Ja neviem, či je na tom niečo zlé alebo dobré, ale s prepáčením, na BA magistráte je bordel, korupcia a odborník si tam nezarobí toľko ako v súkromnej firme …
Ja som so svojim platom spokojny. V sukromnej firme by to nebolo o nic lepsie. Urcite nedostatky tu su, ale s korupciou sa na svojej urovni nestretavam.. a ani sa nechcem stretnut.
bodrik hadam sa nenahnevas ked pouzijem toto vlakno…
Skoncil som skolu a momentalne si hladam pracu, dopravu beriem len ako zalubu ale zaujal ma tento inzerat. Z toho popisu mi ale nie je velmi jasne o co v skutocnosti ide… Ak tomu niekto rozumiete lepsie mohli by ste prosim napisat ci je to len radovy uradnik na MDPT ale ako? Resp. co priblizne by mohlo byt pracovnou naplnou a hlavne ci je realne sa o take miesto uchadzat alebo to uz bude dopredu dohodnute pre znameho… Diki moc za odpovede
K tomuto sa nejak blizsie neviem vyjadrit. Ide asi zhruba o to, co pisu na tom linku. Ide o pracu radcu pre dopravu, tazko povedat ake su predstavy ludi, ktori budu vo vyberovej komisii. Kazdopadne, ak by si chcel pracovat v oblasti dopravy a splnas vsetky podmienky ktore su tam uvedene, tak tymto nemas co stratit, skus to, mozno budes mat stasie
Pozícia na štátnych miestach je väčšinou na Slov. dopredu vybraná. Ak je to už počas vládnutia, tak niekto odstúpil, resp. odišiel z vlastných dôvodov a dostane sa tam niekto, kto bude prácu zastupovať. Nejde o to, že by si sa nemohol prihlásiť - to kľudne sprav, ale podľa môjho názoru nemáš šancu obstáť pri vedomostných testoch, ktoré sa nebudú týkať len dopravy, ale napr. aj znalostí z ústavy a nehovoriac o tom, že z dopravy pôjde aj o presné definovania zákonov, kde sa vždy vymení max. 1 slovko alebo budú slová prehodené významom čiarky atď., takže ak vás tam aj bude 20, uspejú 2-3, z toho na viac ako 99% ten, čo tu prácu vykonáva teraz - jednak tú prácu robí, jednak si tie otázky dokáže zabezpečiť. … A žiaľ, ale takto to nefunguje iba na Slovensku.
To Dialniciar:
Neviem, ci to byva casto tak ako pises (mozno si to sam absolvoval, takze mas mozno priame skusenosti s tym), ale pokial mi je zname, tak moj dobry kamarat/byvaly spoluziak sa bez akejkolvek protekcie pomerne polahky dostal na ministerstvo (tykajuce sa aj predmetu tohto diskusneho fora), na podobnu poziciu aka je uvedena je v tom linku. Podobne aj ja som si mohol vybrat medzi podobnou poziciou a sucasnou pracou. Nie je to az take nemozne, hlavne sa na to treba dobre pripravit, a ist si cielavedomo, ale s chladnou hlavou za tym. To na povzbudenie pre Kora
Dialniciar, tymto prispevkom nechcem zachadzat do ziadnych polemik, len som napisal svoj postreh. Respect