aquila, to je I/59 resp. E77
I/70 je trasa Kraľovany - DK
jo sekol som sa stava sa
ale tak hlavne ze sa nieco robi .. a takto by som si predstavoval riesenie na viacerych kritickych usekoch ..
Jasné, ja som nechcel rýpať len opraviť. Uvidíme čo z toho bude, vzhľadom na časový horizont R3 to danému úseku určite pomôže - aj z toho dôvodu že povrch je tam už na cestu prvej triedy neskutočne zničený (koľaje, atď)
Kazdopadne aj I/70 by sa zislo v mnohych miestach rekonstruovat aspon takym spôsobom, ako ten kusok nad riekou pri Parnici. Cakat nejakych 10-15 rokov na R3 je naozaj dlha doba.
Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Žilina povolil žiadateľovi Slovenskej správe ciest, IVSC Žilina úplnú uzávierku cesty I/70 od km 4,691 po km 5,631 v kat. území Párnica z dôvodu realizácie stavby: „I/70 Párnica – zosuv km 5,000“.
Dôvod uzávierky:
Dôvodom úplnej uzávierky sú stavebné práce spojené s odstraňovaním zosuvu na ceste I/70v km 5,000 v kat. území Párnica.
Termín uzávierky:
od 15.02.2011 do 05.04.2011 s výnimkou času od 4.15 do 7.20 hod. a od 13.50 do 14.30 hod. z dôvodu nevyhnutného prejazdu pravidelnej autobusovej dopravy
Dĺžka uzávierky: cca 1050 m
Dĺžka obchádzky: cca 43 km
Podrobnejšie info na stránke mesta Dolný Kubín:
dolnykubin.sk/o-oznamy-novinky/7436
Pridám len krátke info, že na ceste Párnica - Terchová bol cez zimu obnovený zákaz vjazdu pre kamióny, a platí aj teraz počas uzávierky. Napriek tomu je tam bežné kamióny stretnúť. V stredu 16.2.2011 na horskom prechode Rovná hora policajti kamióny zastavovali, večer keď som sa vracal a policajtov už nebolo, stretol som na úseku ďalšie tri.
Cesta medzi Párnicou a Zázrivou je pritom už skoro v havarijnom stave, také množstvo výtlkov aké je tam túto zimu si nepamätám. Opravujú ich priebežne zasypávaním pieskom raz za pár týždňov (vydrží to asi 2 dni).
Kvôli tym vytlkom som zacal na Oravu chodit opät cez Strecno a myslim, ze aj mnozstvo dalsich vodicov (pokym neuzavreli usek Kralovany-Parnica). Pritom na mnohych usekoch medzi Parnicou a Terchovou bol pred cca 5 rokmi novy asfalt.
Za Kňažou opravia zosuv
- dĺžka 300 metrov
- doprava bude vedená v jednom jazdnom pruhu, riadená semaformi
- oprava potrvá rok
Cesta I/70 Kraľovany - Párnica by mala byť od dnešného dňa opäť prejazdná, v opravovanom úseku iba v jednom jazdnom pruhu (premávka riadená striedavo semaformi)
Včera som tento úsek prvýkrát osobne absolvoval po sprejazdnení. Prekvapilo mam, že bol opravovaný len krátky, asi 50m úsek, ktorý je v stúpaní od horského hotela Plichta smerom na Párnicu/DK. Asi o 200m ďalej smerom na Párnicu sú totiž ďalšie dva prepadávajúce sa úseky, takže predpokladám, že úsek bude najneskôr do roka opäť v havarijnom stave… už teraz od toho nemá ďaleko.
Ináč značky zakazujúce nákladnú dopravu na úseku Párnica - Zázrivá - Terchová sú opäť prekryté čiernym igelitom, takže kamióny opäť premávajú na tejto trase. Úsek “pod Sokolom” (rovinka cca 6-7km za Párnicou) je už hotový tankodrom, hlavne v jazdnom pruhu v smere od Zázrivej na Párnicu.
Vodiči, ktorí pravidelne prechádzajú cez Oravský Podzámok, sú za to, aby sa zo súčasnej vedľajšej cesty stala hlavná. „Má to zmysel, na Námestovo chodí viac áut," hovorí Ján z Brezy.
Cesta I/70 Kraľovany - Párnica je už v nedávno opravovanom úseku prejazdná v plnom profile bez semaforov. Hneď za opraveným úsekom sa však začína celkom výrazne prepadávať (v smere do D. Kubína) takže radšej opatrne…
Dnes sú značky v Párnici opäť odkryté, takže nákladná doprava tu má zákaz vjazdu. Otázkou je, či to spravil nejaký dobrodruh, alebo niekto konečne dostal rozum a zákaz je obnovený oficiálne…
Obyvatelia Rojkova nechcú na ceste spomaľovacie ostrovčeky http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=15378
Čudujem sa im, radšej nech občas nejaký vodič zlikviduje dopravnú značku na ostrovčeku, než by mal o kúsok ďalej niekoho zraziť. Možno by stačilo oveľa výraznejšie zvislé a hlavne vodorovné značenie pred ostrovčekom
„Keďže SSC nedokáže ovplyvniť intenzitu dopravy a ani spôsob jazdy nedisciplinovaných vodičov, predpokladáme, že problémy, ktoré ťažia občanov Stankovian, vyrieši až dokončenie D1,“ doplnila Jana Fedorová.
Akoto, ze SSC nedokaze ovplyvnit sposob jazdy vodicov?? Neuveritelny alibizmus
Ja mám na to len jednu vetu: “Blahoslavení chudobní duchom vrátane starostu, ich bude kráľovstvo nebeské…”
To už do dvoch v tom Rojkove nevedia narátať…čím užšia cesta tým nižšia rýchlosť, veď to vie každí, aspoň doteraz som si to myslel…
Majú starosť o kus plechu, však tá značka poškodí len nedisciplivaného vodiča…
Mne sa zda ze tie ostrovceky nevieme robit poriadne. Staci sa ist pozriet do Madarska, tam su urobene tak, ze naozaj prinutia na vjazde do obce spomalit na 50. Tie nase su vacsinou len nejake trapne 10cm obrubniky, pripadne su len vyznacene znackami a ciarami, co je ako stvorene na prevalcovanie rozbehnutym kamionom.
Mno, konecne opravuju najviac rozbity usek I/18 v Ruzomberku. A frezuju useky aj okolo Kralovian.
V celom useku MT-RK nebude D1 este minimalne 4 roky, cize patrilo by sa cestu I. triedy poriadne opravit.
Presne.
Cesta I/70 Párnica Kraľovany bude pár dní opäť uzavretá, tentokrát kvôli oprave železničného priecestia:
úplná uzávierka cesty I/70 v km 7,880 v katastrálnom území Párnica z dôvodu realizácie opravy železničného priecestia
Miesto uzávierky: obec Párnica
Termín trvania uzávierky: od 25.05.2011 v čase od 07,00 do 28.05.2011 do 07,00 hod nepretržite
Navrhovaná obchádzka:
Cestná doprava bude presmerovaná prenosným dopravným značením v križovatke ciest I/18 a I/70 v Kraľovanoch a jej vedením po ceste I/18 v smere Ružomberok a ďalej po ceste I/59 v smere Dolný Kubín. Prejazd bude umožnený len vozidlám rýchlej zdravotníckej pomoci, hasičského a záchranárskeho zboru, organizácií zabezpečujúcich údržbu komunikácií, policajného zboru SR ako aj vozidiel zhotoviteľa predmetnej stavby.