Oblasť Považskej Bystrice, Púchova a Ilavy

Diskusie k doprave v meste Považská Bystrica sú presunuté sem:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4618

V tejto téme sa budem venovať takmer výlučne iba cestnej doprave v časovom harmonograme do r. 2008.

Cestná infraštruktúra:

V rámci opráv cestnej siete sa budú opravovať tieto úseky (do r. 2008):

1. Červený Kameň-Mikušovce-Tuchyňa-Pruské
  2. Lednické Rovné-Dulov
  3. Košecké Podhradie-Košecké Rovné
  4. Lúky-Dohňany
  5. Papradno-Brvnište
  6. Prečín-Domaniža

Na poradí nezáleží, investovať sa bude podľa potrebnosti opráv a stavu daných cestných úsekov.

V tejto oblasti všetkých zaujíma hlavne výstavba diaľnice D1 na úseku Ladce-Sverepec, ktorá by mala byť skončená a odovzdaná do užívania ešte tento rok, plán je december r. 2005.

V rámci miest PB a PU sa postupne zlepší cestné spojenie ako aj v meste PB sa bude riešiť cestná sieť - tieto opravy sú vyvolanou investíciou kvôli výstavbe diaľnice D1 cez mesto PB. Osobne si myslím, že čiastočne je to oprávnená investícia, diaľnica naruší cestné spojenie v meste, ale zároveń sú tam požiadavky aj na opravy ciest, ktoré s D1 nič nemajú spoločné.

Cestné obchvaty:

Momentálne sa žiadny obchvat reálne neplánuje. V rámci PB bude riešiť dopravu diaľnica D1.

V oblasti železničnej a leteckej dopravy nebudú zaznamené žiadne významné investície okrem postupnej modernizácie severného železničného koridoru.

V rámci vodného hospodárstva sa plánujú investície (ako aj v oblastiach ŽP, vodárenstva a kanalizácii a protipovodňových opatrení) v sume presahujúcej 4 mld. SKK.

Viac investícií v tejto oblasti zatiaľ plánovaných nie je, ak by boli nejaké otázky ohľadom napr. PB, rád odpoviem.

Ilava síce spadá pod túto oblasť, ale celkovo bude ešte zhrnutá v ďalšej oblasti TN+BN. Tým TN kraj uzatvorím. :laughing:

Územný plán Dubnice nájdete v tomto príspevku: dialnice.info/viewtopic.php?p=28424#28424 v tejto téme samozrejme.

Dialnica nijakym sposobom nenarusi cestne spojenie v PB. Vsetko su to len kompenzacie PB. D1 odoberie z mesta takmer vsetku tranzitnu dopravu a tak aj bez akychkolvek kompenzacii vyrazne znizi zatazenie cesty I/61.

Co sa kompenzuje?

JG,

V PB sa budu opravovat krizovatky, ktore vobe nie su v blizkosti dialnice D1 a budu sa opravovat cesty/miestne komunikacie, ktore vobec nie su v blizkosti dialnice D1 a dialnica D1 ani nenarusi tieto povodne cesty nijakym sposobom.

Je to vsak za vsetky tie problemy stale ista spravodlivost.

Stat sa s mestom PB hral, hrali sa s nim aj niektore firmy. A hrala sa aj PB so statom. Tolko vela variantov, na tom nakoniec zarobili projektanti a pravnici niektorych firiem.

Zarobili na tom aj niektori predstavitelia mesta PB, pretoze nepredali pozemky, cakali a predali teraz za velku cenu a este naviac, niektori nepredali a predavaju teraz za velku cenu, pretoze su v blizkosti planovanej estakady.

Ja viac pisat v tejto problematike nebudem. :wink:

Ano, s týmto súhlasím, že toto je oblasť, kde je najviac investícií do D1 a to ostatné ani nie je až tak podstatné.

Toto je téma, kde všetkých zaujíma vývoj okolo PB. A je to normálne. :sunglasses:

Suhlas s vystavbou D1 cez mesto.

