link na satelitne foto
Viac foto k mostu Oresund:
Most Oresund
tento obrazok som uz videl, ale ani za svet som nevedel, preco ta cesta ide do tunela, vie mi to niekto objasnit ? dakujem
Ja som tadiaľ aj išiel, ale neviem prečo je to tak, aj som sa pýtal taxikáky, ale nevedela. Možno o tom rozhoduje hĺbka morského dna. Mimochodom, zažil som tam dopravnú nehodu, hneď na vjazde na most zo švédskej strany, polícia to zablokovala, za cca hodinu to bolo priechodné. No nechcel by som to zažiť na vlastnej koži.
Zeby kvoli prejazdu vyssich lodi?
V miestach kde sú významné dopravné koridory pre lode je treba postaviť tunel. Loďou sa dá prevážať takmer čokoľvek a akejkoľvek veľkosti. Postaviť tomu do cesty most by znamenalo odrezať od tejto možnosti veľmi veľa ľudí. Vezmite jak veľké sú zaoceánske parníky alebo veľké nákladne lode, ktoré sa tu možu objaviť. A postaviť veľmi vysoký most je technicky aj finančne (ukotvenie pilierov, vietor atp) náročnejšie ako vykopať na dne tunel, niekedy sa robí aj tak že sa na dne vykope ryha a do nej sa vložia tubusy, niekedy sa jednoducho prerazi.
Aspoň toľko čo som k tomu kedysi čítal…
Souhlas s mapmanem. Zřejmě jim vyšlo, že tunel tam bude levnější než vysoký most. Vzhledem k důležitosti námořních tras, které tudy vedou, si nemohli dovolit vytvořit touto stavbou žádná omezení pro námořní dopravu.
no uz ma to tu chvilku skrelo … a kedze sa tu rozvyja nejaka debata tak to sem pridam >>>
k fotkam v prispevku dialniciara z Pi 04. Jan 2008, 19:38 dodam ze posledna fotografia nieje z mosta oresund ale z USA a je to “The Hampton Roads Bridge-Tunnel”
random to je síce možné, ale na trase mosta Oresund sa tiež nachádza podmorský tunel.

random to je síce možné, ale na trase mosta Oresund sa tiež nachádza podmorský tunel.
ale to som ti nevyvracal … sak o tom viem sak som aj zalozil tuto temu … ale ta posledna fotka naozaj nieje z oresundu …
pre mna laika to vyzera fakt zaujimavo, spravit tunel na morskej hladine , raz by som sa tadial chcel previezt
Mě by zas zajímalo, jak jsou připraveni na různé bouře apod.