Jasné už chápem. Tak ten ktorý používam je vlastne ten čo spomínaš. Od R1 to začína a ide to volakam ďalej (úplne na konci som nebol) ja zvyknem odbočiť k veľkému Tescu pri vodojeme, tam je taká križovatka a ide sa popod cestu. Ale tá cesta ide ďalej a sú tam tabule že Senica. Karpaty som ešte nikdy neprechádzal cez iný horský priechod ako Baba tak preto netuším ako to vyzerá v okolí Trstína. Nikdy som tam nebol. Takže tá nová časť by mala ísť niekde okolo Linčianskej (časť trnavy) a Hrnčiaroviec predpokladám. Tými cestami nechodím vôbec.
Nie je dokončený - zabudli na križovatky, tak ich radšej zrušili aby ušetrili
NR ma do 5 km vzdusnou ciarou z centra 3 plne krizovatky na R1 a zaroven obchvat na hlavnej trase. Z krajskych miest ma tolko krizovatiek na D/RC do 5 km vzdusnou ciarou z centra jedine BB a BA, teda zvysnych 5 krajskych miest je na tom horsie, co sa tyka krizovatiek D/RC.
NR ma uz skoro 8 rokov obchvat na hlavnej trase, to nema z krajskych miest ani ZA, ani PO ani KE. ZA ma v prevadzke 2 polovicne krizovatky a mozno o 4 roky bude mat tretiu ako jedinu plnu MUK, PO bude mat o 2 roky 2 krizovatky a o 4 roky 3 krizovatky.
ale nemozes postavit krajske mesta do radu a urobit rebricek. do NR smeruje mimo trasy R1 cesta od TO, NZ, LV aj SA (II. tr. ale vyznamom porovnatelna s I. tr.). do ZA mimo trasy D1/D3 smeruje akurat cesta z rajca, do PO od sabinova.
neexistujuce napojenie na I/64 znamena ze obchvat je v smere s-j nevyuzitelny.
google.sk/maps/dir/48.33310 … m2!4m1!3e0
opäť nekorektné informácie od moderátora. cesta od TO je napojená na R1a, od LV na R1, od SA na R1. jedine čo Nitra potrebuje je obchvat Krškan. Nitra za posledné 2 roky dostala do ciest 280 mil. euro. súdny človek by očakával aj tunely a estakády… teraz sú na rade iné krajské mestá.
R8 to vyriesi :mrgreen:
R8 nemá pokračovať južne od NR. (R8 nemá opodstatnenie, postačuje tam preložka v parametroch jednotky)
a od NZ napojena nie je - hlavna trasa sever-juh v kraji. a to napojenie sa malo stavat spolu s R1.

do NR smeruje mimo trasy R1 cesta od TO, NZ, LV aj SA (II. tr. ale vyznamom porovnatelna s I. tr.). do ZA mimo trasy D1/D3 smeruje akurat cesta z rajca, do PO od sabinova.
Cize cesty do NR aj ked sa napajaju na R1 ci R1A a teda mnohi nemusia ist cez mesto, napr. od LV na zapad ci vychod, od SA na zapad ci vychod a dalsie, zaratas , ale taku II/583 s intenzitou 15,5 tisic samozrejme nezaratas. ZA mala podla scitania 2015 5 ciest, ktore vstupovali do mesta s intenzitami 14,5 - 28,5 tisic, ani jedna cesta I.a II.triedy na vstupe do NR nema ani tych 14,5 tisic podla scitania 2015.
PO nema obchvat ako NR, tam sa jazdi vylucne po cestach I.triedy cez mesto a to zo vsetkych 4 hlavnych smerov.
A ako byva zvykom to, ze ma NR uz skoro 8 rokov obchvat na hlavnej trase, co ZA a PO nema je u teba zanedbatelny rozdiel.

a od NZ napojena nie je - hlavna trasa sever-juh v kraji. a to napojenie sa malo stavat spolu s R1.
veď to tu píšeme… jediné chýbajúce napojenie na R1 je od NZ a potom trasa sever-juh pôjde mimo mesta (I/64 - R1a - R1 - I/64).
ani v NR som nezapocital vsetky cesty II. a III. triedy…npr. II/513…
A ako byva zvykom to, ze ma NR uz skoro 8 rokov obchvat na hlavnej trase, co ZA a PO nema je u teba zanedbatelny rozdiel.
pretoze obchvat na hlavnej trase neriesi mesto. v NR velky obchvat vyriesil kolony na kruhaku pod zoborom a to je tak vsetko. ZA tazi z toho ze krizom krazom zmimourovnova a presov ma problem ze nie je.
to ze na I/64 nie je krizovatky s R1 je jednoducho nevysvetlitelne a neobhajitelne.

