to nebolo o stasti, kanada bola lepsia, prehrala nas.
viac tu rozpisovat nebudem ,lebo toto nie je hokejove forum, ale videl som spustu spustu chyb a po tomto zapase si myslim, ze pripadna medaila bude len a len dielom stastia a nahody.
Mne sa este z kanadanov pacil Toews - 18-rocny typek, ktory hra centra s brutalnym citom pre rozohravku - fakt talent, som rad, ze ho Murray zobral, aby zbieral skusenosti.
celkom zaujimave nazory ale kaviarista uvedom si ze toto je len zaciatok MS, klucovy zapas bude az stvrtfinale…po zapasoch v skupinach v 2002 tiez nikto necakal titul
ako uprimne povedane, mi to pripadalo ako keby hrali zapas nejakej V-tej okresnej ligy … tam to bolo ako horsi a este horsi … mali sme kusok viac stastia .. nic viac
Češi měli výraznou převahu v 1. třetině, kdy Kanaďani byli rádi, že po ní prohrávali jen o gól, ve třetí měli naopak jasně navrch Kanaďané a Češi měli velké štěstí, že udrželi remízu, prodloužení pak Češi “vypustili”, protože bod navíc by jim nebyl k ničemu. Kanadě také pomohl kuriózní (jejich první) gól, kdy někdo v hledišti zapískal a všchni hráči místo aby pokračovali ve hře, přestali hrát a otočili se na rozhodčího a když ten gestem ukázal, že se má hrát dál, McClement z toho vytěžil pozici, kdy šel sám na brankáře.
Ale pri slovách, že niekto bol lepší - a predsa prehral sa vždy smiechom idem zadusiť … mohli hrať lepší hokej, ale lepší ako tím neboli.
Ako hovorím - ja mám na 1. mieste Kanadu, na 2. mieste SR, na 3. mieste ČR a keď sa inak nedá, tak vždy môžem fľašu vína otvárať … a Kanada ide jasne dopredu.
Problém byl v tom, že na žádném záběru kamery nebylo vidět, jestli brankář Kanady puk zachytil na brankové čáře nebo až za čárou. Podle brankového rozhodčího byl puk už celým objemem v brance, hlavní tedy gól uznat mohl, ale protože to nebylo možno ověřit videozáznamem, nakonec ho neuznal.
ten puk v brane bol, ale ked uz raz ide hlavny rozhodca za video rozhodcom, uzna sa gol len ak je puk vidno za brankovou ciarou, co vidno nebolo…bohuzial…
Najpopulárnejší sponzoring kanadských súkromných firiem: hokej.
Najpopulárnejší sponzoring kanadských štátnych firiem: hokej.
Najväčšie výdavky vlád, samospráv v rámci športu a podpory mládeže: hokej.
Najobľúbenejší šport v Kanade: hokej.
Najväčší podiel reklamy v TV je počas: prenosov z hokejových zápasov.
Najväčšie možnosti stretnutia sa ľudí: hokejové arény (mám na mysli komplet stavby)
Keď sa povie Kanada, každý vie, že to je hokejová veľmoc v pravom slova zmysle.
Kanadský hokej pre niekoho tvrdý, ale je to tvrdá hra. Najväčší počet ťažkých úrazov pri hokeji sa stane práve v Kanade (súvis hlavne s rozšírením športu). A prakticky každý Slovák túži dostať sa do kanadského hokeja (+USA) - skúsenosti, peniaze atď.