OT ale musím: to nie je pravda, pretože vo Švédsku keď sa opýtaš tak 8 z 10 ti povie, že hokej miluje oveľa viac ako fotbal.
Ale je to nepodstatné, proste v Kanade môžete na fotbal zabudnúť. Kam mieri väčšina ľudí v nedeľu ? na zápas NHL, celá rodina strávi v týchto krásnych stánkoch športu a zábavy 1/2 dňa, minie pár sto CAD a ide sa ďalej. 
Ja nemám výhrady proti žiadnemu národnému štadiónu. A čo sa týka slalomu, bol som, bol v Čunove a bolo výborne až na tie horúčavy a tie ceny (teda mne to bolo v podstate jedno), ale 0,5l minerálky chladenej surovo 50 SKK, nechladenej tiež, coca-cola 60 SKK. Ale celkom biznis, ja som tých flašiek (minerálky) vypil možno aj 10, …
Ale mohlo sa dať z SPP kľudne aj 10 mld. SKK na šport, na fotbal, hokej, tenis a ešte by vyšlo aj na basketbal, volejbal. A kľudne niečo do BA, niečo do BB, niečo do KE, niečo do ZA. Len mňa stále udivuje, že tu je také divné prostredie, kedy ani kluby nedávajú dosť peňazí, ani vláda z tých stávok ani samotné hlavné zväzy a vedenia, čo je dosť divné napr. oproti už aj ČR. Tu každá dokáže len krásne rozprávať a keď dôjde na financie, tak každý dá “možno 50-100 mil. SKK”, ale to je jednoducho málo na stavbu za 2 mld. SKK.
Súkromní investori nemajú záujem, už to hovorí dosť veľa. Veď postaví sa štadión, mega parkovisko, mega zábavné centrum, kúsok obchody atď. atď. … lenže na toto už je BA pri tých ostatných nákupných zónach malá a Slováci nespájajú šport so zábavou. Najprv cena lístka, potom nejaké jedlo a potom kľudne bowling. A Slovák má problém jako som si všimol už len vôbec ísť na ten zápas … to zase súvisí s tým, čo tam uvidí. A toto začína ešte tam, kde sa majú trénovať talenty. Lenže dnes nie je jednoduché kúpiť hokejový výstroj dieťaťu, to sú desiatky tis. SKK a korčule nie sú večné, dieťa narastie atď. atď. a na toto kluby financie nemajú, kým napr. v Kanade sa aj na toto istým % zloží klub. Lenže tam zase ten klub nájde sponzorov. To je zložitá oblasť. A preto to tu aj tak vyzerá. Keby sa robila zbierka na národný fotbalový štadión, nedám ani 1SKK, keby na hokejový dám aj 1000 CAD.
Viem, že sa zvykne skladať na divadlá, ale už máme tie národné dve.