Oblasť Topoľčian a Partizánskeho

Je jasné, že tam, kam ide investor, tak tam sa bude investovať aj do infraštruktúry, ale väčšinou je problémom riešiť ďalšie investície do tejto oblasti v čase, keď už investor v regióne pôsobí. To nie je teória, alebo moja “neprajnosť”, to je prax a moje skúsenosti. :laughing:

Niekde som čítal, že Fico je z Topoľčian, … to len tak. :laughing:

V stave posudzovania je aj “Cesta I/64 hranice krajov - Prievidza”

http://eia.enviroportal.sk/akcia-detail.php?akcia=6712

V okolí Nadlic - s najväčšou pravdepodobnosťou je to predĺženie obchvatu Topoľčian :slight_smile: .

Je to možné, veď to sa aj plánovalo, dokončiť obchvat TO. Ale plánuje sa to už dosť dlho a pri stave toho, že čo všetko prejde EIA a nespraví sa to a zase sa to musí posúdiť, … tým chcem povedať, že obchvat TO už mal byť dávno hotový a nie je … a tak skoro ani nebude.

Ja byť vládou, tak obchvat TO už je celý vybudovaný, vrátane celej dopravy v ňom a je to vyriešené. Jednoducho, politikárčenie by neexistovalo, keby sa tu stavalo tak ako je potrebné a nie tak ako vždy vláda usúdi.

Lenže to by sa musel brať ohľad na všetkých konkurentov, … keď Fico je z TO, tak odkiaľ je Mečiar, odkiaľ je Rusko, odkiaľ je Martináková, odkiaľ je Slota, odkiaľ je Ševc, … :question:

Malo by sa stavať tak, ako je potrebné, lenže potrebných je dnes reálne min. 200 obchvatov a nestačil by na ne ani celý rozpočet MDPT a NDS a SSC za tie 4 posledné roky vládnutia.

Topoľčany - cesty, parkoviská - opravy, výstavba. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=3645

Na druhú etapu preložky na ceste I/64 Topoľčany odhaduje MDPT náklady v objeme 414,45 mil. Sk, pričom stavať by sa malo začať v septembri tohto roka. Ukončenie očakáva rezort v októbri 2009. V tomto roku by si mala stavba vyžiadať cez 7 mil. Sk, v budúcom roku 150 mil. Sk, o rok neskôr 200 mil. Sk a v roku 2009 by sa malo preinvestovať 57,3 mil. Sk. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=3984

Kde sa bude tento obchvat za TO napajat na hlavnu cestu? Bude to este pred krizovanim zel. trate? Inak tu by velmi pomohlo potiahnut tento obchvat az pred obec Chynorany.

Zase som použil vyhľadávanie a podľa materiálu http://www.telecom.gov.sk/pk/061238/vlastnymat.rtf sa jedná o 3,65 km úsek, ktorý sa bude napájať pred Krušovcami, t.j. tesne za Topoľčanmi. Pokračovanie obchvatu na Krušovce a Rajčany by naozaj veľmi pomohlo. Som tiež zvedavý na vyústenie obchvatu, či bude riešené križovanie so železnicou pre Krušovcami a s cestou na Jacovce.

Krušovce a Rajčany ostávajú stále problémovými.

Obchvat za Topoľčanmi bude hotový už koncom mesiaca. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4149

Stavbu s nákladom 46 miliónov korún realizuje firma Cesty Nitra, a. s.

:astonished: ak som spravne pochopil, jedna sa o vyssie zmienovany 3,65 km usek, potom je to skvela informacia :slight_smile: . Aj ked, doteraz som si tam nevsimol ziadnu aktivitu v okoli, ale dlhsie som tam nebol. Dufam, ze sa netesim zbytocne.

Nie, nemusíš sa obávať, Topoľčany sa dočkajú obchvatu. Je to priorita aj SSC podľa mojich správ. :laughing:

Uz sa neobavam, kedze buduci premier pochadza odtialto :unamused:

No to je typická reakcia. Ale naopak, boj sa veľmi, lebo TO teraz zhltnú 100 mld. SKK na diaľnicu NR-TO-PD a na ďalšie dopravné riešenia (jedna trasa metra, električkové trate atď.) :smiling_imp:

Hlavne, že čo porobil Prokopovič je úplne normálne, že ? Zmena cesty do Stropkova na cestu I. triedy. :bulb:

:open_mouth: Preco na mna utocis? Ja nevidim nic zle v tom, ked bude premier lobovat za svoj region, ktory obchvat potrebuje, pokial to nebude prehnane.
To, ze za Prokopovica sa zmenilo oznacenie niektorych ciest II. triedy na cesty I. triedy by ani tak neprekazalo, keby sa tie cesty aj nejak technicky upravili.

Dovolil som si reagovať tak ako som reagoval pre toho tvojho “smile” :unamused: za tvojou vetou.

To malo aký význam :question: Akože Fico vyhral voľby, tak treba takého smile dávať v súvislostiach s TO a dopravou :question:

A tá tvoja posledná veta: Obráť postup a prídeš k mojemu tvrdeniu.

Označenie cesty II. trieda má svoj dôvod. Pokiaľ sa len zmení jej označenie bez patričných technických zmien, tak takéto označenie stráca svoj význam v praxi a cestná sieť má potom rôzne, nestanoviteľné, parametre. A zase obhahuješ Prokopoviča systémom 50% za neho. :bulb:

Ja len dopĺňam, že ak chceš ďalej pokračovať k tejto téme, tak len cez IS, pretože to sem nepatrí. :laughing:

Cez Hradište sa už jazdí po novej ceste. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4696

Išlo o cestu II. triedy, výrazne preťaženú a komplikácie tu boli aj s vodovodným potrubím, práce vykonal Strabag, a.s. a TN VÚC dal na opravu 5 mil. SKK, čo pokrylo 3/4 nákladov. Samotná cesta sa bude musieť ešte raz rozkopať (rozpadne sa aj sama), aby sa mohlo presunút 40 ročné vodovodné potrubie pod chodníky.

Nemozu to stare potrubie nechat pod cestou nedotknute a postavit nove pod chodnikom?
Bol by problem s domovymi pripojkami??

Bol by veľký problém s prípojkami a okrem toho je nedoriešený priestor pod cestou, kde by staré potrubie zostalo.