Nemecko emisne plakety

Kedze som to nechcel davat k Nemeckym dialniciam tak jedine sem - bol som si kupit na svoje auto emisnu plaketu a podla technicaku mam mat euro6 no dali mi v dekre euro 4, ze proste ta je spolocna pre 4,5,6. Je to tak? Ak ano tak ako skontroluju po zavedeni povinnosti mat aspon euro5 v niektorych nemeckych mestach, ze moje auto toto splna? Dakujem

Ja som to riešil pred 2 rokmi v tejto diskusii: dialnice.info/viewtopic.php?f=7&t=24283

Diesel EURO 5 z roku 2011, mám plaketu “4” zelenú. Ona tá plaketa nekorešponduje úplne s EURO normou a zelená plaketa “štvorka” je pre diesel myslím od EURO 4 vyššie (takže aj EURO 5 a EURO 6) ak sa niečo nezmenilo. Vybavili mi to nakoniec na diaľku s naskenovaným TP v rakúskom ADAC, ja som si na to spomenul neskoro a cestovali sme do DE v nedeľu :slight_smile:

No pekne, dnes som to zistil ze mi nieco take treba a veselo si jazdim hore dole :smiley:

Kym nechodis do Eko-zon tak ju nepotrebujes.

Bol som asi 5x v eko zone, len neviem ci sa to vztahuje len na parkovanie alebo aj prejazd cez tu zonu, napr v okoli vacsich miest na obchvate uz je ta zona. Ja som myslel ze sa to vztahuje len pre nemecke auta, lokalni nemci videli moje auto a nespomenuli to ze preco to nemam tak ma to nenapadlo ani - nemozem vediet vsetky veci… pozeram ze aj Barcelona ma nieco take?

Malo by to byť obmedzenie už na samotný na vjazd do nízkoemisnej zóny, nie len na parkovanie. Pokuta bola 80 € ale pozerám že už je 100 €. Asi na to nepoužívajú “objektívnu zodpovednosť” :smiley: a zrejme to nekontrolujú nejako masívne. Mňa sa na ňu teraz skôr v SR pýtajú, že “čo to je” a “na čo to tam máš?”. :wink:

Tak asi nie kedze za 2 roky som bol cca 6 krat v emisnej zone, a mozno aj viackrat ked beriem vsetky vjazdy niekolkokrat za den.. aj som parkoval viackrat.. musim si to poriesit teda asi. Mozno keby mi zmerali rychlost tak ako bonus by poslali aj toto.. tak u nas to nebudem lepit vyzera to ako opacha :smiley: najlepsie asi na priesvitnu foliu a tu nalepit pri vjazde na sklo