ponukam este video, ale je dost nekvalitne, no je to tam vidno (hlavne tie navesti a sipky)
koľko môže stáť take premenlive značenie???
Neviem ci tam ti dispeceri spia, ale posledny mesiac sa mi stali dva pripady
-
isiel som po dialnicnom prietahu pekne 80 ako to kaze premenne znacenie a zrazu som musel brzdit pomaly usami, lebo bola kolona… isli sme krokom, napriek tomu na dalsom portali, pod ktorym som stal asi 3 minuty bola klasika 80/zakaz predbiehania nad 3,5t/80.
-
isiel som po dialnicnoom prietahu pekne 80 ked zrazu premenne znacenie ukazovalo ze sa treba radit do praveho pruhu pre nehodu… sipka sikmo dole-60/nehoda/60.
Kedze lavy pruh nebol uzavrety (x) ale len informacne bolo oznamovane ze sa bude pre nehodu ukonceny, isiel som v nom nadalej (kedze najvyhodnejsie pre zipsovanie je zipsovat sa priamo pred prekazkou).. Auta v pravom pruhu stali… idem idem… cakam kedy sa budeme zipsovat… a zrazu portal kde klasika 80/zakaz predbiehania nad 3,5t/80 a prekazka nikde… :-/
cize zapchu na dialnici sposobilo premenne znacenie a vodici co sa hned radili do praveho pruhu cim ho upchali…
to tam nemaju dost kamier na dispecingu?
Istotne majú, ale tí “chudáčikovia” nemajú žiadne právomoci, lebo na povolenie zmeniť znaky na IDS potrebujú povolenie polície. Keď opravujú úsek cez špičku (nie v noci, nie cez víkend, nie v lete), dopravu má riadiť výhradne polícia, pracovníci NDS nemajú kedy … ![]()
hmm mam otázku je možne aby podklad pod PDZ mohol byť iny ako moddrý napriklad žltý ??
Racto - vôbec sa v tom nevyznám… ale všimol som si, že v súvislosti s platnosťou novej vyhlášky 9/2009 sú už údržbové vozidlá, ktoré na prívese nosia premenné elektro-mechanické značky o zmene a počte jazdných pruhov vybavené oranžovými značkami… ale videl som aj klasicky s modrými…
Mňa by skôr zaujímalo, prečo utrhnutú premennú návesť pred križovatkou Polianky nahradili takou istou (ešte podľa vzoru starej vyhlášky), keď všade spomínali, že značky s novým dizajnom nebudú nasilu meniť, avšak v prípade pokazenia, odcudzenia alebo iného zničenia značky už vyrobia novú podľa novej predlohy… nestalo sa tak…