Ja to vidím ťak, že aký národ, taká vláda. A voliť nech má právo každý dospelý.Bohatý,chudobný,starý,mladý,vzdelaný,nevzdelaný,veriaci,neveriaci…atď. To len odráža v celom spektre úroveň občanov. Je to slobodná vôľa každého rozhodnúť sa. Nebral by som to právo nikomu, ale prechod od socializmu k demokracii je dlhý, myslím, že morálkou, ale aj ďaľšími atribútmi máme k nej ďaleko. Ešte takých 20 rokov možno, lebo rozkrádanie pri privatizácii, rozkrádanie pri delení ČSR, rozkrádanie pri eurofondoch, to nás len vzďaluje od normálnych pomeroch.
Tak som zvedavý, čo Fico na toto:
sme.sk/c/3753085/SHOOTY.html
ja som skor zvedavy, co vy na toto:
sme.sk/c/3753991/Videokoment … akter.html
uz to vyzera tak, ze to nebude ako v 98, ze vsetci proti Meciarovi…
Ja ten problem nemam pokial to K je nad slobodou jednostlivca a tu to K zvacsa je proti. Ale mas pravdu, riadim sa aj tymi principmy ktore vychadzaju z K

Ja ten problem nemam pokial to K je nad slobodou jednostlivca a tu to K zvacsa je proti. Ale mas pravdu, riadim sa aj tymi principmy ktore vychadzaju z K
K ako konzervativn* je ok?

K ako konzervativn* je ok?
Nie som konzervativny prave Ale sme OT v OT kde je OT tema na to extra.
Vcelku by ma zaujímali Vaše názory na dianie v SDKU - kam kráča - do neba či pekla
tymto dzurinda pochoval SDKU a vlastne aj celu pravicu. fico si moze zapalit havanu a ma najblizsich 8 rokov vystarana
kazdopadne najblizsie to uvidime v priamom prenose pri prezidentskych volbach.
toto nerobil ani meciar… a je uplne irelevantne aka ja bratislavska SDKU .. ze nejsu to tiez zrovna schopni ludia … (velmi jemne povedane).
Moj názor bol a je, že Dzurinda mal odstúpiť a spolupracovať aby to prebehlo hladko aj s nástupom nového vedenia pred voľbami. Neurobil to. Mal šancu ešte po voľbách, ešte stále by odišiel so cťou. Teraz sa bráni zubami nechtami. Na druhej strane, ja si vôbec nerobím ilúzie o tzv. “politikoch” ako Záhradník, Kuruc. To nie sú politici ani líderské typy, sú to karieristi a prospechári a vyviezli sa n chrbtoch iných, neverím, že by oslovili verejnosť svojimi “hodnotami”. Ale v tom je aj Dzurindova tragédia, že sa dostal do stretu s hyenami, ktoré kedysi využívali to, že je pri moci. SDKU je v slepej uličke, ako z nej von to by malo vedieť vedenie, vylučovať niekoho nie je cesta,tí by odišli aj sami.
presne, pravicovi volici su na taketo praktiky ako teraz urobil dzurinda velmi citlivy, skratka nepojdu volit. lebo toto prekrocilo vsetky medze.
v tomto ma vyhodu lavica, kedze obycajne lavicoveho volica, pokial jeho strana vyslovene “neokradne” bude ju stale volit
ja stale opakujem, ze novodobe slovensko malo zatial len jedneho schopneho politika. bela bugara doteraz si pamatam, ako presne uz v 2004 pomenoval problem SDKU a ze dzurinda, keby odstupil po vstupe do EU a prenechal vedenie niekomu inemu, tak by bola situacia ina. dalej tiez navrhoval aj tie mensie populisticke opatrenia ako vianocny prispevok dochodcom .. hold v SDKU kopu ludom este nedoslo kopu veci ..
Nechcem sa teraz nijak zastavat dzurindu, ale uvedomte si, co by sa stalo, keby teraz odstupil? SDKU by bola strana bez lidra, minimalne nejaky ten mesiac, a myslim, ze to by bol este väcsi trapas ako to co tam je teraz
V kazdom pripade je obrovska chyba, ze novy lider sa zacina hladat az teraz.
S tym bugarom inac suhlasim
andrej, len problem vidim najma v tom, ze kvoli nejakej pofidero zdovodneniu, ze sa vytvaraju nejake odboru v dopravnom podniku ich vylucia .. vsak odbory su vzdy prolavicove .. hlavne take masove vylucenie, ak nedali protikandidata …
ale to je ten problem dzurindu, ktory planovane uz niekolko rokov blokuje nejakeho korunneho princa ..
Ja ani nehovorím, že by mal odstúpiť Dzurinda teraz. Nie je to pripravené, nevygenerovali náhradu a tá teraz chýba. Ešte stále to môže urobiť, samozrejme tá partička okolo Záhradníka si asi neuvedomuje,že to je len náplava, ktorá sa viezla na populatite SDKU a 8-ročnom vládnutí, keď sa chlapci dostali ku korýtkam po straníckej linke. Ako keď s prepáčením keď nejaký modrý pionier vykrikuje, že Fico je Chavez, to nie je program, ale salónne pravičiarstvo
.
tento humbuk je v podstate dobry, pretoze o potrebe vymeny vedenia sa uz uplne otvorene hovori. podla mna maju cas tak do konca 2009 a prip. neuspechy v 3 volbach o rok ich k vymene nakoniec donutia. sdku je uz v tom stave ze ich preferencie by zacali stupat aj keby to od MD prebral hocijaky priemerny kader z regionov.
suhlas, zaroven tymto musi sdku prejst tak ci tak, a v tychto cistkach o karieristov nevidim nic zle.
Navyse taketo nepopularne kroky radsej robi stary lider, ktoremu uz moze byt jedno, ake su jeho preferencie

presne, pravicovi volici su na taketo praktiky ako teraz urobil dzurinda velmi citlivy, skratka nepojdu volit. lebo toto prekrocilo vsetky medze.
v tomto ma vyhodu lavica, kedze obycajne lavicoveho volica, pokial jeho strana vyslovene “neokradne” bude ju stale volit
ja stale opakujem, ze novodobe slovensko malo zatial len jedneho schopneho politika. bela bugara
doteraz si pamatam, ako presne uz v 2004 pomenoval problem SDKU a ze dzurinda, keby odstupil po vstupe do EU a prenechal vedenie niekomu inemu, tak by bola situacia ina. dalej tiez navrhoval aj tie mensie populisticke opatrenia ako vianocny prispevok dochodcom .. hold v SDKU kopu ludom este nedoslo kopu veci ..
To mě překvapuje. U nás jsou voliči pravice disciplinovaní a levice ne.

To mě překvapuje. U nás jsou voliči pravice disciplinovaní a levice ne.
U nas je volicov lavice mozno ovela viac a su mozno tiez nedisciplinovani len o nich tym padom nevieme.
u nas su disciplinovani volici mensich stran.
No v podstate si to vsetky byvale koalicne strany posrali.
SMK (neslavny snem a zvolenie Csakyho), KDH -4, SDKU -14
maju co robit, aby dosiahli relevantne vysledky v dalsich volbach. Dufam, ze sa to niekomu podari skor, ako smer da do ustavy clanok o veducej ulohe strany…
Co len to mame za prezidenta?!