Nové fórum - nefunkčnosť, problémy, námety

Máš to tam, zatiaľ v testovacej prevádzke :slight_smile:

aquila,
ak je toto default štyl, tak spravili chybu aj v phpbb. Nie je náhoda, že sa prirodzene presadilo postupom času na internete, že menu je naľavo a text napravo. A ten osobný profil plní v istom ohľade funkciu menu - odsadi text viac napravo. Ak sú len jednoriadkové príspevky, je to jedno, ale ak je text dlhší, oveľa príjemnejšie sa číta, ak je odsadený zľava.

Takisto sa zle číta , ak je text rozťahaný príliš do šírky. Príjemnejšie sú stlpce. Niekedy netreba vymýšľať v dizajne príliš veľké originality a držať sa zaužívanej ergonómie.

Myslím, že nemusíte zasahovať do kódu, štýly by sa mali dať niekde posťahovať

nie som si isty, ci by to len styly zmenili, lebo ked sa v php generuje html kod, tak sa musi najprv generovat okienko pre uzivatela a az potom text prispevku - cize do kodu by sa muselo zasiahnut a toto vymenit. Minimalne tuto zmenu by to vyzadovalo, co nie je komplikovane, ale neskor pri updatoch atd by toto mohlo robit problemy.

Jak můžu ze správy přítelů nebo nepřítelů někoho vymazat? Mě to nejde :frowning:

Jo už jsem na to přišel. Pokud to někdo z vás chce udělat, musí kliknout na profil daného uživatele a tam dát “Odstranit (ne)přítele”.

ako to v praxi funguje - priatelia/nepriatelia?

Tak nepřítelé fungují tak, že ti nebudou moct poslat soukromé zprávy a že příspěvky od nich budou automaticky ignorovány.

Tomas, to nezobrazovanie prispevkov sa nam mozno zide, ked tu pride :wink:

Neviem, neviem. Jednak ma mnozstvo dobrych prispevkov a jednak by ho museli ignorovat vsetci, aby bola diskusia plynula.

Ale zabanuješ si od něj IS, resp. ss.

[size=70]SS ne, toto fórum přece nemůže mít něco společného s nacisty![/size]

Zdravím. Podľa mňa zmena image fóru prospela, dobrá práca,gratulujem. Mám ale trochu výhrady ku galérii. Myslím si že po vstupe do fotogalérie je predsalen vacsina z nás primárne zvedavá na okno “posledné pridané foto”,ktoré teraz musím loviť myšou niekde na dne celého prehľadu. Naviac sa mi zdá, že celý prehľad je neúmerne natiahnutý oproti starej verzii. Tiež sa trochu zamýšľam nad zmysluplnosťou okna “náhodné foto”. Sorry, ale v tomto sa mi povodná verzia pozdávala o čosi viac.

A určite by som neskutočne uvítal keby sa rozšírila kolonka “Ortofotomapy” a v nej obsiahnuté foto roztriedilo do nejakej prehľadnej tabuľky podľa jednotlivých stavieb. Fórum by bolo o niečo pružnejšie, keďže by sme nemuseli dokola niektorým zúfalcom zasielať na ne link.

Ano, pripajam sa. Bolo by mozne zmenit usporiadanie stranky so zobrazenim fotky v galerii, aby sa v galerii dalo rychlejsie listovat? A popis fotky by mohol byt hned pod nou

v galerii sa po novom da aj vyhladavat.. co je napriklad pri sekcii typu mapy a nacrty, resp ortofotomapa prinos.. presunutie novych obrazkov hore ..

co sa tyka posledne pridanych obrazkov, skuste tento link :wink:

gallery/search.php?search_id=recent

nahodne foto je na osviezenie pamate, ze si pozriete foto, ktore by ste sami od seba mozno nepozreli a mozno vas to zaujme, resp na osviezenie pamati :wink:

ešte by sa možno hodilo dať aby pri tom odkaze “Fotogaléria” zobrazovalo, ze kolko je tam novych fotiek od poslednej navstevy ako to bolo pri starom fore… bolo to prakticke… :slight_smile:

to posledne pridane foto navrh urcite, suhlas.

Pekne to funguje. Som rád. Ďakujem.

To zaradenie náhodných fotografií naozaj chválim, skutočne ako si napísal aquila, už som si za ten čas čo tu máme túto úpravu fóra vrátane sekcie fotogaléria, prezrel viaceré staršie zábery a bolo skvelé vidieť viaceré vtedy rozostavané úseky, ktoré sú teraz už naplno v prevádzke či porovnať napr. fotky úseku D1 Sverepec - Vrtižer z júla 2009 s aktuálnymi fotkami. Takto si prezriem vždy nejaké takéto staršie zábery, keď sa nachádzam vo fotogalérií.

Mám ale predsa pár tipov, námetov (ktoré tu už tuším boli spomínané):

• popis fotografíí by mohol byť priamo pod záberom a nie až pod tými odkazmi, adresami
  • zoznam jednotlivých úsekov, v ktorých sú fotky umiestnené by mohli byť zoskupené do celkov ako
    napr. D1, D2, R1 atď. ako je tomu v prípade tém vo fóre, čo sa mi veľmi páči. Nebola by tá
    úvodná stránka v sekcii Fotogaléria taká dlhá, obsiahla.

Vyhľadávač funguje. Skvelý doplnok. A čo tak návrh zlúčiť mapy - náčrty - ortofotomapy do jedného celku? Hľadalo by sa tam ešte o niečo komfortnejšie. Tiež súhlasím s lubosom aby popis fotografií bol pod záberom ,prípadne pokusne skúsiť zmeniť pozadie(podmaz) fotografií z bielej na napr. šedú40% ?

upravené

hotovo. Neviem si poradiť len s kategóriou Cestné stavby v SR, skúste niekto niečo navrhnúť. Prvotne ma napadlo rozdeliť to podľa krajov, ale cesty presahujú hranice jednotlivých krajov, takže treba nejak inak.