Oblasť Trnavy, Hlohovca a Piešťan

Myslene ironicky, nie doslova :wink:

V Presove bude Forum. A podla vizualizacii nadherne dotvori kolorit historickeho centra. S vystavbou sa ma zacat tento mesiac, prave konci rok trvajuci archeologicky prieskum.
Foto a vizualizacie: presovske.info/p201a13-Obchodno- … d-OD-Tesco.html

zaujimava informacia sa mi dostala do usi, ze pod komunikacie pre samsung vyvlastnovali pozemky .. to nejako rychlo stihli ..

aquila: samsung bude aj niekde v TT/HC/PN :question:

Developer Auparkov postaví logistické centrum za 7 miliárd :arrow_right: dialnice.info/viewtopic.php?t=10017

.. pracu tu najde 960 ludi
.. centrum vyrastie v lokalite Zavaru
.. plocha o rozlohe skoro 260 tisic m2
.. blizkost PSA, blizkost mesta Trnava, dialnica, zeleznica, dobre cesty
.. realizacia zacne do konca r. 2009

Hlohovec rozdelila oprava priecestia :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=11068

*obchádzky dosahujú niekoľko 10 km
*mestské časti sú doslova odrezané od centra mesta

TT VÚC zrealizoval pred mesiacom kompletnú obnovu povrchu cesty medzi obcami Trstín a Smolenice vrátane úsekov cez tieto obce, v celkovej dĺžke 3,5 km. Zároveň už je na ceste aj obnovené vodorovné dopravné značenie a opravilo sa aj železničné priecestie, spevnili sa krajnice a obnovili sa dokonca aj zvodidlá. V týchto dňoch prebieha orezavanie suchých stromov a obnova zvislého dopravného značenia. Opravy sú mimoriadneho charakteru: obnovili sa aj všetky vjazdy a výjazdy na cestu, TT VÚC obnovil pozdĺž cesty aj chodník v celkovej dĺžke 460m pokrytím nového asfaltu, obnovili sa autobusové zastávky aj s ich povrchom.

Na r. 2009 pripravuje TT VÚC investíciu vo výške 120 mil. SKK na opravu 3 km starej smolenickej betónky (panelky), ktorá má už takmer 50 rokov.

Samotná obec Smolenice v r. 2008 opravila miestne komunikácie v celkovej dĺžke 2,6 km, čo je najviac za posledných 10 rokov. Prioritou sa stali komunikácie idúce k cintorínu a ďalej k historickým a kultúrnym pamiatkam a v okolí nižších obytných domov. Smolenice záreveň pokryli asfaltom lesnú cestu o dĺžke 110m a cez eurofondy plánujú pokryť ďalších 620m, čim bude mať obec všetky miestne komunikácie so spevneným povrchom.

V mesiacoch október a november 2009 budú Cesty Nitra, a.s., realizovať rekonštrukciu cesty č. II/513 v Hlohovci ( Nitrianska cesta), ktorá je vo vlastníctve TTSK, a to v úseku od km 7,6 po km 9,000. Práce budú spočívať v odfrézovaní povrchu vozovky v hrúbke 5 cm, nanesení spojovacieho postreku a pokládke asfaltobetónu v hr. 5 cm.

Rekonštrukcia sa bude realizovať bez obmedzenia obojsmernej remávky na ceste, pri znížení rýchlosti na 40 km/hod.

Zdroj: TT VÚC

Župný spravodajca TT VÚC informuje aj k mestu Piešťany a k r. 2009. Vyberiem z dopravy a infraštruktúry to najdôležitejšie:

1. Mesto Piešťany v spolupráci s TT VÚC vypracuje štúdie potrebné na výstavbu obchvatu mesta.
  2. Mesto Piešťany cez eurofondy a s pomocou TT VÚC začne opravu Kolonádového mosta, ktorý je už v havarijnom stave, resp. tesne na začiatku VII. stupňa zo VII zákl. stupňov mosta.
  3. Mesto bude pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia a obnove ciest a chodníkov podľa schváleného rozpočtu na rok 2009.

V r. 2008 mesto Piešťany úspešne opravilo komunikácie na uliciach Hollého, Záborského, Kocurice. Rozšírili sa parkoviská na sídlisku Juh a sídlisku Pentagon.

Župný spravodajca TT VÚC informuje aj k ceste Hrnčiarovce-Voderady, ktorá vplyvom výstavby nového závodu Samsung sa doslova rozsypala. Keďže by na nej nebola bezpečná ani len zimná údržba, župan sa rozhodol z nevyčerpaných financiií z celého kraja presunúť financie na túto cestu.

Stav cesty pred opravou: cesta mala vylámané krajnice, na viacerých miestach chýbala povrchová vrstva vozovky.
Stav cesty po oprave: spevnenie podkladovej vrstvy (takže komunikácia vydrží aj väčšiu záťaž ako doteraz), natiahnutie nového koberca, spevnenie krajníc.
Celkové náklady: 37 mil. SKK.
Dĺžka: cca. 10 km.

A čo je dôležité, cesta už je opravená, skolaudovaná a mala byť daná do užívania pred sviatkami (či to je pravda, neviem potvrdiť ani vyvrátiť). Najneskôr do konca roka 2009 sa tak ale stane na 100%. :stuck_out_tongue:

Cestu z od D1 do Hrnčiaroviec som včera absolvoval. Je pekne urobená, úplne čierna a jasné biele čiary. Ešteže to bolo tak, lebo som tadiaľ šiel zrovna, keď pri silnom vetre bola zrovna prudká snehová prehánka a som bol rád, že som na tie čiary dovidel.

Cesta je opravená až po križovatku, v obci, kde sa vychádzalo na hlavnú a zmenili tam hlavnú cestu, takže už netreba vychádzať na hlavnú, ale po hlavnej, ak idete smerom do TT, idete.

A krizovatka Voderady je uz cela otvorena?

no neviem, ci uz je otvorena ale zakaz vjazdu a zabrany zmizli aj zo strany od trnavy.

Mesto Piešťany bude mať ako prvé v SR výlučne nízkopodlažné autobusy :arrow_right: http://www.dialnice.info/viewtopic.php?t=11393

Pokial ma pamat neklame, nejake male mesto uz 100% podiel NP vozidiel dlhsiu dobu ma. Puchov, alebo nieco podobne. Ono to ani nie je problem pri par kusoch vozov.

Malé mesto má pár kusov - rovnaký problém ako pri veľkom meste.

Tak potom preco ani jedno velke mesto nema 100% NP vozidiel? Aj ked je to pre dane mesto priorita?

Tak je to len priorita na papieri … alebo ani na ňom, lebo MHD v mnohých mestách nie je priorita ale isté minimum obslužnosti na väčšie vzdialenosti ako 30 min. pešo.

Hovorim o Presove, ktory to rozhodne len ako prioritu na papieri nema. Keby si sem tam aj vycestoval a na vlastne oci zhliadol to, o com pises, pisal by si mozno inak.
A aj napriek veskerej snahe je len 23.1% prevadzkovych trolejbusov a 34.4% autobusov nizkopodlaznych. Suma summarum teda 29.3%.

Je známe, že PO podporuje MHD na maximum, ja napr. nepovažujem čisto NP busy za nejakú fantastickú výhru, tých ukazovateľov v MHD je istotne viacej … ak je to pre PO priorita, tak je to vec PO a jeho obyvateľov. :slight_smile: