Oblasť Topoľčian a Partizánskeho

Neviem, či je to až takto previazané so zmenami vlád. Ono je to celé nekonečný príbeh.

Ten obchvat sa začal stavať už v roku 1993 úsekom Chrabrany - Solčany, prečo ho už vtedy nedostavali celý je otázne, keďže tento úsek je sám o sebe prakticky nepoužiteľný pre akýkoľvek tranzit. Po mnohých rokoch na konci toho úseku postavili kruhový objazd a prekopali plány tak, že na dostavbu druhého úseku sa mala použiť trasa súčasnej cesty tretej triedy z TO do Práznoviec. Zase sa to ale naťahovalo kvôli nesúhlasu majiteľov pozemkov a vyvlastňovaniu. Keď sa to všetko vyriešilo a začalo sa stavať, tak pred dokončením sa stavba z neznámych príčin zastavila. Neviem, či to bolo zmenou vlády, väčšina peňazí už aj tak bola preinvestovaná, počul som nejaké JPP o archeologických nálezoch, ale veľmi tomu neverím, to by sa stavba zastavila oveľa skôr.

Zostáva len dúfať, že teraz sa to už konečne dokončí, možno niekedy v lete by to mohlo byť reálne. Škoda, že sa neuvažuje aj o obchvatoch dedín pozdĺž I/64.

No zatial sa intenzivne na tom pracuje, i ked by sa dalo aj intenzivnejsie.
Ver tomu, ze je to previazane dost uzko na politiku. Ved kto prisiel otvarat ten maly kruhac pri Decodome, co vlastne ani nic neriesil a vtedy to nazvali obchvat Topolcian…
NDS a SSC su velmi uzko spate s politikou, kedze v nich sefuju politicky nominanti.

Co sa tyka obchvatov na jednej strane Krusoviec a na druhej od Ludanic az po Jelsovce vyriesi si uz len R8 a na toto sa vykaslu. Prejazd tymito dedinami je naozaj nekonecny a intenzity pomaly stupaju.

To že infraštruktúra je úzko previazaná s politikou mi je jasné, ale že by to fungovalo až tak, že voľby zastavia na 80-90 % dokončenú stavbu, kde už bolo to najdrahšie - mosty - dokončené a násypy pred dokončením, to sa mi predsa len nechce veriť, ale zbytočne tu špekulujeme, hlavne aby sa to teraz už postavilo.

Práveže na R8 by bolo dobré sa vykašľať a nahradiť ju obchvatmi, ktoré sa dajú stavať na viac etáp, to už je offtopic.

Tak som zvedavy kedy konecne dokoncia ceStny obchvat TOPOLCIAN…smerom na NITRU…

Na obchvate TO…uz som videl asfaltovat novu vozovku za mostom ponad zeleznicu…

Skoda, ze hned “neobchvatili” aj Krusovce, Horne/Dolne Chlebany a Rajcany.

dnes asfaltovali na budovanom obchvate TO od krusoviec smerom na praznovce

No to trvalo je tomu 3 roky co zacali budovat ten obchvatik co ma asi 2 km…uzasne tempo…

no v Prešove stavali Nábrežnú Komunikáciu čo má odhadom nejakých 1,5km 12 rokov…Takže ešte je to celkom dobré.:smiley:

zajtraje koniec augusta a o otváraní tohto úseku je podozrivo ticho.

obchvat TO je stavebne hotový - dokoncuju sa iba vegetacne prace … uz ho iba skolaudovat … nevie sa ale ci to stihnu este v septembri

viewtopic.php?f=35&t=15811

A kde vlastne presne končí, napája sa na cestu I/64 novovybudovaná časť obchvatu TO? V jednom článku sa píše pred Práznovcami (ale z ktorého smeru?), ďalší že pri obci Krušovce, tak kde?

I. etapa pred Praznovcami, II. pred Krusovcami. Na mapy.hiking.sk je to myslim spravne zakreslene.

mapy.hiking.sk/?zoom=13&lat=6202 … TTTFFFFFFT

Naozaj skoda, ze sa to nepotiahlo aspon po Chynorany.

Obchvat bude otvoreny za ucasti ministra, v utorok, 11. 10.
mindop.sk/index/index.php?id … rm2=112455

Obchvat Topoľčian bol dnes po len o niečo viac ako 20 rokoch kompletne otvorený, už som sa tadiaľ aj previezol. :slight_smile: Premávka je tam ale zatiaľ minimálna, pretože v smere od Nitry nezmenili značenie a autá, ktoré idú na Prievidzu sú stále navádzané na prejazd centrom Topoľčian. Snáď tak do mesiaca upravia aj to. :unamused: Prejazd nie je tak celkom plynulý, na novom úseku je v smere do NR 2x 70-ka a v smere do PD dokonca okrem toho aj jedna 50-ka.

Fakt, a ja že najstaršia stavba bola NK v PO,dobre že sa dokončujú aj také starodávne stavby. A nejaké fotky by sa nedali urobiť?

Pridávam sa k Driverovi, aspoň zopár fotiek by potešilo z tohto najnovšieho “prírastku” obchvatov :slight_smile: .

Keď zistím ako na to, budem mať čas a dostanem sa k druhému počítaču, tak sem nejaké fotky ešte spred otvorenia pridám. :slight_smile: Snáď cez víkend. :slight_smile:

Do galérie som pridal sľúbené fotky nového úseku obchvatu Topoľčian, k niektorým som pridal aj komentáre. gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=10762

Toto su nejake buduce napojenia?: dialnice.info/gallery/image_ … e_id=10775
A tie nasypy na mosty na vedlajsich cestach tiez nevyzeraju bohvieako…zopar dazdov…