Národná Diaľničná Spoločnosť, a.s. všeobecne

Namiesto kriteria “Kvalita timu” (co zahrna len 3 ludi, hlavneho inziniera, projektanta mostov a projektanta ciest) by som dal kriterium “Platobna disciplina”
Toto kriterium by vychadzalo z noveho narodneho registra neplaticov - ak by niekto nezaplatil fakturu do splatnosti - automaticky by isiel zaznam do tohto registra (doba omeskania * cena na fakture).
Toto kriterium by som dal povinne na vsetky verejne zakazky..
Myslim ze to by razom vycistilo zrno od pliev.
:smiley:

Funguje to takto niekde v Europe? Napr. v Nemecku alebo Rakusku? Tie vahy su sialene. Firma, ktora sice splna minimalne podmienky ako doteraz, ale ziska len polovicu bodov za nadstandard timu, moze mat aj polovicnu cenu ale nevyhra. Alebo inak, ak nejaka firma ziska plny pocet bodov za nadstandard timu, tak zvitazi aj s dvojnasobnou cenou nad firmou, ktora ma za nadstandard timu len polovicny pocet bodov.

Hodnoteny je tim styroch (!) ludi. Pre porovnanie na obchvate Bratislavy ma pracovat 2500 ludi aktuality.sk/clanok/581974/ … 2500-ludi/ . Cakam skupovanie clenov timu na trhu (aj z dovodu, aby ich vyfukli konkurencii), cena kazdeho clena timu prave stupla na desiatky milionov eur.

Mohli by dať nejaké percentíčko navyše, keď v tíme bude aspoň jeden mentálne retardovaní… :laughing:
Nerozumiem, čo má sociálny aspekt s kvalitou prípravy projektu.

Zatial ide “iba” o projekcne prace, ale zrejme si niekto chysta podu aj pre rozsirenie tejto hlupost na vystavbu. Napriklad v CR pri tendri na vystavu na 90% rozhoduje cena a 10% dlzka zaruky co mi pride rozumne. Ked tak to u nas mohli nastavit tak aby cena rozhodovala aspon zo 60-70% nie 35

Tiez nechapem ze naco to tam dali kedze uz v dnesnej dobe musi mat firma zo zakona urcite percento znevyhodnenych zamestnancov inak plati myslim nejaku pokutu (neviem presne)

nemusi ale firma co ma ma zvyhodnenia danove

NDS aktualizovala prípravu stavieb
ndsas.sk/stavby/priprava-stavieb

Vďaka za info :slight_smile:

Veľa radosti to neprinieslo. Stále je to pomalé.

Spravil som mensi prehlad usekov za poslene obdobie. Su tam udaje za Jun-17, Feb-18 a Oct-18
1drv.ms/x/s!AjlFjvL6AKmNibw7e23P-dAtmpMPSA

Nový generálny riaditeľ NDS:

aktuality.sk/clanok/780515/ … olocnosti/

Minister odvolal noveho investicneho riaditela NDS:
e.dennikn.sk/1848027/prve-zakop … s/?ref=tit

Toto sa mi “ľúbi”! Ešte väčší diletanti ako Sieťomost! :mrgreen:
Po zlom dobré nečakaj!

Druhý deň zasahuje v NDSke NAKA a tu ani slovko o tom…

Možno práve preto :smiley:

toto je inak dost skandal, ze vobec NDSka ma ucet v akejkolvek sukromnej banke.

kazda statna a.s. s podielom statu nad 50%, nehovoria o takej NDSke, kde je to 100% a.s. by mali povinne mat ucet v statnej pokladnici.

Fi ha? Tak toto je good poin.

takze NDSka si nezazmluvnila eleltrinu a nakupovala cez nudzovy dodatok za 10 nasobok predhcadzujucich cien .. ci stale nam tu bude dolezal obhajovat tych pajacov v NDSke ?

jasné, veď to hodí na Hliváka (UVO) že im neustále rušili pokojnú jeseň :wink:

Hm. NDS a Doležal. Nie sú to tí, čo tu stále pindajú, o.i. aj na MinFin a na ÚHP?
Majú na to vôbec, po takýchto nákupoch, morálne právo?