Táto tabuľa bude pravidelne od ukrajinských hraníc, takže bude aj pred Košicami. A to sa zase stavím ja, že 2x tabuľa BA bude od UA po KE. Informatívna tabuľa o vzdialenosti niektorých vybraných miest (BA - hlavné mesto, Žilina ako diaľničná križovatka, KE - ako najbližšia metropola).
Ja som travil v detstve prazdniny v tej oblasti. Naposledy, ked som tam bol, boli tam zmeny, najma v MI (Tesco, …) a celkom by som mal zaujem o info o zmenach - vyvoji (mozno tam stravim svoj dochodok, ale to uz bude aj R7 v plnom profile). Fakt je, ze z tej oblasti je celkovo malo info, a konkretne mesto MI a okolie by sa myslim fakt zislo, kedze sa to tam hybe.
Takze to Tesco je obrovsky problem. Kedysi cesta I/50 sluzila ako obchvat mesta, to Tesco vsak ako keby posunulo mesto az za cestu, takze je tam hrozne vela domacich, cesta potrebuje nutne rozsirenie na 2+2. V podstate nie je tam nijaky obchvat, cesta II/582 potrebuje zakaz zastavenia, pretoze pri bytovkach su aj parkoviska, ale aj tak sa stoji na ceste a jazdi sa prakticky na 1+1. Lastomirska cesta-Jana Holleho (to je vlastne jedna ulica) potrebuje surne nejake kruhove objazdy alebo aspon semafory, na niektorych miestach opravit.
Vseobecne je stav ciest v MI nevyhovujuci, Mocarianska cesta, teda I/50 na KE, ma nevyhovujuci nadjazd, niekde by ho bolo treba rozsirit, aj ked nie je moc miesto. Tam by som bol za 2 nadjazdy kazdy inym smerom.
Osobne by som bol za nejaku novu cestu, mozno aj 2+2, spajajucu I/50 do SO a I/18 po severovychodnej strane mesta. Dalej treba rozsirit prijazdove cesty z KE a SO.
Vyrazne sa stav ciest nemeni, naposledy to boli nove krpate kruhove objazdy, nova vrchna vrstva na I/18 asi polovica 4prudovky je uz hotova, a krasne nove zastavky. Vsetko pred volbami.
Hm, a tymto ma zabili. Na ceste medzi MI a Strazskym malovali VDZ. Booze. Fajn, dali kuzele. Ale ziadna vystraha pred tym, niektori to tam rubu 100, a ked boli farbene sipky (navest pred zakazom predbiehania), tak bolo to ltt, kamion by sa nevmestil medzi kuzel a krajnicu, zopar vodicov proste v protismere to preslo, lebo netusili, ze sa da ist vo svojom pruhu. K tomu este priechody pre chodcov…Totalne sa na oznacenie vysrali.
Mnohi miestni obyvatelia (zvlast z isteho etnika) maju dovezene auta z Anglicka. Proste stretnut pocerneho vodica s volantom napravo nie je nic vynimocne
Na SVK ich zamestnajú, len by tu muselo byť dosť práce. A v RS, RA, MI, KK, SV, HE dosť práce niet. Ja sa budem opakovať: v Skalici pracujú aj cigáni, podobne aj v Senici, Malackách, Bratislave, Trnave. Hlavne tá mladšia generácia do 25 rokov, ktorá chce žiť moderne a nechce už kradnúť. Chce zapadnúť do spoločnosti a na západnom SVK je dopyt po robotníckych profesiách enormný. To nie je o rasizme.
Pretože tam zarobiť ako robotník je tu žiť ako stredná až nižšia vysoká trieda.
Ak je priemerná mzda v Kanade mesačne napr. u cestára 4.000-5.000 CAD, tak tu na SVK je to kráľovská mzda. Tam to stačí na slušný život, ale ak človek študuje alebo má 2-3 deti, tak väčšinou mimo zimy pracuje ešte inde, pokiaľ to nie je zrovna technik, mechanik, riaditeľ strediska, účtovníčka.