to ze na I/64 nie je krizovatky s R1 je jednoducho nevysvetlitelne a neobhajitelne.
Mozno pre teba nevysvetlitelne a dokonca neobhajitelne, ale to len na zaklade neznalosti suvislosti.
Planovana je prelozka cesty I/64 Komjatice - Nitra, ktora sa bude pripajat na R1 v existujucej krizovatke Nitra,juh, preto sa nevybudovala krizovatka R1 x I/64 v miestnej casti Horne Krskany, kde by si to vyzadovalo demolacie a bolo by to docasne riesenie, ktore by neodklonilo dopravu zo zastavaneho uzemia. Postavena krizovatka Nitra,juh je len 1,4 km od krizovania R1 s I/64, takze zase by tam musela byt vynimka.

ani v NR som nezapocital vsetky cesty II. a III. triedy…npr. II/513…
II/513 ma na vstupe do NR 6652 v./24h. Zda sa Ti, ze som uvadzal II/507, ktora ma na vstupe do ZA intenzitu 7492 v./24h alebo snad III/2084 s intenzitou 7506 v./24h na vstupe do ZA?
II/513 ma na vstupe do NR 6652 v./24h. Zda sa Ti, ze som uvadzal II/507, ktora ma na vstupe do ZA intenzitu 7492 v./24h alebo snad III/2084 s intenzitou 7506 v./24h na vstupe do ZA?
???

???
A tym chcel co basnik povedat?
Asi mu to musíš vysvetliť polopate ako devilovi
ujec tebe netreba nic vysvetlit lebo to presahuje tvoje moznosti chapania.
podstatne sudve veci. nech pocitame cesty II./III. alebo nie, ziadne extremne rozdiely nebudu. tie ale su v priepustnosti hlavnych mestskych tahov. hlinkova,sturova,chrenovska,stefanikova, mostna majusame urovnove krizovatky.
na druhej strane mame mohutneestakady,rondel, ciastocne alebo uplne mimourovnove krizovatky ma mostnej, lavobreznej, nemocnicnej…

podstatne sudve veci. nech pocitame cesty II./III. alebo nie, ziadne extremne rozdiely nebudu. tie ale su v priepustnosti hlavnych mestskych tahov. hlinkova,sturova,chrenovska,stefanikova, mostna majusame urovnove krizovatky.
na druhej strane mame mohutneestakady,rondel, ciastocne alebo uplne mimourovnove krizovatky ma mostnej, lavobreznej, nemocnicnej…
Ty si fakt objektivny. Ked je intenzita na vstupoch do ZA vacsia, tak je to nepodstatne. Ides vytahovat nejake mestske komunikacie podla vlastneho vyberu.
Zrazu ides riesit vnutromestsku dopravu, kedze NR ma hlavny tranzitny tah vyrieseny a nema zasadne zapchy v ramci mesta takeho rozsahu ako ma ZA vdaka tranzitu. Pri niektorych v NR co si uviedol, ani nevies ake su tam intenzity, ale treba sa tym ohanat? To mam vytahovat nejake pretazene sidliskove komunikacie v ZA a budem si vymyslat intenzity?
Preco neporovnavas R1,R1A a tymi “super cestami” v ZA? Preco neporovnavas cesty s urovnovymi krizovatkami v NR s cestami s urovnovymi krizovatkami v ZA? Tvarit sa, ze prejazd cez ZA na hlavnom tranzitnom tahu je cez same MUK vie kazdy hlupak, ale s objektivitou to nema nic spolocne.
Na rozdiel od ZA v NR je mozne pre cestu medzi niektorymi mestskymi castami cast cesty ist 130 km/h po R1A a R1, to sa samozrejme nerata. Pre tranzit na hlavnej trase v ZA je mnozstvo urovnovych krizovatiek a priechodov pre chodcov na Hricovskej, Kragujevskej, Kosickej, tie su v celkovej dlzke ramci mesta 5 km z celkoveho prejazdu cez mesto v dlzke 9 km. To si z akych objektivnych pricin zamlcal?
cez žilinu, je vedený medzinárodny tranzit, v hojnom množstve, cez nitru medznárodny tranzit prakticky nejde, iba ak cieľový to je dosť zásadný rozdiel.
aj toto Ti devil prekrúti nakoľko tadiaľ vedie menej význanmné E-čko