politicka situacia na slovensku / part deux

Vlados ked ty (spravne) kritizujes vsetko alebo nic, ale podporujes megatunely na D1 tak to nevyznieva doveryhodne…

expwy, uhp je fajn myslienka, len velkrat nevidi suvislosti. posudzovat dopravu v priestore a case nie je ako posudzovat horsku chatu. len zbezne som si pozrel nejake ich analyzy. npr. pri obchvate ZV navrhovali 3 pruhy lebo pre 17k to vraj staci, potom medzi trnovcom a nitrou 1 kolaj. a tusim oni sa podielali na odstreleni elektrifikacie trate do NR. ja viem ze dostavaju skreslene, neuplne mozno aj falosne podklady ale ked sa povazuju za odbornikov mohli sa trochu pozriet aj cez cisla…

yoggy, vacsinu nemocnic mozno staci opravit, velke koncove kde sa maju robit najnarocnejsie vykony pochybujem. dnes su naroky asi niekde inde ako pred 50 rokmi, len energeticky take kramare vykuruju nielen budovu ale aj prilahle ulice + tam vedie cesta 1+1 so smiesnou kapacitou. velke koncove nemocnice niekde na okraji mesta s dobrou dostupnostou, kde mozu operovat ludi z celej republiky na vsetko mozne. my pri dialnici radsej postavime nakupne centrum.

a ako by si teda vyriesil I/21? medzi batkou a figou som zazil presne to co pises, potom urobili miernu upravu sirky, zakruty sa nechali tak a obe 50 km/h obmedzenia ostali tak ako boli, uspora casu ziadna. myslis ze to stalo za to ? I/21 nepoznam ale viem ze tiez nie je vsade rovnaka, mas lepsie casti aj horsie casti tak treba riesit tie horsie.

staci ked mas 5 km mesto a ides 10-15 minut (20-30 km/h) cez centrum lebo je tam 2000 kamionov denne z coho vacsina od 6 do 18 co uz vyrazne zabera miesto a znizuje priepustnost lebo mas aj prechody, semafory a kruhaky. ist hoci len 70 po obchvate je prinos porovnatelny s dialnicou oproti beznej ceste. ten zoznam som pred casom pisal.

zeleznice tak ako pises, na dvojkolajke usetrime par minut, BA-KE nikdy nebude bezne do 4 ani 4,5 hod. zato trate okolo BA bezne padaju na hubu vo vsetkych smeroch. potom rychlikove trate s 1 kolajou kde sa pridavaju minuty do cestovynch poriadkov kvoli minaniu sa alebo extrem do PD so zab-zar I. cize telefonicke hlasenie a rucne vyhybky.