Neviem, či je to až takto previazané so zmenami vlád. Ono je to celé nekonečný príbeh.
Ten obchvat sa začal stavať už v roku 1993 úsekom Chrabrany - Solčany, prečo ho už vtedy nedostavali celý je otázne, keďže tento úsek je sám o sebe prakticky nepoužiteľný pre akýkoľvek tranzit. Po mnohých rokoch na konci toho úseku postavili kruhový objazd a prekopali plány tak, že na dostavbu druhého úseku sa mala použiť trasa súčasnej cesty tretej triedy z TO do Práznoviec. Zase sa to ale naťahovalo kvôli nesúhlasu majiteľov pozemkov a vyvlastňovaniu. Keď sa to všetko vyriešilo a začalo sa stavať, tak pred dokončením sa stavba z neznámych príčin zastavila. Neviem, či to bolo zmenou vlády, väčšina peňazí už aj tak bola preinvestovaná, počul som nejaké JPP o archeologických nálezoch, ale veľmi tomu neverím, to by sa stavba zastavila oveľa skôr.
Zostáva len dúfať, že teraz sa to už konečne dokončí, možno niekedy v lete by to mohlo byť reálne. Škoda, že sa neuvažuje aj o obchvatoch dedín pozdĺž I/64.
No zatial sa intenzivne na tom pracuje, i ked by sa dalo aj intenzivnejsie.
Ver tomu, ze je to previazane dost uzko na politiku. Ved kto prisiel otvarat ten maly kruhac pri Decodome, co vlastne ani nic neriesil a vtedy to nazvali obchvat Topolcian…
NDS a SSC su velmi uzko spate s politikou, kedze v nich sefuju politicky nominanti.
Co sa tyka obchvatov na jednej strane Krusoviec a na druhej od Ludanic az po Jelsovce vyriesi si uz len R8 a na toto sa vykaslu. Prejazd tymito dedinami je naozaj nekonecny a intenzity pomaly stupaju.
To že infraštruktúra je úzko previazaná s politikou mi je jasné, ale že by to fungovalo až tak, že voľby zastavia na 80-90 % dokončenú stavbu, kde už bolo to najdrahšie - mosty - dokončené a násypy pred dokončením, to sa mi predsa len nechce veriť, ale zbytočne tu špekulujeme, hlavne aby sa to teraz už postavilo.
Práveže na R8 by bolo dobré sa vykašľať a nahradiť ju obchvatmi, ktoré sa dajú stavať na viac etáp, to už je offtopic.
A kde vlastne presne končí, napája sa na cestu I/64 novovybudovaná časť obchvatu TO? V jednom článku sa píše pred Práznovcami (ale z ktorého smeru?), ďalší že pri obci Krušovce, tak kde?
Obchvat Topoľčian bol dnes po len o niečo viac ako 20 rokoch kompletne otvorený, už som sa tadiaľ aj previezol. Premávka je tam ale zatiaľ minimálna, pretože v smere od Nitry nezmenili značenie a autá, ktoré idú na Prievidzu sú stále navádzané na prejazd centrom Topoľčian. Snáď tak do mesiaca upravia aj to. Prejazd nie je tak celkom plynulý, na novom úseku je v smere do NR 2x 70-ka a v smere do PD dokonca okrem toho aj jedna 50-ka.