Tak potom treba zmeniť písanie a obsah príspevkov.
Ja tu nebudem nikomu nič dokazovať, už len to by mi chýbalo. Si hľadaj infomácie sám. 16x zablokovaná výstavba kvôli územným rozhodnutiam, zeleným, …
Veriť mi tu nemusíte nikto. Nie som tu od toho a nie som tu ani od toho, aby som sa tu s niekým hral, … akože poďme dokazovať či čo. Ja dokazovať nebudem nič, ale aby ma tu stále niekto upozorňoval, že “tam máš chybu a tam máš chybu”, … tak píš ty a uvidíme, kde budeš mať chyby ty.
si daj menšiu pauzu, nikto ťa predsa nijako nechce obmedzovať a pochybujem o tom, že by sa tu niekto s tebou “hral”.
Branco,
ide o to, že Nemecko zámerne spomaľovalo diaľničnú výstavbu v smere na Plzeň, raz to boli “zelení”, potom zase nejaké územné rozhodnutie, potom obce, potom … a ČR stavala veľmi rýchlo ku svojim hraniciam.
Ale bol to ten istý problém, ako vzťah Rakúska ku SR, … Nemecko sa obávalo odlivu firiem do ČR a naopak.
o spomaľovaní výstavby v Nemecku, smer Plzeň, som nevedel. Tiež je faktom, že Nemci za to isté obdobie postavili zlomok z toho, čo Česi. Napriek určitým sympatiám k Bavorsku, darmo, Sasi k nám (resp. k Čechom) majú asi “zdravší” vzťah.
už aj Plzeň je aktívne budovaná, myslím, obchvat, tam je aj tunel. A jeden z najmodernejších v EÚ.
Nemci “doháňajú”, čo sa dá, len ich ekonomika nestíha budovať príliš rýchlo, aj keď niekedy v r. 2002-03 Nemecko rozhodlo, že dá v priebehu 10-15 rokov do infraštruktúry sumu 130 mld. EURO. A za to už sa niečo dá spraviť, … len výsledkom je oprava diaľničnej siete a modernizácia železničnej siete, nie sú výrazné nové investície, nové stavby.
Ak to správne chápem, tak tento most nebude slúžiť pre automobilovú dopravu. Ponechávam túto tému v tejto sekcii, pretože je to most, po ktorom sa budú môcť presúvať v prípade potreby zachránarske autá a aj preto, že predsa len je to most.
Okrem lávky pre peších a cyklistov, ktorá má spojiť Rakúsko a Slovensko, sa uvažuje aj o postavení cestného mosta z Devínskej Novej Vsi do Marcheggu. Projekt pripravuje Národná diaľničná spoločnosť. V minulosti boli voči tomuto riešeniu námietky z hľadiska ochrany životného prostredia.
Tento most sa nezačal stavať v r. 2008. Pritom ešte 12/2008 vyšiel tento článok: Ďalší most má spojiť Rakúsko so Slovenskom , kde je jasne napísané: Už čoskoro sa začne v Devínskej Novej Vsi realizovať najvýznamnejší projekt financovaný z fondov Európskej únie v rámci celého Bratislavského samosprávneho kraja, ako aj Dolnorakúskeho územia. Ide o most spájajúci Slovensko s Rakúskom, ako aj rekonštrukciu či výstavbu cyklotrasy. Podrobnosti nájdete v danom odkaze.
Je to smutné, ale na to, že už je 09/2009 a stále sa nič nedeje, tak je to veľmi smútná situácia. Rovnako tak sa odsúva aj mostné prepojenie Záhorská Ves - Angern.
Prepojenie s Rakúskom je tak vcelku dosť zlé, … prakticky riadne prepojenie je iba pri Bratislave a potom je menší most až na severnom toku rieky Morava pri Moravskom Sv. Jáne.
V stredu 16. júna na zasadnutí Monitorovacieho výboru Programu cezhraničnej spolupráce SR - Rakúsko bol tento projekt schválený, rovnako ako aj finančné prostriedky z európskych fondov.
cize by tam potom raz MOHLI byt 2 mosty? (jeden ako sucat projektu “CHUCKA NORISA” a druhy ako sucast D4+S8? ) Nieco malo som o tom cital, a myslim ze zapadna cast S8 sa uz planuje(pripadne aj stavia?)
nie nemohli, cestny most pre IAD vedla mostu chucka norisa nebude a ani planovany nebol. jediny cestny most bude na D4/S8. zapadnu cast mali stavat uz tento rok, ale nejako zmizila z planov a stale sa robi UVP ergo nasa EIA a od 1.1.2014 sa tam zmenil zakon cize kopu veci sa bude riesit po novom.