Návrh na zmazanie témy - vyvoláva veľmi vážne spory

Dávam návrh na zmazanie tejto témy: dialnice.info/viewtopic.php?t=545 . Pridávam aj hlasovaciu otázku.

Dôvodom sú vážne a neprestávajúce konflikty, ktoré naviac nesúvisia s diaľnicami. Hlasujte za aký vývoj ste.

Môj názor je, že táto téma tu na 95% svojho obsahu rieši len problémy mesta BB a sú tam len samé “hádky medzi Banskobytričanmi a ostatnými”. Nič viac. Polarizuje táto téma už věľmi dlho hlavných diskutérov fóra a niekoľkých užívateľov, ktorí sa vyjadrujú len do tejto témy.

Toto fórum je o diaľniciach, nie o mestách a obciach. Je tam niekoľko príspevkov k obchvatu BB ale to je všetko. Už sa tam riešia iné veci, sú tam ostré reakcie už od začiatku.

Viem, že téma má 300 príspevkov, čo je štatisticky momentálne cca. 2% obsahu fóra, … lenže toto je o diaľniciach a o kvalite v príspevkoch, nie o počtoch príspevkov a nie o mestách.

Výnimku má len Záhorie, ale tam sa aj diskutuje na vysokej úrovni takmer bez sporov a v tom je rozdiel.

Už aj Žilina a PB spôsobujú problémy. Iné mestá sú tu len veľmi okrajovo spomínané čo sa rozvoja týka a tak je to správne. V ZA sa diskusia udržiava stále na dobrej úrovni bez hádok a témy k PB tu niektorí zjavne takmer ignorujú, … prichádza k sporom ale vzhľadom na vzťah D1 a PB je to normálne za tých 10 rokov.

Zmazanie témy spôsobí možno aj toto:

Odchod viacerých užívateľov z fóra, tých, ktorí sa vyjadrujú takmer len v tejto téme.

Ale ja pevne dúfam v to, že tu bude menej hádok a fórum bude viac zamerané na samotné diaľnice, čo je stále cieľ fóra.

Na iné témy sa dá diskutovať na iných stránkach a je ich dosť. Na čo sa tu diskutuje o MHD v BB do detailov, keď existujú ďalšie fóra k tejto problematike. Napríklad aj: imhd.sk/bb/ atď.

Môj názor je že táto téma ani nemala vzniknúť alebo sa mala zmazať už dávno. :laughing:

Neskoro Dy … neskoro … zmazanie temy nezabrani tomu ze uz tu bolo vela veci povedanych.

Ale ja som za demokraticky sposob - ako forum rozhodne v hlasovani a ako rozhodne admin, tak nech sa stane. Ja som hlasoval a ako demokrat - je to tajne aby som nikoho neovplyvnoval.

Ale len tak mimochodom severny obchvat okolo BB je tu: dialnice.info/viewtopic.php?t=273

A temy ohladom R1 su tu tiez.

Ale ved nech sa vyjadria ostatni. :wink:

v principe mi to je jedno, ale skor sa prihovaram k ponechaniu/upraveniu tejto temy.

zmazanim sa nic nedosiahne, ja som skor rad, ze sa o problemoch (aj ked niekedy na okraji noza ako sa vravi) diskutuje :wink:

to iste ohladne PB a ZA :wink:

Ja som síce hlasoval za zmazanie, ale premyslel som si to a bolo by lepšie keby sa celá téma nechala tak ako je.

Pravdu má aquila, že zmazaním sa nič nevyrieši a v téme sa nachádza veľa hodnotných informácií a je nemožné tému upraviť tak aby sa nestratili súvislosti, teda je to aj nemožné upraviť takúto rozsiahlu tému, … ktorý moderátor by to robil? Ja s tým už skúsenosti mám, ale nerobil by som to, je to náročné na čas a znamenalo by to premazanie a úpravu veľmi veľa príspevkov a nestojí to za to. Aspoň je vidieť aká je to citlivá téma a ako náročne tam prebiehajú diskusie.

Myslím si, že by mali rozhodnúť nielen hlasy, ale aj názor tých, ktorí tu prispievajú viac. Ja sa zhodnem s aquilom, že som proti zmazaniu celej témy.

Ale netrúfam si stavať svoje postavenie na fóre ako niečo čo by malo rozhodovať.