JG,

aj ked je to nad mesto a spravne by ziadne vyrazne kompenzacie byt nemali.

V tomto ja nazor nezmenim, lebo mam v tom prehlad az prilis dobry.

Ved spory v PB boli financovane aj zo zahranicia roznymi firmami.

Viac cez ss. :wink:

A u vas je to vsetko ako kompenzacia, to je uplne zvratene: futbalovy stadion, oprava futbaloveho stadiona, vybudovanie plavarne (o tom sa ani nepise, pretoze to bolo jednemu mestu, kde ma vplyv jeden politik), plastove okna na byty, cesty, haly, … :unamused: :arrow_right: to nie je normalne a na tom ja nikdy nazor nezmenim a este sa vasi ludia cuduju, ze mate dialnice drahe. :wink:

Adoas, to ja vsetko viem. A takisto s tym nesuhlasim. Ale nasa vlada a ministerstva nehladaju lepsie riesenia, skor robia velmi podivne rozhodnutia. Kontrola efektivnosti vynakladania prostriedkov je na velmi nizkej urovni. Takto sa da vyhadzovat na oci, ake su strasne dialnice drahe a je nezmysel ich vobec stavat.

Podobne uplne nezmyselne prebiehal vykup pozemkov pod KIA a teraz nas to stoji miliardu navyse. Podivna regionalna podpora suvisiaca s KIA. Vystavba domov pre KIA managerov pri Bratislave. Nic na tom nedokazem zmenit, na to som maly pan.

JG,

tema PB je zlozita je to dost prepletene s inymi zaujmami. Ja uz na to viac reagovat nebudem - je to minulost a je lepsie teraz mysliet na to, aby sa tam uz stavalo.

Co sa KIA tyka, tak minister hospodarstva Rusko bol uz taky - on slubil vsetko, co sa dalo - aj preto ked su teraz problemy s D1 alebo s pozemkami, tak KIA nema dovod ist do Polska, pretoze stale vas stat dava ovela viac. :wink:

Nie, diaľnica naruší priamo 2 križovatky, tam sa plánujú zmeny.

Okrem toho sa bude opravovať cestná sieť aj preto, že stále nebolo jasné, ktorý variant sa má stavať, a tak sa podľa toho pristupovalo k viacerým križovatkám a cestám - neopravovali sa. Takže tu je normálne, že štát to bude robiť ako kompenzáciu.

Ale sú tam aj úseky, kde je to niečo naviac a to nemuselo podľa mňa byť, pretože aj samotné mesto si je na vine súčasnému stavu. :wink:

A ktoreze krizovatky?

Krizovatka Centrum bola dodatocne pridana na ziadost PB. To je akoze, postavte nam tu krizovatku na nasu ziadost a teraz ked tato krizovatka ovplyvni smerovanie dopravy v meste, tak musite postavit dalsie cesty, lebo ta krizovatka ovplyvni dalsie krizovatky.

Ja sa v téme mesto PB už nebudem viac rozpisovať.

Len toľkoto: Aj keby PB chcela opraviť cestnú sieť v hodnote 100 mil. SKK, tak má na to právo za tých 10 rokov klamania všetkých a ťahania za nos všetkých, aj keď svoju zásluhu cca. 20% na tom má aj mesto PB a jej predstavitelia, ale 80% je inde. :laughing:

V Púchove sa stal stavbou roka kruhový objazd.

Takže ako vidieť, tak už sa dopravná infraštruktúra dostáva na 1. miesto aj v mysliach obyvateľov mnohých miest. Prečo? Pretože dopravné zápchy a dopravné problémy sa dostávajú na popredné problémy väčšiny regiónov a dotýkajú sa priamo aj obyvateľov. :sunglasses:

Viac info: dialnice.info/viewtopic.php?t=1756

Mesto PB jiz 11 let bojuje o dalnicu, ale jeste 2 roky bude potrva, nez ji bude mit.

Kauza, v ktere figuruji zrejme vsichni od zahranici az po domaci prostredi, kauza, kterou vsak dodnes nikdo z kompetentnich nevysvetlil, ani z EU, ani od inych instituci, pricemz jinde by se davno konalo.

Ti, co sleduji vyvoj vedi, o cem pisi, ti, co nesleduji, tem je to stejne tak jedno.

Mesto PB si nyni narokuje nejake kompenzace a treba otevrene rici, ze stat je vse splni. :bulb: Konecne. :astonished:

aj ked to mozno trvalo, PB nakoniec dopadne dobre, poriesis si kompletne svoju vlastnu doprav, viac menej sa prelozi I/61 a bude z toho taky mini-obchvat/prietah + dobry kruhac + samozrejme dialnica, takze mestu sa velmi velmi odlahci … a ked nebudu hlupi a vyuziju to,moze sa im velmi dobre darit ..

Tak a teraz môžu všetci obhajcovia PB pozerať na toto:

dialnice.info/viewtopic.php?t=1876

Je to zaujímavé, že? Jedná sa o danú preložku cesty a v PB chcú riešiť takúto situáciu tunelom … to nie je nikde na Slovensku štandard.

Je to pekné pre mesto, aj pre ŽP, ale nie je to bežné vôbec nikde. Všade sa spraví MÚK a tým to končí, len tu v tomto meste to musí byť vždy inak.

Akoby nebolo dosť, že štát postaví D1 ponad mesto na estakádach. :laughing:

hlavne si treba pozriet autora => dunaj :wink: druhy mesik :wink:

resp aby bol clovek konkretny, dunaj dostava peniaze zo spolocnosti ekopolis, kde mesik je clen predstavenstva :wink:

a boli by radi aj za MKU .. tunel nebude

navyse prelozka cesty I/61 co je v plane podla dopravoprojektu je velmi dobra. jednak budu mat velky kruhac a obide to mesto a budu mat aj cez mesto siroku cestu ..

a ta tetka tiez keca mimo … trencin moc kompenzacie nemal, praveze trencin to obislo, detto bytca … jedina v ziline maju privadzace, ale to je tym ze sa nebude stavat D3 cez hricovsku priehradu ..

PB sa mala obist oblukom a bol by pokoj …

aquila,

Iste, že by boli radi. Tu v tomto článku boli oslovení len tí, ktorým majú zbúrať domy atď. Ale musím ťa poučiť ako starší človek: Nikdy nehovor nikdy alebo nekrič hop kým si nepreskočil. :laughing:

Tento zámer nebol nikdy reálny.

S týmto súhlasím, … tá pani to tam skutočne prestrelila, pretože ja by som jej vymenoval toľko príkladov, že by nevedala, čo má povedať. TN sa to vôbec nijako nedotklo.

A k autorovi - ja si nie som istý, kto je autor, meno môže klamať a nie som cenzor. :laughing:

Ja len aby niektorí ktorí ma takmer pod zem zniesli v tejto téme, tak ja len aby videli, že taký tunel by stál min. 1 mld. SKK, a s celkovými nákladmi aj 1,5 mld. SKK. :astonished:

Dy: to nema nic s cenzorstvom :wink: praveze treba zverejnovat :wink:

tunel samozrejme nebude, resp pochybuje ze stat vycleni 1 miliardu navyse … uz tak to bude dost draha dialnica

aquila,

stat vyclenil kompenzaciu PB za prejazd cez stred mest a za to casove zdrzanie. :sunglasses:

A toto je navrh na vybudovanie MÚK, ja som tento tunel tiež zachytil a v tomto štáte jeden nikdy nevie.

Mimochodom, toto už je zaujatosť voči jednému mestu - vo vyspelom svete je normálne trasovať diaľnice tunelami. :sunglasses: Akurát, že D1 pôjde nad PB a nie priamo cez ňu, takže je to také zaujímavé.

Ako si ty predstavuješ predraženie diaľnice? Toto sú presne tie rôzne dodatky atď. :sunglasses: