Oblasť Martina a Turčianských Teplíc

No vidíš a Sliač patrí pod ZV, tak je vidieť ako sa región stará. :laughing:

Tá cesta je stavaná na polprofil dialnice D24,5. na rýchlosť 150 km/h -okrem zákruty Karlová. Cesta je bezpečne prejazdná rýchlosťou 200 km/h okrem spomínanej zákruty tá je prejazdná 170 km/h v suchom počasí. Za dažďa 160/120 km/h.

Podľa policajne zvodky rýchlostný rekord na tej ceste drží červený Pontiac nezistenej ŠPZ a to 6 minút Turčianske Teplice - Martin. Asi pred15 rokmi. Pri policajnej akcii v okrese MT merali policajti v TR a MT. V TR radar nezaregistroval rýchlosť nakoľko prekračovala max hodnotu radaru. Na hlásenie policajta : Okamžite zastavte červené vozidlo. Hliadka vzdialená 1km ktorá zasavovala vozidlá iba lakonicky odpovedala : Práve prešiel. Podobné to mali v MT - keď si porovnali časy tak im vyšlo 6 minut.

Presne podla toho to potom na tych cestach vypada… :angry:

Hmmm, asi tak nejak Tibx. :imp:

Chlapci a čo má spoločné technické parametre cesty a správanie sa šoférov ? To akože dobrá cesta je na vine že niektorí jazdia ako debili ??

Snáď len toľko, že žiadna cesta na Slovensku nespĺňa parameter pre bezpečnú jazdu nad 160 km/h v dĺžke väčšej ako 8 km okrem diaľnice D2. Okrem toho si to napísal ako keby z vlastnej skúsenosti a od dobrej cesty má tento úsek pomerne ďaleko. :laughing:

Tento údaj je v dokumentoch MV SR odbor civilnej obrany. Pôvodne celá D65 mala spľňať možnosť praktickej bezpečnej prejazdnosti rýchlosťou 200 km/h - mimo niektorých úsekov.

Takže tob.tob už sa zisťuje, že “mimo nejakých úsekov” … a keby som bol zlý, tak použijem “pravidlo 160 krajín sveta” a v tomto sa za bezpečný úsek pre rýchlosť (dokonca) nad 120 km/h považuje už min. cesta, ktorá je upravená na 2+2 jazdné pruhy, ktoré sú smerovo oddelené a všetky križovania by mali byť mimoúrovňové.

Ono hlavne, civilná obrana v SR prakticky nie je, … viď snehová kalamita po celej SR, na Kysuce (a len tam) išiel po niekoľkých dňoch špeciálne upravený tank, ktorý tam ani v ten daný deň nedošiel a tak ako je to s technikou, tak je to aj s údajmi, treba sa jednoducho dnes posunúť do reality, do 21. storočia.

A keďže táto cesta je dnes v katastrofálnom stave a vyžadovala by si min. 150 mil. SKK na zásadnejšie opravy, tak je jasné, že to nebude tak skoro realizované a pri konštatovaní, že nad 160 km/h “to (ten stav vozovky) nie je cítiť”, tak je jasné, kto koľko jazdí … stačí si to priznať, ale nehľadal by som na to nejaké parametre cesty, … :laughing:

Cista fyzikalna teoreticka konstrukcia. :wink:
Ja jazdim malo, do roboty chodim peso. :open_mouth:

a Vazne:
Nebola ta cesta ( cast) urcena aj ako letisko?
Aj teren ju predurcuje na dobre parametre.

Pravdu ma Dy, ze jej technicky stav (povrch) je zly a moze byt nebezpecne pri vyssej rychlosti, ked sa kus s tebou utrhne…

Neviem, či sa to môže písať, že to je letisko … tak ako by sa nemalo písať, že to je cesta, ktorá slúžila a slúži aj pre vojenské účely, či už priamo, že po nej testovali tanky a ďalšie ťažké autá a zároveň, že to bola cesta, ktorá bola aj postavená na prípadnú prepravu vojenských kolón (invázia, vojna) … ale neviem, či to bolo stavané aj ako letisko.

A to s tým utrhnutím cesty, tak na to som aj zabudol, samozrejme, že aj takéto nebezpečenstvo tu hrozí.

