Zabúdate na ČS Hričov OMV a McDonald’s
To uz je ale na D3 aj ked je to len par metrov, ale realne to nie je odpocivadlo/pumpa na dialnici a teda ani znacky na dialnici na to neupozornuju.
Vacsi problem ale bude opacny smer. Z Hybe po Hricov je to cez 100km, po Povazsku Bystricu co je prva pumpa na dialnici od Hybe takmer 150km. Ked niekomu za Hybe zablika kontrolka na dotankovanie tak sa kludne moze stat ze uz nedojde.
Ak mi zablika kontrolka za Hybami, tak stale budem moct spravit 20 minutovu zachadzku do Mikulasa, Ivachnovej, Ruzomberku, Martina, Vrutok, …
Ale ak niekto jazdi na vypary, tak samozrejme to moze skusit potiahnut az do PB. A tam natankovat aj s dialnicnou prirazkou
Budete ako my elektromobilisti, že budete musieť zbiehať z diaľnice do všelijakých krkahájov. Síce blízkych, ale predsalen nie priamo na trase.
No samozrejme je to smutné, lepšie by bolo keby boli rozumné možnosti aspoň každých 50 km aj na jedlo, wc, tankovanie/nabitie
Jasné, ze áno, ale potom ten efekt dialnice sa straca, ked budu auta zachádza do miest len kvoli tankovaniu…
Myslím si, ze to, ze sa to da neznamená, ze to tak ma aj ostat
nechcem zlahčovať tému rankovania, ale slovensko je tak maličké, že keď natankujem v košiciach, tak v bratislave mi ešte zostane 1/č nádrže. V konečnom dôsledku je v súčasnosti fakticky obojstranná pumpa v ivachnovej.
Pumpa v Ivachnovej nie je 24/7 a ta v Kralovanoch uz vobec nie, to je skor taky dedinsky stojan. Navyse k nej nenavadza znacka na dialnici.
Tu si treba uvedomit, ze dialnice nevyuzivaju len miestne znali ludia a urcite nie kazdy vodic ma pri odjazde potrebu hned natankovat plnu ( ja teda urcite nie ). Pokial je clovek nejak nauceny ze na dialniciach je pumpa v nejakych rozumnych intervaloch tak tento pripad ho moze zaskocit.
K reciam, ze to nevadi a o zachadzke 20minut z dialnice sa mi ani nechce vyjadrovat, stavat dialnice kvoli nejakej casovej uspore potom ani nema zmysel a s takou logikou by sme mohli vsetky pumpy a odpocivadla na dialniciach zrusit. Napriek prirazke ludia tankuju na dialniciach uplne bezne, a ja v zahranici taktiez. Nemam totiz absolutne cas a chut zchadzat niekde z dialnice a hladat nieco ine kvoli par euram s neistym vysledkom.
max suhlasim, opat pacholad a jeho vylevy.. znozka blbosti jeho priblblych nazorov, uz davno sa malo pred tunelom visnove stavat odpocivadlo s pumpou to je holy fakt a to ze sa jedna o totalne zlyhanie nds+MD uz nic nezakryje, bodka. ministerko riesi celu D3 a pritom mu unikaju taketo dost dolezite a podstatne stavby ktore by mal okamzite co najskor urgovat a nahanat
a zachadzky z dialnice? lol to uz nepotrebuje ziadny komentar, to je chore samo o sebe ze to vobec niekoho napadne takato idiotina
Pripominam, ze sa riesil pripad, ze na specifickom useku dialnice nebude moznost komfortneho natankovania. Ja som k tomu napisal, ze este stale sa da zist z dialnice a natankovat v najblizsom vacsom meste.
Na to sa zosypali hystericke reakcie, ze schadzat z dialnice kvoli tankovaniu je nezmysel.
Takze opat pripominam, ze riesime pripad, ktory sa teoreticky moze stat jednemu z tisicov vodicov, raz za X dni. Alebo uz fakt ludia nevedia pouzivat mozog a dlhsi usek dialnice bez cerpacej stanice je pre nich smrtelna zona?
jasne, casperix si nemehol odpustiť spraviť zo všetkých blbcov somárov a neschopákov. ináč v RK je dosť čerpačielk otvorených non-stop. Ono treba troška aj plánovať. Keď idem napr na letisko tak viem, že tam mám paliva, na ešte cca 200km, a o tolkej musím byť na letisku, takže keď človek trocha pohne s rozumom, tak viem že cca o tolkej , a tam a tam mi treba tankovať. Ďalšia vec, keď v aute zasvieti “hladové” oko, tak sa mu rovno v navigácii, ukážu všetký najbližšie benzinky, a zasa len treba použiť rozum a správne si vybrať. Ono hej, na D mali by byť cca každých 50 80km benzínky, ale určite to nie je neriešiteľný problém.
frozbit brzdi. Obcas jazdim New York - Boston. Kazdych zhruba 100 km je odpocivka z 20 stojkami na tankovanie pre OS auta dalsia sekcia pre NA stojany. Plus moznost vymeny oleja, vymeny pneu, rozne restiky ,kutiky na hranie pre dedi. Takze mozes tam stravit aj cely den. Ale medzi timy odpocivadlami na exitoch nechybaju tabule kde “pozivaju” na tankovanie, Mc Donald a ine sluzby. Takze nudzovo moses tankovat a riesit hlad aj tak. Podporit oblasti mimo dialnice neskodi, prave naopak.
Podla mna to absolutne nie su hystericke reakcie, ale len konštatovanie, ze toto nie je absolútne vhodna situácia, ktora tu nastane po otvoreni Visnoveho…jasne, ze tak ako Pacho spomina každý si vie tankovanie naplánovať a bohužiaľ to tak aj nejaky ten cas budu musiet vodiči robiť…ale je to robota naviac, na ktorú nema kazdy cas sa pred cestou venovat tomu kde bude tankovat…vacsina ľudí chce sadnut do auta a cestovať…
A okrem toho ten problém nie je len o osobných autách…ved medzi Predmierom a Turčianskou Štiavničkou nebude priestor na odstavenie ND…a aj to su len male odpočívadla…alebo aj to je v pohode, ze budu musiet chodit na parkoviská a CSPHM v mestach?
Ja este aby som to dopnil, v smere Hybe → PB su 3x odpocivadla, vsetky bez pumpy, jedno z toho v Turcianskej Stiavnicke je ale bez motorestu a Dechtare su skor parkovisko k salasu ako klasicke odpocivadlo. Predmier ma motorest ktory zatvara o 7. vecer.
A vsetky 3 nemaju dokopy ani 15 miest na TIR.
asi tak super doplnene lepsie by som to sam nenapisal ,jasne zdovodnene preco treba odpocivadlo s pumpou pri visnovom a uz to malo byt rozostavane nie ze po otvoreni useku este len zacnu stavat.. to je ina hanba a blamaz a dokaz totalnej neschopnosti kompetentnych a najma NDS..