Oblasť Topoľčian a Partizánskeho

Nemyslím, tie malé mosty sú z prefabrikovaných dielcov, ktoré majú tvar obdĺžnika a sú umiestnené dlhšou stranou súbežne s brehmi toku, ktorý preklenujú. Tým, že os cesty a os toku nie sú v pravom uhle, ale cesta prechádza šikmo, tak na oboch stranách vznikla takáto hluchá plocha. Asi si zrátali, že je lacnejšie to urobiť z takéhoto prefabrikátu, než ten most takpovediac “stavať na mieru.”

Tie násypy už pár dažďov prežili, o to by som až tak nebál. Smutné len je, že tá preložka poľnej cesty asi dosť predražila aj výstavbu samotného obchvatu, jednak sa len kvôli nej postavili dva mosty a tiež most ponad železničnú trať je kvôli poľnej ceste dlhší, pretože musí preklenúť aj trať aj poľnú cestu.

podobne je riesenych viacero mostov, najma starsich .. dokonca aj na D2 v bratislave, kde krizuje zeleznicu kusok od hodoninskej, resp od lidlu, tak je podobne rieseny dialnicny most resp zeleznicny tunel …

maps.google.com/maps?hl=en&ie=UT … ,86.572266

Inak ma napadlo, že takým možno drobným unikátom tohto obchvatu je, že jeden most tu prechádza ponad dve samostatné rieky (nie napríklad dve ramená tej istej rieky).

gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=10771

Na ceste c 2/593 v useku Praznovce -Bosany cestari vyasfaltovali 30,50, 100 metrove kusky v kritickych miestach .

na II/593 boli opravene myslim ze vsetky useky mimo obce patriacie pod okres Topolcany, rovnako opraveny bol usek v okrese PE, medzi Bielicami a Brodzanmi a aj v celych Brodzanoch.

na II/593 kompletne vyfrézované úseky v obciach Solčany, Nitrianska Streda a Čeľadince, Kovarce a Oponice (+celý úsek medzi nimi)
možno je toho viac aj smerom na PE, neviem.. išiel som od TO cez Solčany a späť po I/64, každopádne príjemne potešilo.. :slight_smile:

velmi dobra sprava, ked toto bude opravene, tak podla mna uz nie je nad cim rozmyslat, ze akou cestou NR - TO, NR - PE

Neviem kto je realizátor týchto prác na II/593 v Bošanoch, ale už mesiac to tam vyzerá asi takto (a horšie..) gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=31108 v dĺžke minimálne 1,5 km + perlička táto Tatra uprostred cesty bez vodiča a nikto kto by tam riadil premávku alebo informoval.. zdržanie cca. 15-20 minút. Pre porovnanie, Benice (II/519) sú rozkopané cca. rovnaký čas.. prejazdy cez rozkopávky sú plynulé a zdržanie minimálne alebo žiadne..

klasika. kanalizacia a ako inak uprostred cesty

Rekonstrukcia cesty II/499 sa uz blizi ku koncu

kamidueurofondy.sk/projekty/2528

Z vodicovho pohladu je najvacsi prinos suvisla vymena asfaltoveho krytu v dlzke cca20km. Neviem ako to bude v Bojnej, tam zatial neodstranili povodny asfalt, ale na druhu stranu minuly rok tam v ramci vystavby kanalizacie polizili polovicu asfalt na polovicu cesty.

ale nasprejovane sklony tam maju, mozno to vymenia…Niekolkokrat som tu trasu v poslednej dobe presiel a zatial celkom kvalitny povrch, uz po sfrezovani nerovnosti to bola o dost lepsia jazda.

myhornanitra.sme.sk/g/218386/ho … o=p8442009

Rekonštrukcia cesty II/511 v úseku Veľké Uherce - Skýcov:
youtube.com/watch?v=65hC1LLUhcw
facebook.com/jan.matuska.3/ … video&t=55
facebook.com/jan.matuska.3/ … video&t=41
facebook.com/jan.matuska.3/ … ed_video&t
facebook.com/jan.matuska.3/ … embed_post
facebook.com/velkeuherce.sk … embed_post
facebook.com/groups/5546065 … 232643268/
facebook.com/groups/5546065 … 496171975/

zaujimave technicke riesenie, takze cesta bude betonova, rad by som si precital ku tomuto useku clanok, preco bolo zvolene toto riesenie.

V nedeľu 28.júla 2024 o 14,00 hod. sa bude slávnostne otvárať zrekonštruovaná cesta II/511 Veľké Uherce- Skýcov.

v článku je aj zopár fotiek, vyzerá to na peknú rekonštrukciu, hneď by som sa išiel po tej ceste previezť.

Včera som bol cesta pekná ale ako to býva na Slovensku od konca obce po priehradu nechali rozbitý

youtu.be/mfQ-RgV_CNA?si=olvRNp10S6AGSuLK

Prejazd Uherce-Skýcov

Asi to neni pre NA ked je to take uske. Kolko to ma 6m asfaltu?