Inak najlacnejšia oprava tejto cesty by spočívala len v riešení medzier, jám atď. a teda zarovnanie týchto nerovností a toto riešenie, aj keď by dlho nevydržalo (max. 2 roky) by stálo naozaj niekoľko mil. až 10-tok mil. SKK. Narozdiel od lepších opráv súvislejších úsekov, kde cena je 100-200 mil. SKK až po razantnú prestavbu celej cesty, kde ale cena ide na cca. 1 mld. SKK a viac v závislosti od toho, že aký účel by mala cesta plniť v budúcnosti. :unamused:

Bohužiaľ, napr taká križovatká Šášovké podhradie nikdy nebude prejazdná 200 km/h :laughing:

No musím ťa sklamať to nemám z vlastnej skúsenosti, inak tieto údaje používa aj RZS aj UOUC aj HZZ. Tá cesta sa už nedá opraviť dočasne … tam už je nutná kompletná rekonštrukcia

To už je pasé, tieto info sa dajú už normálne získať, už sa zmenil charakter vojny z konvenčnej na leteckú a už sa útočí raketovými vojskami. Špecial v MT tiež už skončil. Na SVK už sú utajované len niektoré objekty ako vojenské sklady, raketové silá a asi 2 vojenské podzemné továrne.

Ofenzíva na cesty po zime v meste Martin. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4027

Turčianske Teplice - Autám pred kúpeľmi už nebude tesno. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4029

Popri turistoch jazdia nákladniaky. Turistický chodník popri chate pod Chlebom sa podobá rozbrázdenému poľu. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4031

Kebyze len chodnik, tam je rozbrazdena velka cast kopca, kde stavaju chatu. Som tam prednedavno bol a velmi som sa cudoval, ze v NP dovolili takyto velky zasah do uzemia. Zato keby mali vybudovat par m dialnice v NP, ktora by sluzila vsetkym, tak to ochranari zablokuju tak, ze sa dialnica dlho nestavia, popripade vobec nestavia :cry:

Diaľnica by sa podľa možností ani nemala stavať cez NP s výnimkou D1. A cesty takisto nie, ja som tam nebol, nemôžem to posúdiť, ale samozrejme, že v NP by sa nemala ulatňovať ani podľa mňa nová výstavba, snáď s výnimkou takých stavieb, akou je napríklad liečebný dom (dýchacie problémy atď.).

Totiž, napríklad aj Donovaly - je správne, že sa tam rozširuje cesta ? Je, lebo sa zlepšia podmienky cestovania pre všetky dopravné prostriedky a aj keď by tam niekedy bola zakázaná kamiónová doprava, tak aj rozvoj turistického ruchu musí disponovať kvalitnou cestou, … tam, kde už niečo stojí, tak tam už stavebný zásah až tak veľmi neprekáža, výnimka je nová stavba ako napríklad diaľnica. Turiec je však už dnes zastavaný a bude sa tam ďalej investovať, pretože je tam kde stavať. Ale malo by sa citlivo pristupovať k ŽP, aby sa zachovala kvalita životných podmienok. :laughing:

Správa a údržba ciest Martin, stredisko Turčianske Teplice sa stará o 28 kilometrov ciest prvej, o 18 km ciest druhej a 80 km ciest tretej triedy. Medzi najproblematickejšie úseky patria horské priechody Malý Šturec, Kremnické Bane, ale aj komunikácia z Príboviec do Prievidze. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4255

Betónová cesta z Martina do Turčianskych Teplíc si už kadečo pamätá. Popis jej každoročnej opravy.

Martin - Nadjazd spájajúci centrum mesta Martin s časťami Podháj, Stráne a Záturčie je v rekonštrukcii už niekoľko týždňov. Obnovuje sa predovšetkým jeho spodná časť. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4254

Začala sa stavba na I/65 Mošovce – mosty 084, 085.

Doprava je smerovaná do jedného pruhu riadená semaformi

Teraz som to nesledoval, … to je oprava, nie :question:

Hej oprava - robí sa to štýlom - zbúra sa starý postaví nový

Slimák v Martine má nový „tepich“. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4301

Nadjazd spájajúci centrum mesta Martin s mestskými časťami Podháj, Stráne a Záturčie už je otvorený a zrekonštruovaný.