povodnova mapa

zdravim,

velky off-topic - zhanam povodnovu mapu, konkretne ma zaujima dunaj - oblast hamuliakova..chcem tam kupit pozemok, ktory je dost blizko pri vode a nechcem spravit nejaku blbost..ak sa najde niekto, kto vie poradit, budem mu vdacny.

vdaka,

r.

no, ak sa dobre pamatam, tak tam je hradza, priesakovy kanal a potom uz Hamuliakovo.

cize ak sa voda preleje cez hradzu, tak ju uz nic nezastavi, kedze je to rovina
akurat je otazka, na kolkorocnu vodu boli stavane hradze pri budovani Gabcikova

v tychto lokalitach ale netreba zabudat ani na spodnu vodu, ja mam znameho, ten ma dom pri dunaji na juhu a pravidelne ked vypustaju trochu viac vody do luznych lesov, tak ma pivnicu plnu vody .. :unamused:

vdaka za odpoved..co sa tyka tej spodnej vody, hovori sa ze po vybudovani gabcikova hladina spodnej vody v urcitych oblastiach zitneho ostrova dost vyrazne poklesla..s tym koresponduje aj tvrdenie jedneho zo zahradkarov, ktory ma nedaleko spominanej stavebnej parcely zahradku o tom, ze musel vrtat 12m studnu:)

wazari, ten pozemok je medzi 2 hradzami - prva oddeluje velky dunaj od zvysku sveta, druha je stara hradza..ide o pomerne velku lokalitu, urcenu na novu vystavbu + je tam uz dost novych domov postavenych..neviem, co si mam o tom mysliet, asi sa dnes vyberiem do dediny na prieskum popytat sa, kedy tam naposledy bola velka voda..kazdopadne vdaka za odpoved

ano, vlastne je tam este stara hradza
kamarat si postavil dom v starom Hanuliakove, aj podpivnicil, nemal problemy so spodnou vodou, ani Dunaj sa im zatial nevylial :wink:

no, bol som tam, pytal som sa ludi a vraj si na zaplavy nepamataju..udajne v roku 2002, ked boli tie velke povodne bola voda v hamuliakove 1.5m pod urovnou hradze..takze z tohto pohladu to vyzera byt bezpecne..s podzemnou vodou je to tak, ze ju mam cakat uz od 2 metrov, takze pivnica asi nebude:)