Hm, skoda, ze principialne nie je mozne vyriesit napojenie II/511 na oba smery. Ten na ZM je urcite viac vytazeny, ale smer NZ ma zase horsiu cestu priamo cez stred mesta (alebo cez autobusovu stanicu). Ale pravda je, ze modry variant vyzera najlogickejsie.
Ono máloktoré mesto dokáže vyriešiť jedným obchvatom všetky vyťažené smery … ani mnohé obce to nedokážu vyriešiť. A zase stavať okružné obchvaty okolo mestečiek je nemysliteľné - z principiálnych = finančných dôvodov - keďže vidno, najbližšie k okružnému obchvatu, aj to len na 1+1 (plus odbáčacie) bude Trnava v r. 2009.
Tie križovatky budú mimoúrovňové alebo úrovňové ? A kruhové alebo svetelné ? Kto vie ?
ja žijem v tomto meste a zatial sa tu nic nehýbe…čo sa tyka stavby. aj ja podporujem modrý variant ale by robil most ponad vodnú nádrž a tiež vyustenie na východe by prechadzalo veternym parkom ale ten už sa mi zda ze zamietli…červeny variant je tiež dobry ale prechadza cez hrádzu VN a tiež jednu fabriku krora bola len teraz postavena …juhovychodny variant je zbytočnosť
s cestou II/511 nieje problem…su pri nej subežne cesty na juh (Dyčka, Lučnica) aj na sever (Horný Ohaj, Nevidzany) napr. ked chodim smer BB tak využivam cestu cez Nevidzany…teraz ale nie pretoze stavaju R1 pri Klacanoch kde je v kuse blato… križovatky by mali byť urovňove…
a ešte jedna vec…križovatka pri viniciach by nemusela byť ak by bola križ. pri fabrikách funkčná zo všetkých smerov
Myslím, že sa ani nepohne, pokým sa nedostane táto stavba do spolufinancovania v rámci eurofondov.
V roku 2009 tu SSC preinvestovala podľa jej výročnej správy na projektových prácach 41 580,62 €. Konkrétne na DÚR. Vzhľadom na to, že zostávajú ešte: DSP, DSN, DVP, aby sa uzatvorila predprojektová a projektová príprava tejto stavby, tak nevidím reálne spustenie výstavby ani v tomto ani v ďalšom roku.
V meste Vráble však SSC investovala v rámci križovatky I/51 - Vráble.
Zdroj informácií: ssc.sk/files/documents/vyroc … a_2009.pdf