Plánovaný most Devínska Nová Ves - Marchegg

Tak potom treba zmeniť písanie a obsah príspevkov.

Ja tu nebudem nikomu nič dokazovať, už len to by mi chýbalo. Si hľadaj infomácie sám. 16x zablokovaná výstavba kvôli územným rozhodnutiam, zeleným, … :unamused:

Veriť mi tu nemusíte nikto. Nie som tu od toho a nie som tu ani od toho, aby som sa tu s niekým hral, … akože poďme dokazovať či čo. Ja dokazovať nebudem nič, ale aby ma tu stále niekto upozorňoval, že “tam máš chybu a tam máš chybu”, … tak píš ty a uvidíme, kde budeš mať chyby ty. :imp:

Dy,

si daj menšiu pauzu, nikto ťa predsa nijako nechce obmedzovať a pochybujem o tom, že by sa tu niekto s tebou “hral”.

Branco,

ide o to, že Nemecko zámerne spomaľovalo diaľničnú výstavbu v smere na Plzeň, raz to boli “zelení”, potom zase nejaké územné rozhodnutie, potom obce, potom … a ČR stavala veľmi rýchlo ku svojim hraniciam.

Ale bol to ten istý problém, ako vzťah Rakúska ku SR, … Nemecko sa obávalo odlivu firiem do ČR a naopak. :sunglasses:

Caesar,

o spomaľovaní výstavby v Nemecku, smer Plzeň, som nevedel. Tiež je faktom, že Nemci za to isté obdobie postavili zlomok z toho, čo Česi. Napriek určitým sympatiám k Bavorsku, darmo, Sasi k nám (resp. k Čechom) majú asi “zdravší” vzťah.

Chodievam tade pravidelne zo 15 rokov a radost na Cechov pozerat (az na Plzen). Nemci tam maju dost rozostavane, ale par usekov este ani nezacali.

wazari,

už aj Plzeň je aktívne budovaná, myslím, obchvat, tam je aj tunel. A jeden z najmodernejších v EÚ.

Nemci “doháňajú”, čo sa dá, len ich ekonomika nestíha budovať príliš rýchlo, aj keď niekedy v r. 2002-03 Nemecko rozhodlo, že dá v priebehu 10-15 rokov do infraštruktúry sumu 130 mld. EURO. A za to už sa niečo dá spraviť, … len výsledkom je oprava diaľničnej siete a modernizácia železničnej siete, nie sú výrazné nové investície, nové stavby. :unamused:

Ak to správne chápem, tak tento most nebude slúžiť pre automobilovú dopravu. Ponechávam túto tému v tejto sekcii, pretože je to most, po ktorom sa budú môcť presúvať v prípade potreby zachránarske autá a aj preto, že predsa len je to most. :laughing:

Čítal som návrh, aby po dostavaní mostu pri Záhorskej Vsi bola sem presunutá kompa, ktorá by slúžila pre autá.

Osobne nepredpokladám, že tento návrh bude schválený.

Okrem lávky pre peších a cyklistov, ktorá má spojiť Rakúsko a Slovensko, sa uvažuje aj o postavení cestného mosta z Devínskej Novej Vsi do Marcheggu. Projekt pripravuje Národná diaľničná spoločnosť. V minulosti boli voči tomuto riešeniu námietky z hľadiska ochrany životného prostredia. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6603

Most k rakúskemu Schlosshofu by mali začať stavať tento rok :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=9042

Tento most sa nezačal stavať v r. 2008. Pritom ešte 12/2008 vyšiel tento článok: Ďalší most má spojiť Rakúsko so Slovenskom , kde je jasne napísané: Už čoskoro sa začne v Devínskej Novej Vsi realizovať najvýznamnejší projekt financovaný z fondov Európskej únie v rámci celého Bratislavského samosprávneho kraja, ako aj Dolnorakúskeho územia. Ide o most spájajúci Slovensko s Rakúskom, ako aj rekonštrukciu či výstavbu cyklotrasy. Podrobnosti nájdete v danom odkaze. :bulb:

Je to smutné, ale na to, že už je 09/2009 a stále sa nič nedeje, tak je to veľmi smútná situácia. Rovnako tak sa odsúva aj mostné prepojenie Záhorská Ves - Angern.

Prepojenie s Rakúskom je tak vcelku dosť zlé, … prakticky riadne prepojenie je iba pri Bratislave a potom je menší most až na severnom toku rieky Morava pri Moravskom Sv. Jáne.

Tento most sa konečne začne stavať v lete 2010. Náklady BA VÚC sú do 3 mil. €.

V stredu 16. júna na zasadnutí Monitorovacieho výboru Programu cezhraničnej spolupráce SR - Rakúsko bol tento projekt schválený, rovnako ako aj finančné prostriedky z európskych fondov. :arrow_right:

viewtopic.php?f=35&t=13692

*v článku podrobnosti o moste a o jeho financovaní

cyklomost je hotovy. Co sa tyka mostu pre automobily-s tymto sa nieco riesi? Je, alebo bude to aktualne? Asi by to mohla byt sucast D4-ky…

nema to nic spolocne s D4, aj ked podla miestnych kt. poznam nieco spolocne tam je, rakusania nechcu jedno ani druhe.

pre automobily nebude most cez marchegg priamo. jedine D4 a S8, ale to je uplny iny projekt.

cize by tam potom raz MOHLI byt 2 mosty? (jeden ako sucat projektu “CHUCKA NORISA” a druhy ako sucast D4+S8? ) Nieco malo som o tom cital, a myslim ze zapadna cast S8 sa uz planuje(pripadne aj stavia?)

nie nemohli, cestny most pre IAD vedla mostu chucka norisa nebude a ani planovany nebol. jediny cestny most bude na D4/S8. zapadnu cast mali stavat uz tento rok, ale nejako zmizila z planov a stale sa robi UVP ergo nasa EIA a od 1.1.2014 sa tam zmenil zakon cize kopu veci sa bude riesit po novom.

ok, dakujem za info