to je tak ked tender vyhra totalne neschopna srackofirma.. vid vahostav co stvaral na useku pri RK alebo duha na visnovom ..toto vyzera na visnove 2 strasne aki sme neschopni a aku zlu reklamu si v europe tymito zlyhaniami robime.. neskutocne kde to zijeme..
Pár aktuálnych fotiek z dnešnej cyklotúry pri Morave. Podjazd medzi Dev. Novou Vsou a Devínskym Jazerom je prejazdný. Nechápem, načo je tam ešte semafor, ktorý púšťa autá striedavo z jedného alebo druhého smeru, cesta je dosť široká aby sa protiidúce autá pohodlne obišli. Momentálne dokončujú násyp, robili aj dnes (v sobotu). Videl som nákladné auto privážajúce zeminu a jeden bager to tam rozhrabával. Na moste cez Moravu robilo pár ľudí tiež. Časť od rieky po cyklocestu je už hotová, lešenie zložené. Od cyklocesty po začiatok násypu je ešte stále lešenie. Ako to vyzerá hore na násype neviem, keďže sa tam pracovalo, nechcel som sa tam štverať (a dron nemám).
super fotky, vďaka za update. z tejto aj zo susednej stavby je celkovo tých informácií pomenej
A termín sa opäť posúva, pričom podľa hovorkyne ŽSR nie je presne stanovený dátum spustenia trate: „Práce na stavbe pokračujú a budú ukončené najneskôr vo štvrtom kvartáli tohto roka.“
Čítajte viac: Modernizácia železníc na Záhorí sa predražuje a predlžuje - Index SME
Vraj hotovo. Od 11.10. zas jazdia vlaky W - BA hlst:
ja som velmi zvedavy z akych “modernych a klimatizovanych” voznov tie supravy zlozia
Pozerajúc na zábery toho nového mosta nad cestou z Dev. Novej Vsi do Devínskeho Jazera, prečo ho nepostavili s rezervou na (vo vzdialenej budúcnosti) plánovanú druhú koľaj? Alebo tá koľaj pôjde vo väčšej vzdialenosti od pôvodnej?
Myslim, ze tato trat nie je velmi vytazena…
Zrovna táto trať by si ale zaslúžila druhú koľaj už len stran riešenia údržby bez nutnosti náhradnej dopravy. Zvlášť v kontexte toho, že ten úsek u ŽSR je krátky a že ÖBB ju postavilo.
na druhú koľaj sa už pripravuje projektová dokumentácia a podľa poslednýc info by sa mala začať stavať ešte v tomto 10ročí…myslím, že ešte Aquila to dosť kritizoval, prečo sa to nerobilo naraz
Nerobilo sa to naraz, pretože príprava elektrifikacie bola podstatne jednoduchšia ako príprava zdvojkoľajnenia. T.j. bolo by nutné mať viac času.
Na zdvojkoľajnenie prebieha proces EIA. To ešte dlhšiu dobu potrvá, kým dôjde k realizácii.