fico uz ustupil a to tym, ze prelozil hlasovanie ..
na rozdiel od ostbocku na zapade plati “manazersky” princip, cize neni zodpovedna odpozicia, ale vlada a premier, ze nezvladli rokovania. nikoho na zapade nebude zaujimat, ze dzurinda sa storcoval, ale ze on nie je schopny vyjednavat a navyse kvoli ohrozeniu demokracie (je to sice volovina, ale bude sa to tak podavat).
cize to je len tvoje zbozne prianie, ze budu za to vinit opoziciu. ani omylom ak sa neschvali LZ, tak prehra najma fico a samozrejme kusok aj slovensko.
fica doteraz v EU neakceptuju, v ramci rokovani sa s nim nikto nebavi. bolo to krasne vidno na poslednych summitoch.. takze ak neprijme SVK LZ tak to bude mat fico velmi zle. o PES si moze nechat snivat, co je ale horsie, zneisti aj ECB a moze sa rozlucit aj s euro a to by bolo velmi zle aj pre slovensko.
btw. oni nevydieraju, tomu sa hovori vyuzivanie dostupnych prostriedkov
btw. co je nestandardne na nasej pravici ? ze po 2ch rokoch ignorovania komunistickou lavicou sa ozvala ? to je prave standardne v demokratickych krajinach
Ja som na tom západe dlho žil, pár ďalších má silné prozápadné hodnoty a jasne sú na mojej strane. To je len tvoje zbožné želanie aquila a moc dobre to vieš.
A čo sa týka slovenskej pravice … ozaj má hodne ďaleko k pravici bežnej vo svete, …
mel: Fico nespochybňoval reformy, ale ich dopady (že dlho budú hlavne negatíva pre samotných ľudí, lebo nie všetci na Slovensku sú manažéri s platom 60.000 SKK mesačne) a Dzurinda nemal sociálne alternatívy. A občania to dali na Slovensku jasne najavo, kto to dodnes nepochopil je presne dnešná opozícia (preto je aj tam, kde je) a jej voliči už vidia len to, že Dzurindu treba vymeniť, …
pozri sa dialniciar, ked sa to neschvali, bude musiet fico vysvetlovat, ze preco nedokazal zabezpecit konzesus a nie dzurinda
2 dialniciar: poslednemu odseku neveris ani ty fico nic ine nerobi len ociernuje reformy. vzdy ich spochybnuje. vzdy. a nikdy nehovoril, ze su reformy dobre. nikdy.
Posledný odsek nebol pre teba, čo sa miešaš do diskusie iných ľudí ? A predstav si, mýliš si pojmy: ja som nikde nenapísal, že chválil reformy. On kritizoval ich okamžitý dopad a neisté výsledky a to je rozdiel, ak ho nevidíš, je mi to ľúto.
Fico to ľahko vysvetlí, veľmi ľahko … o to sa ty neboj.
Dzurinda je ako ten topiaci sa, čo sa aj slamky chytá, lebo LZ je jediné, čoho sa môže chytiť, … iné nedokáže. Skrachuje na tom. Vlastne on už skrachoval.
No nič, idem ja, ty si tu píš hoci aj že je to naj naj naj človek a politik.
dialniciar: ten odsek je pre kazdeho kto sa zucastnuje na diskusii
okey inak sa vyjadrim, fico vzdy spochybnoval reformy od ich zakladu. cize nielen ich dopad, a kazdoapdne ked kritizuje ich dopad a pritom pravda je uplne ina a stale ich kritizuje, ze reformy nic nevyriesili a ze je to len zasluha lacnej pracovnej sily, tak o com to je ?
fico to nevysvetli, lebo nema v EU spojencov, co je jeho problem
a ano dzurinda je topiaci, ale vdaka komu ? vdaka arogantnej politiky terajsej koalicie. je uz na povazanie, ked parlament neschvali ani pozmenujuce navrhu vlastnych poslancov. nebol schvaleny ani jeden navrh opozicie. ano dzurinda uz skrachoval davono.
a dalej, nikdy som nepisal o dzurindovi v dobrom, takze nevkladaj mi nic do ust, co som nenapisal. dzurindom som opovrhoval vzdy.
