No riadne to tu “zdochlo” - nevie niekto prečo skončila tá minulá stránka?
Pritom už aj tá bola len odvar tej pred rokmi - s tou mapkou čo sa dala rozklikávať…
No uvidime… trend poklesu nenastal len teraz, ale uz je to par rokov. Aktualne sa nam podarilo zvysit pocet zapojenych uzivatelov hlavne cez reakcie na prispevky, uvidime, ze ako to pojde dalej. Myslim, ze tie reakcie by mali motivovat uzivatelov prispievat viac. Osobne si tiez myslim, ze hlavny spustac upadku mohlo byt aj to, ze sa to nepreklopilo na nejaky novsi engine uz ovela skor..
Co sa tyka tej minulej stranky - skoncila, lebo domena mala expirovat, a kedze aquila je vo vazeni, mimo neho nemal nikto pristup. Preto sa spravil switch na novu domenu. Asi pred mesiacom niekto vyhral domenu (dialnice.info) v aukcii za nejakych 1000e a spustil tam nejaku html kopiu webu z weboveho archivu… Povodne som mal zaujem ziskat staru dialnice.info domenu, ale bol o nu velky zaujem a pri 1000e by to vobec nekoncilo. Osobne si myslim, ze tie peniaze by sa dali pouzit aj inak na rozbeh tohto fora a nie mat len dalsiu zbytocnu domenu.
A inak je lahke pisat, ze to tu zdochlo a podobne, ale co tak tiez niecim prispiet do diskusie?
Statistiky od roku 2010:
Aquilla je vo vazeni? Mozes napisat viac?
Dík za odpoveď yoggy, a máš tiež pravdu, treba písať viac.
asi tak, mne tiež zo začiatku tato stránka nesedela, po čase sa mi v celku zapáčila, určite lepšia ako predtým. Bohu žial trend je taký. Rôzne socialne siete… proste ľudia majú menej času…
Neviem ako to presne uchopit, ale velmi vela ludi sa uz na to pytalo a pride mi, ze sa tu zacali vytvarat aj nejake famy, ze co je vlastne s nim. Predsa nejde o nejakeho random uzivatela, ale “prevadzkovatela” fora dialnice.info po dobu 20 rokov. Cize je asi uplne zbytocne nieco zamlcovat.
V podstate sa stalo toto:
Zaroven som presunul tento thread do kategorie, ktora je len pre zaregistrovanych clenov. Pokial sa chcete k danej situacii nejak vyjadrit, prosim pouzite tento thread, ale samozrejme slusne a vecne.
Dakujem yoggy.
Vždy hovorim, do hlavy človeku nevydiš. Nevieš čo sa stalo a preto nemôžeš posudzovať a ani odsudzovať.
na dobrých ľudí, sa nalepia, takí, čo ich len využívajú. Proste niekedy prasknú nervy. Neviem čo viac napísať.
Smutné…
trend poklesu moze byt sposobeny aj tym ze proste nie je o com pisat. malo sa stavia, a ludia uz neveria ze sa veci rozbehnu tak vela tem je mrtvych. prispevky su dookola k tym istym temam. bud temy ako postupuje tych par stavieb alebo tie nase vymeny nazorov co niekomu aj vadia ale bez nich by bolo este menej prispevkov.
Tiez mam ten nazor, ze uz sa nejak vsetko prebralo a nie je ocom. Napr. ci PPP alebo nie. Ci dialnica vrchom spodkom alebo vrchom atd.
Na druhej strane temy pre useky ktore su vo vystavbe su celkom zive a ludi to zaujima. Zaroven tiez tu mame strasne vela uzivatelov z Bratislavy a taka vystavba elektricky ich moc nezaujima.
Ale tiez si myslim, ze treba priniest na forum nejaky novy vietor, ktori rozprudi vlny a znova to tu zacne zit.
ano, toto forum bolo vzdy prioritne o cestach, temy kolajovej dopravy boli len okrajovo. akurat par ludi vyplakava preco nie suvislych 160/200 km/h. ale inac paralelne bezi 10 projektov planu obnovy, dalej cadca, poprad, zilina, zahorie a elektrifikacia do rakuska a k tomu elektricka do petrzalky. celkom dost si myslim.
