V CR vyhrava mikrovlny system zrejme bol silnejsi lobbing.
Ale treba si uvedomit nieco ine. Cena je taka, ze za 1 rok sa vratia naklady. A ak by sa mal system zmenit, tak az za viac ako 5 rokov, takze tato investicia je OK.
Ceska dialnicna siet je velka a do buduceho roku sa rozsiri o cca. 80 km.
Na Slovensku sa bude investicia vracat aj s rozsirovanim dialnicnej siete cca. 4 roky.
Byla vybrána druhá nejhorší nabídka. To zavání velmi silným ovlivněním a lobbingem. Ani bych se nedivil, kdyby po skandálech vlády se objevilo, že tendr někteří vyznámní členové vládnoucí strany prodaly.
Nevyhral najlacnejší variant. Už to je “podozrivé”. Vyhral variant, ktorý sa predpovedal vopred, mikrovlnný systém. Už aj EÚ kritizuje tento výber, pretože sú tu podozrenia z manipulácie.
Tak hlavne tam hrozia aj problémy od EÚ. Tender už sa nedá prerusiť, dá sa prešetriť a prípadne zrušiť. Prerušiť sa nedá niečo, čo už má oficiálne víťaza. Teraz záleží aj na právnikoch.
SR bude spolupracovať s Ukrajinou na tvorbe systému Galileo. Tento systém bude v budúcnosti základom pre satelitný systém výberu mýta pre celú EÚ a aj preto je výhodné, aby malé štáty, respektíve štáty s malou diaľničnou sieťou zaviedli hneď satelitný systém a nie najprv mikrovlnný systém.
ono na galileo spolupracuje aj CR a uz davnejsie a ako to dopadlo … wazari ma pravdu .. ja len dufam, ze u nas budu rozumny a kedze chcu spoplatnit aj cesty prvej triedy, tak daju satelit ..
Mas pravdu samozrejme, ale ja by som zbytocne nekomplikoval situaciu. Nadpis je jedna vec a obsah clanku druha - nadpis ma zaujat wazari.
Nadpis: SR bude spolupracovať s Ukrajinou na tvorbe systému Galileo.
Kde tu je uvedene, kto co podpisuje?
A obsah: Koordinácia a rozšírenie spolupráce medzi Európskym spoločenstvom (ES) a Ukrajinou pri tvorbe civilného globálneho družicového navigačného systému Galileo je predmetom dohody, ktorú schválila vláda SR. Slovensko sa na tvorbe Galilea podieľa ako jeden z členov ES. … Rovnakú dohodu s Ukrajinou podpíšu aj ostatní členovia ES.
Teda podpisu oficialne uz schvalene.
wazari, toto jednoducho neobstoji u mna - ten nadpis je OK a v obsahu je to jasne uvedene vsetko.
teraz som studoval nejake veci ohladne mytneho a na moje prekvapenie mikrovlnny system v ceskej republike bude asi o 2,5 miliardy korun drahsi ako bol satelitny system pre cele nemecko.