Bohužiaľ ustúpiť musel Miki a prvý a to že žiadne sťahovanie tlačového zákona nebude že im stačí zmena v druhom čítaní - a je otázne či tá zmena bude. To čo opozičníci a slovenské média prezentujú ako výťazstvo opozície je v podstate ústupok Miki a spol aby sa LZ neprerokovávala - pretože by ju museli podporiť - okrem toho časť poslancov SMK a SDKU by tú zmluvu podporila aj napriek stanovisku Miki a spol.
.
Takže žiadne hrdinstvo ale zachraňovanie si tváre a predsedníckej stoličky Mikiho a Pála - pretože v ich stranách sa začalo schyľovať k otvorenej vzbure - a Fico im to umožnil - pretože Miki ani Pál nie je pre neho politická konkurencia - nový ľudia v predsedníckych stoličkách by boli a stratil by veľkú časť podpory ktorá pre pri ňom z dôvodu Mikiho ako predsedu SDKU
vlada ustupuje uz od zaciatku. kde je rusenie reforiem II. piliera znizovanie prispevkov kde je rusenie sukromnych zdravotnych poistovni kde su zvysovania platov pre zdravotnikov o xx% kde su 5% odvody za statnych poistencov kde je progresivna dan kde je nizsia dph na turizmus potraviny stavebnictvo kde su valorizacie vselijakych socialnych podpor kde je razantne zvysovanie min. mzdy kde je podpora vedy a skolstva kde je dan z dividend toto su temy ktore ludi zaujimaju na LZ ludia kaslu.
co sa tyka tlacoveho zakona, co tak pravo na odmietnutie odpovede alebo pravo na okomentovanie odpovede…
To je v poriadku, co vravis. Ja netvrdim, ze reformy boli dokonale a nespochybnujem, ze Fico vyhral volby na zaklade chyb predchadzajucej vlady.
Nesuhlasim vsak s tvrdenim, ze reformy boli pre bohatych a takisto 60.000 nemaju na slovensku manazeri … ti maju 100+, … 60.000 maju experti, ktori realne tvoria pridanu hodnotu v znalostnej ekonomike.
To ze reformy boli pre bohatych je chimera, pretoze reformy riesili system, nie konkretnych ludi. Ja som zastancom istych hodnot, medzi ktore patri na prve miesto sloboda a slobodne rozhodovanie, samozrejme za istych pravidiel a za urcitych obmedzeni, co je zaklad kazdeho spolku, co si hovori stat. Fico moju slobodu rozhodovania znacne obmedzil, kym reformy boli nastavene tak, ze slobodu rozsirovali a urcili jasne pravidla.
Za vsetky len jeden priklad: jednotna sadzba DPH: dotovanie cez nizsiu sadzbu DPH je jednoznacne nesystemove a dokonca pre stat nevyhodne. Na co je dobra nizsia sadzba DPH na tvorbu Danielle Steelovej alebo Harry Pottera fakt netusim … Na lieky detto … v zdravotnictve treba riesit problemy systematicky, nizsia sadzba DPH neprinesie ziadny efekt, iba oddiali krizu o pol roka / rok…
V tomto ja vidim rozdiel vo vladnuti (nie politike) Ficovej a Dzurindovej vlady.
Ked sa chceme bavit o dovodoch vysledkov volieb: Dzurinda nemal socialne alternativy … ano nemal, napriek tomu dosiahol najlepsi vysledok pravicovej strany v historii … zlyhava na slovensku najma liberalizmus, ktory sa snazila reprezentovat ANO a neexistencia takejto strany realne znamenala v poslednych volbach porazku pravice, cast liberalnych volicov sa prilkonila k smeru. Takisto KDH so svojim postojom pred volbami skor prehrala ako vyhrala. Tieto interne problemy pravice plus nadmierna spokojnost volicov znamenali fakt, ze mnoho ludi volit neslo, ktori realne s pravicou sympatizuju. Fico je pri moci vdaka tomu, ze ludia sa maju lepsie a vdaka tomu, ze sa vie predat … v tom ho obdivujem.