Za mna by mozno pomohlo rozprúdit diskusiu nieco na styl aktualnej dopravnej situácie…na Slovensku je kazdorocne pomorne dost oprav, uzavretych mostov a pod.
Keby sa diskutovalo o aktualnej situácii prave pri takychto obmedzeniach…nejake aktuality z takej opravy, uzavery…ludia by vedeli, ci sa vyhnut takemu useku…moj názor
Podla mna opravy a vystavba spadaju do jednej kategorii. Problem je, ze kto bude robit tie updaty… Aktualne je to v stave dobrovolnictva.
Myslim, ze vzhladom na sucasnu navstevnost by sa mozno aj uchytilo mat nejake oficialne clanky od nejakych random redaktorov, ktori by mapovali stav infrastruktury, kto je za to zodpovedny, ako prebieha vystavba ci rekonstrukcia atd. Nieco ako yimba ale pre infrastrukturu na slovensku, podla mna potencional tam je. Na slovensku nieco take nie je a vacsinou su to len nejake prebrate clanky od SITA a nie, ze by sme sa nieco nove dozvedeli… Akurat potom by uz tento web stratil asi svoju primarnu funkciu - forum, alebo neviem. A tak. Samozrejme aj potencional na take forum ako je infrastruktura tu samozrejme je, akurat by to chcelo viac ludi, ktori by prispievali.
Mozno by stalo za zvazenie aj nejake mini odmeny za aktivitu, ale neviem, ze ako by to presne fungovalo a co by bolo adekvatne, ale potom je asi aj potrebne ocakavat aj to, ze by tu boli reklamy, lebo asi by to bolo tazke financovat z vlastneho vrecka atd.
Ja veľa síce neprispievam, ale na chod stránky alebo iné náklady by som ak by to pomohlo rád prispel
Ja som skor myslel len nieco na styl dopravneho servisu…ak tu niekto prechadza napriklad každý den cez Zvolen, kde sa minuly rok rekonštruoval most tak by mohol podat info a niekomu kto ide raz za cas BA-KE by to mohlo pomoct, ze aha teraz sa tama stoji hodinu pojdem radsej cez Strecno, pripadne naopak
Samozrejme by sa to mohlo tykat aj menších oprav, napríklad ked vymienaju asfalt alebo mostne zavery kdesi pod Tatrami, ze aky je tam stav…zuzenie do rychleho pruhu, obmedzenie na 60, treba sa pripravit a pod
Cenim si to, ale aktualne to nie je potrebne. Naklady mesacne su asi len 10euro…
Ja si osobne myslim, ze v dnesnej dobe wazu a podobnych aplikacii je to asi zbytocne… Samozrejme informacie o rekonstrukcii ci inych opravach zbytocne nie su.
Ja si cením na tomto webe že sa často dozviem zákulisné informácie, sú tu častejšie fotky/videá/články zo stavieb, o dosť viacej ako vo FB skupinách.
Pre mňa je dôležité, že to tu má prehľadnú štruktúru a funguje to aj ako archív kde sa dá ísť do minulosti. To na sociálnych sieťach nefunguje. Tie sú naozaj dobré na aktuálne info “čo sa práve deje”, ale hlavne na veľmi frekventovaných skupinách to vďaka algoritmom o deň-dva zapadne do zabudnutia a už to nikto, nikdy v tej hromade bordelu nenájde.
Ale súhlasím s tým čo tu už niekto naznačil, že fóra vypadajú viac mŕtve než pred 10 alebo viac rokmi - a je to podľa mňa práve tým - ľudia dnes hľadajú jednu appku kde majú nepretržitý prísun informačných jednohubiek (a dopamínu). Takže na monotematických fórach zostala len špecifická podmnožina ľudí - ktorých zaujíma konkrétna téma, povedzme, viac než je v populácii bežné.