Nemyslím, tie malé mosty sú z prefabrikovaných dielcov, ktoré majú tvar obdĺžnika a sú umiestnené dlhšou stranou súbežne s brehmi toku, ktorý preklenujú. Tým, že os cesty a os toku nie sú v pravom uhle, ale cesta prechádza šikmo, tak na oboch stranách vznikla takáto hluchá plocha. Asi si zrátali, že je lacnejšie to urobiť z takéhoto prefabrikátu, než ten most takpovediac “stavať na mieru.”
Tie násypy už pár dažďov prežili, o to by som až tak nebál. Smutné len je, že tá preložka poľnej cesty asi dosť predražila aj výstavbu samotného obchvatu, jednak sa len kvôli nej postavili dva mosty a tiež most ponad železničnú trať je kvôli poľnej ceste dlhší, pretože musí preklenúť aj trať aj poľnú cestu.
podobne je riesenych viacero mostov, najma starsich .. dokonca aj na D2 v bratislave, kde krizuje zeleznicu kusok od hodoninskej, resp od lidlu, tak je podobne rieseny dialnicny most resp zeleznicny tunel …
Inak ma napadlo, že takým možno drobným unikátom tohto obchvatu je, že jeden most tu prechádza ponad dve samostatné rieky (nie napríklad dve ramená tej istej rieky).
na II/593 boli opravene myslim ze vsetky useky mimo obce patriacie pod okres Topolcany, rovnako opraveny bol usek v okrese PE, medzi Bielicami a Brodzanmi a aj v celych Brodzanoch.
na II/593 kompletne vyfrézované úseky v obciach Solčany, Nitrianska Streda a Čeľadince, Kovarce a Oponice (+celý úsek medzi nimi)
možno je toho viac aj smerom na PE, neviem.. išiel som od TO cez Solčany a späť po I/64, každopádne príjemne potešilo..
Neviem kto je realizátor týchto prác na II/593 v Bošanoch, ale už mesiac to tam vyzerá asi takto (a horšie..) gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=31108 v dĺžke minimálne 1,5 km + perlička táto Tatra uprostred cesty bez vodiča a nikto kto by tam riadil premávku alebo informoval.. zdržanie cca. 15-20 minút. Pre porovnanie, Benice (II/519) sú rozkopané cca. rovnaký čas.. prejazdy cez rozkopávky sú plynulé a zdržanie minimálne alebo žiadne..
Z vodicovho pohladu je najvacsi prinos suvisla vymena asfaltoveho krytu v dlzke cca20km. Neviem ako to bude v Bojnej, tam zatial neodstranili povodny asfalt, ale na druhu stranu minuly rok tam v ramci vystavby kanalizacie polizili polovicu asfalt na polovicu cesty.
ale nasprejovane sklony tam maju, mozno to vymenia…Niekolkokrat som tu trasu v poslednej dobe presiel a zatial celkom kvalitny povrch, uz po sfrezovani nerovnosti to bola o dost lepsia jazda.