Popri piatom by sa uživili aj ďalšie mosty

Hlas Bratislavčanov

V rôznom rozpoložení očakávajú Bratislavčania spustenie mostu Apollo a s ním súvisiace zmeny v mestskej hromadnej doprave. Zhodujú sa však na tom, že treba sledovať reakcie ľudí a tie potom “predhadzovať” vedeniu Dopravného podniku. To preto, aby mohli jeho predstavitelia v prípade potreby meniť veci za pochodu - presne tak, ako sľúbili.

Venujte sa MHD

Bola by som rada, keby ste sa MHD venovali aj ďalej, uverejňovali názory na nové trasovanie, ich skúsenosti s ranným cestovaním, dĺžkou svojej cesty do školy alebo zamestnania predtým a teraz. Aby sa potom ľudia z Dopravného podniku nevyhovárali, že sa nikto nesťažuje, takže už nič meniť nebudú.
Zita Kučerová

Mesto bez koncepcie

Ako to tak sledujem, zisťujem, že toto je jedno absolútne neusporiadané mesto bez akejkoľvek koncepcie. Tvrdenie, že sú na svete mestá, kde to funguje aj horšie ako u nás, je síce pravdivé, ale porovnávať sa máme s lepšími, nie s horšími.
Mišo Juhas, Petržalka
Pokračovanie - s. II

Dokončenie - s. I

Stále nespokojní, čo vlastne chcú?

Nie, nie som agent Dopravného podniku, ale nepáči sa mi, že ľudia na jednej strane stále kritizujú aktuálny stav MHD, ale sotva ho chce niekto zmeniť, zase sú nespokojní. Vydržte, sľúbili predsa, že keď sa tie zmeny neosvedčia, budú ich meniť za pochodu. V novinách si to nájdu čierne na bielom!
Dodo Bartek, Ružinov

Ani päť mostov nestačí

Podľa mňa by sa tu okrem Apolla “uživili” aj ďalšie dva-tri mosty. Desím sa totiž toho, čo nastane, keď začnú rekonštruovať Starý most, videli ste predsa, čo sa dialo, keď vypadol Prístavný. Z toho vyplýva, že štyri mosty určite nestačia, a aj päť je málo, pretože jeden vypadne - a v meste je chaos na entú. Nechcem myslieť na to, čo by sa stalo, keby také niečo nastalo v zime, a ešte by do toho dobre husto nasnežilo. Uf!
Rudo Karásek

Kritizujú skôr, ako spoznajú

Ešte neviem, ako budem cestovať po novom, ale už teraz ma hnevá, že Bratislavčania pindajú na zmeny v MHD skôr, ako začnú platiť. To sa môže stať len tu. Nepáči sa mi ani ten egoizmus niektorých ľudí, ktorým zrušia jednu linku alebo budú musieť ísť peši na zastávku o kus ďalej, a preto to celé hneď skritizujú. Možno sa na tom však naozaj ušetrí veľa peňazí a Dopravný podnik bude môcť nakúpiť trebárs nové autobusy. Časom, nie okamžite, ale zmena je život, preboha, a nie vždy má pravdu Murphy, ktorý tvrdí, že každá je k horšiemu.
Lucka Záhradníková

Len slepí to nevidia

Jasné, že vďaka mostu Apollo sa tu uvoľnia cesty, ale až časom, nie hneď. Len slepí a zabednenci to nevidia, aj keď pripúšťam, že by sa tu pokojne uživili aj ďalšie, nielen jeden nový most. Netrúfam si povedať, kedy by nastal ideálny stav, pretože mesto sa vyvíja, pribúda ľudí aj áut. Ale buďme za ten most radi, veľa vecí sa určite zmení k lepšiemu! Minimálne budú môcť konečne opraviť zdevastovaný Starý most skôr, ako bude neskoro.
Andrej Kliment, Staré Mesto

Zaplatili a poďakovali fušerom

Bývam v Starom Meste a patrím k tým niekoľkým vyvoleným, ktorí do zamestnania dochádzajú peši. Chodím po trase Dunajská ulica, Mlynské nivy a Biznis centrum na Plynárenskej ulici.
Križovatku Košická - Miletičova teda vnímam najmä z pohľadu chodca. Kompetentným odporúčam, aby si ju prešli v daždi. Spomínané cestné dielo totiž vôbec nevyspádovali. Voda sa hromadí najmä na priechodoch pre chodcov, nehovoriac o tom, že príslušné chodníky sú vystavené nepretržitému špliechaniu prechádzajúcich áut. Som zvedavý, čo prinesie zima, keď bude mrznúť a objavia sa aj nejaké výtlky. Len jednej veci nerozumiem. Ako je možné, že si niekto na takú stavbu najme takých fušerov, zaplatí im za ňu a ešte aj poďakuje…
Z pohľadu korčuliara sa na most Apollo teším, keďže po oprave Starého mosta sa prechod po lávke pre chodcov stal hazardom, pri ktorom doslova hrozí pád do Dunaja. Preto dúfam, že o pár rokov, keď bude potrebné rekonštruovať aj lávku na moste Apollo, nevymenia jej povrch za drevený, pričom každá latka bude inak hrubá - presne ako na Starom moste, kde ide o plus mínus dva centimetre.
Ako vodič motorového vozidla sa rád nechám prekvapiť. Dúfam, že na otázku, ktorú si kladiem zakaždým, keď prechádzam už hore spomínanou križovatkou, nájdem odpoveď. Kam sa všetky autá prichádzajúce z mosta podejú?
Juraj Nagy, Staré Mesto

Na vaše názory, odkazy a otázky kompetentným v súvislosti s touto problematikou čakáme aj ďalej na e-mailovej adrese ldavidova@pravda.sk, prípadne na telefónnom čísle 4959 6821.

Foto popis| Päť mostov je málo , tvrdia v reakciách niektorí Bratislavčania, ktorí si nemyslia, že po spustení mostu Apollo z ulíc mesta zmiznú dopravné zápchy.

dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r … slavao_1_7