Aj keď táto vláda rieši veci nekoncečpne ale rieši - minulá ich ignorovala a to jej zlomilo krk - a tým že pred voľbami zmäkčovala reformy ktoré 3 roky pred tým vehementne bránila aké sú úžasné a nemenné , si nasr.ali do úst
2 johhan: ja to tak nevidim, keby to tak bolo, ze ustupil miki, tak by sa nezdvihli a nesli prec a fico by neprelozil hlasovanie uz 2x. cize, je to skor vec pohladu.
to ze sa LZ urcite schvali je jasne, nemoze si to dovolit ani jeden ani druhy.
tunak ide o uplne nieco ine a to opozicia vystihla. ficovi ide o eurosocanov a februarovy zjazd, kedy sa bude rozhodovat o clenstve uz skoro 2 roky pozastaveneho SMERu v PES…
o nic ine nejde.. fico to potrebuje mat schvalene do februara, potom je pre neho LZ nezaujimava ..
cize ak sa to nebodaj podari presunut na marcovu schodzu, je to vitaztvo opozicie, ak nie, je to ich prehra..
2 johhan: uprimne, tato vlada zatial neriesi v podstate absolutne nic … urobili toho este menej ako prva dzurindova vlada za prve dva roky, co je uz na povazenie …
akurat sa ficovi podarilo efektivne to co meciarovi.. rozdelil zase spolocnost a vniesol do politiky vulgarizmi a osobne osocovanie.
a som rád, že ustupuje, nech im to otľkajú o hlavu ich voliči -
súhlasím,ale tvrdím, že sa to Ficovi podarilo ešte v minulom volebnom období a zároveň nebola pravica schopná predať ľuďom to čo urobila. Reformy boli úspešné a oni to nedokázali premeniť na politický kapitál, zato Fico natľkol ľuďom do hlavy. že sa majú horšie. Vždy tu bude táto vrstva ľudí, ktorá je takto ovplyvniteľná, kto to podcení, prehrá.
čo myslíš tým “nebola schopná predať” ? Marketingovú masáž? Na tú sa ti ľudia vyprdnú. Ľudia prikotvia všetky “ideje” cez svoje peňaženky. Tzv. pravica spravila zásadnú chybu pred voľbami, že nepustila žvanec chleba ľuďom naviac pred volbami i keď na to mala priestor. Nahrali na smeč tzv. lavici - Ficovi, ten panečku mixom chleba/marketingovej masáže predľži svoj politický život až sa z toho tzv. pravici budú pretáčať panenky
Mnohí volili Fica len preto, lebo neznášali Dzurindu a Mikloša, ale aj Duraya a Hrušovského. Lebo Fico tú marketingovú masáž robil 8 rokov, bez toho, žeby niečo ľuďom dával. A ľudia sa ako píšeš nato nevyprdli,ale ho zvolili. Nie je to len o vianočných príspevkoch, Slovák potrebuje vžy nového mesiáša, , s ktorým ide proti tým, čo nenávidí. S Mečiarom, Slotom a Ficom ide teraz väčšina národa proti zlým kapitalistom, maďarom, dobre zarábajúcim manažérom, proti úspešným, ale aj proti metódam aké má KDH, alebo teraz si osvojil Dzurinda. A súhlasím, Fico tu bude ešte dlho. Pretože SDKU neurobilo žiadne personálne zmeny, ani KDH a SMK poslalo k vode jedného schopného a prijateľného politika a radikalizuje sa. Týmto len Ficovi nahrávajú, ten sa môže týmto neschopákom tak chechtať.
To mě překvapuje, čekal bych, že Fico bude klesat a pravice posílí. Ale i když jsem pravičák, jste na tom líp (když odhlédnu od ostatního, především od toho, že to nic neznamená ), pokud se Vaši politici nezprofanují tak rychle, jao naši (u nás je skoro pravidlem, že vládní strana po roce vládnutí hodně klesne.