Pavol Prokopovič - minister dopravy ( 2002 - 2006 )

Tieto 3 body má SMER vo svojom volebnom programe ohľadom diaľníc:

• v cestnej doprave urýchliť proces výstavby diaľnic a rýchlostných komunikácií so zachovaním
    súčasného pomeru financovania tak, aby do roku 2010 bolo na diaľnici D1dobudovaných
    a odovzdaných do užívania minimálne 120 km, do roku 2012 bola dokončená celá diaľnica D1
    v trase Bratislava – Košice a do roku 2010 prepojenie miest Trnava – Banská Bystrica
    rýchlostnou komunikáciou R1 spolu s odstránením bodových závad na R2, aby sa znižovala
    dopravná nedostupnosť k atraktívnym územiam Slovenska a k jednotlivým regiónom pre
    investorov;
  • súčasne pokračovať v príprave a postupnej výstavbe ďalších úsekov diaľnic a rýchlostných
    komunikácií potrebných na prepojenie slabo rozvinutých regiónov s centrami priemyslu
    a obchodu, medzi iným aj severojužné prepojenie stredného (R3) a východného (R4) Slovenska
    ako aj dobudovanie D1 na Slovensko – Ukrajinskú hranicu;
  • presadiť vypracovanie analýzy nákladov a určovania cien na výstavbu diaľnic s cieľom
    objektivizovať postup pri uzatváraní zmlúv s dodávateľmi a tým efektívnejšie vynakladať
    verejné zdroje;
    Uvidíme, čo bude v programovom vyhlásení vlády a čo si z toho vezme za svoje nový minister.

takyto clovek ma robit zmrzlinara pri budove posty v stropkove a nie ministra financii..

Prokopovič bol ministrom dopravy. :bulb:

Dy, pardon. Pri toľkých otvorených oknách vo vindovse normálne človek píše hovadiny.

Pavol Prokopovič sa stal predsedom výboru na kontrolu SIS. :arrow_right:

spravy.pravda.sk/vybor-na-kontro … domace_p23

NR SR, tieto minúty:

Prokopovič vystupuje, kritizuje, že 100 km sa má sprevádzkovať, teda diskusia k programovému vyhláseniu:

1. Upozorňuje, že chýba slovo minimálne, lebo presne 100 km sa mu nepodarí (Vážnemu) otvoriť. Budiž.
  2. Upozorňuje, že rozostavaných je viac ako 120 km, mýli sa.
  3. A že prečo chýba termín prepojenia BA-KE na D1 ? A že nech mu nikto nehovorí, že to nie je pripravené - chvalabohu, že tento človek nie je ministrom dopravy. Väčší populista ako Fico.

Slovensko doposiaľ neprevzalo 35 smerníc EÚ. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4719

Najväčšie problémy s transponovaním smerníc má podľa materiálu Ministerstvo dopravy, spojov a telekomunikácií SR, ktoré sa do dnešného dňa oneskorilo s prevzatím 20 smerníc.

Takže Prokopovič zaspal. :laughing:

dialnice.info/viewtopic.php?p=31819#31819

Tentokrat s byvalym ministrom plne suhlasim :frowning:

Nadpis má veľmi správny, ale žiaľ je to jeho 100% vina. :bulb:

prokopovic je sice lama, ale kroky nasho noveho super ministra su tiez na popukanie…

Napríklad :question:

napriklad nestavanie visnoveho a postavenie inej cesty po dubnu skalu (ak toto naozaj povedal tak neviem ci sa mam smiat alebo plakat), “mierne” okresanie financii na dialnice oproti tomu, co sa slubovalo pred volbami (toto je sice skor otazka na celu vladu, ale mam dojem ze vazny v nej asi nema moc silnu poziciu), podla mna trosku vela penazi na zeleznice oproti dialniciam; zastavenie PPP, lebo vraj mame dost penazi na dialnice…

inak, ja do veci moc nevidim, do konca roku 2013 je 7 celych rokov, teda 84 mesiacov…to sa za 24 mesiacov neda spravit priprava chybajucich usekov na D1, aby sa za zvysnych 60 mesiacov stihlo vsetko postavit (vystavba visnoveho ma trvat 48-60 mesiacov)???

Tím myslí silnici z Varína po pravém břehu Váhu?

myslim tym toto
http://www.andrejhrnciar.sk/ako-zlepsit-spolupracu-mesta-s-obcanmi-ako-prilakat-talent-ako-vyuzit-jedinecne-historicke-kulturne-a-vzdelanostne-postavenie-martina

uz sa to rozoberalo vo fore plany dialnic a rk do buducnosti…

velmi by ma zaujimala odpoved na tuto moju otazku :sunglasses:

Všetko sa dá, len treba nájsť cca. 100 mld. SKK len na tento zámer. To je ročne priemerne cca. 14 mld. SKK. Alebo je to približne taká suma, akú dostane SR z EÚ na operačný program doprava a v tom už sú aj železnice.

dialniciar, potom nie je pravda co si tvrdil, ze nedostavanie dialnice do KE do roku 2013 je 100% prokopovicova chyba :bulb:

A čia je to chyba :question:

Preboha, veď buď realista. :sunglasses:

To aj v r. 2009 bude stále čas na výstavbu aj s prípravou. Rozbehnúť vyvlastnenie v max. záujme krajiny, rozbehnúť tendre aj samotnú výstavbu a stavať deň-noc a garantujem ti, že D1 bude stáť v KE súvisle v decembri 2013, ale bude to stáť nie 100, ale 140 mld. SKK.

Je to 100% Prokopovičova chyba, že D1 v KE stáť nebude. A takisto to bude aj 100% chyba Vážneho, že D1 v KE stáť nebude. Nie je vina jedného ministra, ktorý tu je 4 roky (za ideálnych podmienok).

Pavol Prokopovič tu dal sľuby, ktoré nesplnil:

1. D1 v ZA súvisle v r. 2006, sľub pre KIA. 2x upravený a nesplnený.
  2. PPP na D1 za 100 mld. SKK od r. 2006. 1x upravený a nesplnený.
  3. Rozsiahla príprava na D1 tak, aby sa od r. 2006 mohlo postupne rozostavať 150 km. ani neupravené, ale nesplnené.
  4. elektronické mýto v r. 2007. 1x upravené (rok 2008), ale nesplnená legislatíva.

ja sa prokopovica nezastavam, ako som uz spominal, je to lama…btw kvoli jeho ucasti na volebnej kandidatke ma napadla myslienka, ze okrem kruzkovania (teda davania hlasov oblubenym kandidatom) by mala byt moznost aj “krizikovat” - teda davat negativne hlasy neoblubenym kandidatom :smiling_imp:

ale ak na 1 mieste napises, ze nedostavanie dialnice do KE do roku 2013 je 100% prokopovicova vina, tak to chapem tak, ze za to moze jedine on a nikto iny…ked potom napises, ze do konca roku 2013 sa to stale stihnut da, tak to asi jedine jeho chyba nebude nie?
:bulb: