolu suvisi letisko a priemyselny park, ma niekto nejaky nakres? A zaroven kolko bude mat ZA priemyselnych parkov?
adoas, nakres je hned v prvo postingu
Adoas:
Letisko a park spolu suvia majetkovo: cez Slovensku investicnu a realitnu spolocnost, ktora vlastni pozemky okolo letiska a aj cast letiska.
- Dakujem.
Dakujem za odpoved.
A este raz sa chcem opytat, kolko priemyselnych parkov bude mat mesto Zilina?
zatial jeden uz je a tento druhy je planovany myslim, ze to nie je na skodu veci
tento druhy pritom ma mozno lepsie postavenie => priamo exit dialnice, napojenie na dve dialnice, napojenie priamo na hlavny zeleznicky koridor, blizkost elektrarne, napojenie letiska …
Akurat, ze tento druhy priemyselny park, by mal byt sofistikovanejsi a mali by sa vyrabat veci co sa daju lahko priviezt a odviezt lietadlom
jonathan, v to take dufam, ze tam bude lahky priemysel, kedze kia je tazky priemysel, bolo by to idealne ..
Dobre, OK, dakujem za odpovede.
Lebo je jasne, ze ZA rastie a vdaka krizovatke zeleznic, dialnic a ciest a aj vdaka letisku bude dobre, ak tu budu aj 3 priemyselne parky.
Tatra Air končí, zo Sliača sa bude lietať s Hron-Airom.
dialnice.info/viewtopic.php?t=5686
Novú spoločnosť Hron - Air založili Železiarne Podbrezová, a. s.
ZA rastie, zväčšuje sa aj letisko.
Aku suvislost s rastom Ziliny a letiska v Ziline ma letecka spolocnost lietajuca zo Sliaca do Prahy?
… žiadnu, pomýlil som si odkaz aj text. Mala tu byť informácia k navýšeniu základného imania na ZA letisku.
Na terminál žilinského letiska by malo ísť 40 mil. Sk. Kabinet schválil zvýšenie základného imania Letiskovej spoločnosti Žilina, a.s.
Česká firma CTP Invest chce investovať 3,5 miliardy korún do nového logistickopriemyselného parku v Dolnom Hričove http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=5948
Os BA-ZA bude hlavným ťahúňom SR. Dnes už je, ale robí sa všetko preto, aby bola ešte silnejšia. Cesta I. triedy, diaľnica 2+2 jazdné pruhy, železničný koridor, letiská v BA a ZA, splavnenie Váhu po ZA. Dopravná tepna krajiny. Spájajúca TT a TN. Potiahne so sebou druhý silný celok - Záhorie (význam letisko BA), Nitru a Hornú Nitru a Kysuce. Na severnom konci teda vyrastá ďalšie dôležité letisko v SR. Dnes sa na tejto osi investujú obrovské financie oproti ostatnému Slovensku a toto tempo vzrastie ešte v roku 2008. Investície vzrastú aj do ďalších regiónov o viac ako 100%, ale aj sem o viac ako 100%. A teda regionálne rozdiely sa prehĺbia.
Toto letisko už má vypracované rozsiahle a variantné štúdie na modernizáciu. Nový terminál, nové parkoviská, nová dráha, nové vybavenie. Očakáva sa, že letisko prejde pod súkromný kapitál.