Za zmazanie takejto strategickej témy by však malo byť min. 51% hlasujúcich a hlasovať by malo aspoň 30 užívateľov (vzhľadom na priemer ďalších hlasovaní). Až potom sa dá spraviť nejaký záver.

A týmto by som ešte rád vyzval všetkých diskutujúcich k väčšej slušnosti a rešpektovaniu iných názorov tak, že sa nebudeme urážať kto ako číta ktorý príspevok. :sunglasses:

Caesar,

tvoj nazor ma na forume vahu, ale ja si dovolim pridat svoje myslienky na to, co si napisal. :arrow_right:

Prve slovo plati, druhe … aj pri hlasovani v parlamente sa moze potom poslanec ospravedlnit, ale hlas sa pocita. Nie sme v parlamente, ale mas premyslat dopredu pri takychto temach.

Toto podla mna nema ziadne opodstatnenie. Cim je tato tema taka strategicka ked sa netyka priamo ani obsahom dialnicnej problematike? Poctom prispevkov? A co obsah?

Rozhodnut v tomto hlasovani by mala ta moznost, ktora bude mat najviac hlasov, nemusi mat viac ako 50%. Nie je na to dovod. Nie sme v parlamente. Moznosti su 4, takze netreba viac ako 50% - to sa uplatnuje len pri 2 (max. 3 moznosti, kde jedna je zdrzal som sa hlasovania), nie pri 4 priamych moznostiach. Pocet 30 hlasujucich - aj 40. Ale kym sa neskonci hlasovanie tak ja som temu zamkol.

A zaver ma pravo spravit admin - ale mal by tak spravit na zaklade vysledkov v hlasovani.

Ja nebudem pisat za ktoru moznost som hlasoval, aj ked tu mam 2. najvacsi pocet prispevkov - kazdy ma jeden hlas pri hlasovani, nie je tu podla poctu prispevkov alebo v % podla poctu prispevkov.

Forum tuto temu vytvorilo, forum bude hlasovat co s touto temou a definitivne rozhodne admin - to je nieco ako politicky system vo Francuzsku. :wink:

Prihováram sa za ponechanie témy. Je to jedna z prvých na tomto fóre a to,že má opodstatnenie dokazuje aj diskusia. Že je teraz prudšia? Veď aj v BB sa v doprave dejú veci… Vtedy je aj menej akademická diskusia.
Môžme hlasovať ako chceme, admin má posledné slovo. Ak ju nechá, budem rád, ak nie budem to rešpektovať. Komu sa téma nepáči, nemusí ju nakoniec prezerať, to je každého slobodné rozhodnutie.

V každém případě se musí hlasovat min. 30 dní, aby si to přečetlo max. uživatelů. Já se taky přikláním za to, že právoplatná bude ta možnost, která získá maximum hlasů bez obmezení typu že potřebuje alespoň 51% ze všech hlasů, to při 4 možnostech není správné řesení.

A hlasovat nemusí 30 nebo 40 lidí, ale je velice důležité aby se hlasovalo těch 30 dnů.

A pak je zde samotný admin, který rozhodne.

Myslím si že je to jasný, kdo jak hlasoval a kdo jak radí dále hlasovat. Já sám se ovšem zdržím přímého komentáře podobně jako Adoas. :sunglasses:

Jednoznačne táto téma by mala ostať, na každom fóre existujú flame témy ktoré vyvolávajú polarizácie. Akonáhle sa to zmaže tak tento flame zamorí iné príspevky. Mimo toho aj diskusia v tej téme je dosť slušná ( v porovnaní na iných fórach ) a veľa vecí sa objasnilo nakoniec.

Adoas napísal:
Ale ja som za demokraticky sposob - ako forum rozhodne v hlasovani a ako rozhodne admin, tak nech sa stane. Ja som hlasoval a ako demokrat - je to tajne aby som nikoho neovplyvnoval.

Ale len tak mimochodom severny obchvat okolo BB je tu: dialnice.info/viewtopic.php?t=273

A temy ohladom R1 su tu tiez.
Cim je tato tema taka strategicka ked sa netyka priamo ani obsahom dialnicnej problematike? Poctom prispevkov? A co obsah?

Leonidas napísal:
Myslím si že je to jasný, kdo jak hlasoval a kdo jak radí dále hlasovat. Já sám se ovšem zdržím přímého komentáře podobně jako Adoas.

Tu chcem podotknúť, že hlasuje každý ako chce, s tým,že v diskusii to môže okomentovať prečo tak hlasoval. To je slobodné vyjadrenie sa. A či je to priamo,alebo nepriamo, to je snáď jedno. :wink:

uvidime ako dopadne hlasovanie, ale konecne slovo bude mat aj tak admin … teda ja :laughing:

Takmer vsetci tu su dospeli ludia, ktori dufam, vedia, co pisu.
Kazdy tam napisal co a ako vedel, pripadne momentalne citil.
Zmazat to by bola velka skoda, minimalne sa mozu ostatni poucit :wink:
Kto sa hanbi za nejaky svoj prispevok, navrhujem riesit ten jeden konkretny individualne.
Kto nechce, nemusi danu temu vobec otvorit.
Zmazat nieco une-block je lahke, ale kriticke na stratu dolezitych info.
A precistovat 300+ prispevkov sa asi nikto nepodujme.

Hlasovanie je demokraticky prvok, aj ostrakizmus…
Skusme uplatnit z demokracie hlavne slobodu prejavu - samozrejme pri dodrzani elementarnej ludskej slusnosti.

jedna mala drobnost … nie je velmi dobre ak sa mazu prispevky ci cele temy … nikde som nevidel takyto sposob “uhladzovania sporov” … v prvom rade podla nepisanych pravidiel sa nevymazavaju data z databazy … ak sa mazu z databazy je to velmi zle … tak isto by torzo sprav nemalo zmiznut z danej temy (teda kto ..kedy …) … ale miesto textu spravy by tam mala byt informacia o tom ze prispevoku bolo zrusene zobrazovanie za jeho nevhodnost … avsak v DB by ta sprava mala byt … a ten kto ju napisal by ju mal moznost nielen pozerat a dokonca pozmenit … samozrejme do db sa ulozia iba zmeny takzvany DIFF k danemu prispevku …

… naozaj aquila skus nad tym porozmyslat ci to nebude lepsie spravit takto ako potom celit obvineniam za nedemokratikost fora …

Ja som hlasoval za zmazanie fora…nikdy som ho totiz uz len koli konfrontacnemu nazvu nesledoval.
Inac to asi nie je uplne demokraticke, ale Aquila je sef, ako rozhodne, je nanom, to ze toto forum je verejne nemusi respektovat, je to len jeho rozhodnutie, jeho projekt (myslim cele dialnice.info)

hm, ja som tu mal reakciu, ale bola omylom vymazana … mno ale k veci, ja som najprv bol na vazkach, ale teraz som proti vymazaniu temy.

ja som celkovo znamy tym, aby sa nieco zbytocne mazalo :slight_smile: miesta je zatial dost :laughing:

inak aj hlasovanie je docela nejednoznacne, takze beriem zodpovednost arbitra na seba :slight_smile:

navyse som tu spominal, ze uvazujem nad zavedenim WORM systemu aka write once/read many, teda kazdy (aj moderatori) moze prispiet, ale nebude moct ani zmenit, ani vymazat svoj prispevok. respektive, vymazat ho moze, ale bude vymazany len do “kosa”, kde potom v konecnom dosledku admin, teda ja rozhodne ci ho vymaze.

Ja celkom rad pomozem, tiez som nerad ked sa maze
P.S. Posli IS aku mas predstavu

B; worm uz je plus minus v systeme od zaciatku, len nebol aktivovany :wink: jedine co treba doriesit nejakym MODom je ten bin, ale aj to ako som zistil sa vcelku da :slight_smile: vsak potom viac v IS, ja teraz som kusok busy :unamused:

Ja funkciu kos podporujem na 100%, ale mali by mat moderatori moznost zmazat prispevok na 2 mody:

1. mod by znamenal ze prispevok sa presunie do kosa a 2. mod by znamenal ze prispevok sa definitivne vymaze - to su pripady reklamy a prispevkov ktore obsahuju nejake neslusne slova, pripadne double prispevky v MT atd.

A samozrejme ze ja nepredpokladam nejake zneuzitie funkcie moderatora, kedze zatial sa tu vzdy na to “prislo”.

Naviac admin tu ma watchguard.

A ohladom temy v BB - nech zostane uplne cela. Aj ked som aj ja hlasoval inak. :wink: