Parkovanie

Na druhej strane, ked bolo parkovisko pred nemocnicou zadarmo … tak tam parkovali zamestnanci okolitých firiem a tí čo išli k lekárovi na 9tu tak už nemali kde parkovať …

4 lajkov

Stále vieš dať vstup na x min zdarma :wink:

Mne sa pozdáva systém s potvrdením od lekára, predsa ak si zdravotne v rici, tak vyšetrenie na 4h (teraz máme 4h zdarma) nie je dlho …

Áno, nech lekár, alebo recepcia vydá parkovací žetón s ktorým vyjdem. Takto to funguje napríklad pri čínskej Shanghai reštaurácii v Bratislave, zoberieš parkovací lístok z neďalekého plateného parkoviska, nahodia ťa pri platení do systému a odchádzaš bez platenia.
Nemajú tam žiaden problém s nočným parkovaním ani parkovaním okolitých firiem a ja ako zákazník som spokojný.

5 lajky

ja by som bol tiež rád, keby bolo všetko zadarmo. Ale na druhej strane sa na to pozerám aj z iného uhla. som majiteľ pozemku a budovy, vybudujem neštátne zdravotnícke zariadenie (nehrajme sa na to, že všetky nemocnice a polikliniky boli vybudované 50 rokov dozadu). O tie budovy aj o pozemky sa musím starať, v zime odhŕňať sneh, keď je porucha pod pozemkom, alebo nejaká nezrovnalosť, musím to na svoje náklady riešiť. poisťovňa tých pacientov a ani samotní lekári mi to nezaplatia. prečo by som túto službu mal dávať zadarmo?
to je ako keby ste chceli prísť na dopravný podnik, keď ste išli k lekárovi MHD a s potvrdením od lekára chceli preplatiť cestovné. a tá MHD tam je tiež v nejakom verejnom záujme.

4 lajkov

No presne pri takýchto veciach sa ukáže civilizovanosť národa, túto službu by si mal dať zadarmo, lebo je to na prospech všetkým a hlavne zraniteľným.
A tu nejde o to či je to štátne zariadenie, konkrétne Galantská nemocnica bola vybudovaná možno tých 50r dozadu a napriek tomu tam vyberajú výpalné.
Ako kontrast môžem uviesť súkromnú kliniku Mediconet v centre starého mesta v Bratislave, ktorá umožňuje svojim pacientom parkovanie zadarmo. Pritom sa tam parkuje do zakladača, výťahu pre autá na mieste ktoré je absolútne najneprívetivejšie na parkovanie na Slovensku.

1 lajk

Tu si povedal zopár zaujímavých vecí, čo ma celkom prekvapili. Súhlasíš, že nejaká forma regulácie je nutná, vadí ti len forma alebo miesto. Je totiž fakt, že keď je parkovanie nespoplatnené tak zrazu tam miestny garážmajster parkuje svoje fušky, ocitnú sa tam kadejaké vraky, ktoré niekto ani netuší že má, dodávky čo sú na fuškách, prípadne robotníci na týždňovkách, no a tie autá sú celý týždeň bez pohybu a nemajú kde parkovať takí, ktorí to miesto potrebujú. Nepoznám pomery v Galante, ani netuším kde tam je nemocnica, pokiaľ je to na okraji mesta, kde jediný dôvod docestovať je práve tá nemocnica, je to neprimerané a s názvom výpalné sa dá čiastočne súhlasiť. Pokiaľ je to v centre mesta a free parkovisko by bolo plné ľudí, ktorí do nemocnice nejdú, to by bolo asi primerané. Sú napríklad mestá, kde nemocnica je v centre mesta a má presne 0 parkovacích miest pre verejnosť. Ja som napr. uviedol príklad z Ružinova, kde je parkovisko mestské a som si 100% istý, že keby bolo free tak tam vživote nezaparkuješ keď potrebuješ nemocnicu.

2 lajkov

Platný cenník parkovania v areáli nemocnice Svet zdravia Galanta zostal nezmenený. Základná sadzba parkovného je 0,50 EUR s DPH za každú začatú hodinu, bezplatne prvých 30 minút. Návštevníci s preukazom ZŤP a darcovia krvi v deň darovania majú parkovanie v čase od 7.00 do 15.30 hod. bezplatne. Parkovací lístok im v takýchto prípadoch bonifikuje pracovník recepcie, ktorá sa nachádza pri vstupe do poliklinickej časti nemocnice.

6 príspevky boli zlúčené do existujúcej témy: Verejné financie a politika

V Galante je nemocnica v podstate na okraji mesta 1km od najbližsieho centra, asi 1,2km od autobusu a 1,5km od vlaku. Parkovisko tam bolo väčšinou plné pred budovou, cez cestu 50m sa vačšinou dalo nájst voľné miesto zadarmo. Teraz je situácia úplne rovnaká, akurát je to platené. Minule som tam na hlavnom parkovisku miesto nenašiel. To len na margo toho, že keď si zaplatím tak pohodlne zaparkujem.

Pre porovnanie v 2014 som US platil zdravotné odvody vo výške 780$ čo bolo vtedy okolo 600Eur. V tom som mal neobmedzenú zdravotnú starostlivosť v sieti Kaise Permanente pre celú rodinu, jediné doplatky boli 20$ návšteva lekára a 10$ za výdaj receptu. V nemocnici som žiadne parkovné neplatil. Za vyšetrenie CT som nedoplácal.

Po návrate sme s manželkou odvádzali zdravotné odvody spolu okolo 550E, čo za to dostávame, poznáme tuto všetci.

keď už porovnávaš SVK a US, parkovanie Ťa vyjde lacnejšie ako recept :slight_smile:

Ja ked chodim bicyklovat po SK horach, tak je teraz moda, ze kazdy kusok, kde sa da zaparkovat, ma SMSkovu tabulku na platenie parkovania. Doslova nejaky kus vyjazdeny autami od socika, ale clovek hned musi platit 7 EUR+ za to, aby sa mohol bicyklovat v nejakej diere. V Rakusku mi doslova domaci dovolia parkovat na ich vlastnych pozemkoch, v Nemecku je to zadarmo a vo Svajciarsku v top oblasti ako Lauterbrunnen alebo Grindelwald je to lacnejsie, ako v nejakej slovenskej diere.

1 lajk

a aj tak je to parkovisko plné. Je zbytočné porovnávať to s inými krajinami, keď my sme ochotní platiť za všetko.
Rattaja sa svojho času pýtali, že či mu neprídu drahé skipasy v Tatrách. a on odpovedal spôsobom, že on je obchodník a keď sú ľudia ochotní to zaplatiť a má tie zjazdovky plné, prečo by to mal znižovať.

2 lajkov