tiez si myslim ze koneic jula je realny, naco by cakali nezmyselne do oktobra.. cim skor nech to otvoria nech zacnu rozoberat prve 4 nastupistia a burat a riesit druhu cast podchodu mosta kysucka navyse by uz mohli proepojit aj tu novu cast s novou zastavkou zilina predmestie …hlavne uz mohli zatial vymenit aspon jednu kolaj medzi hlavnym velkym mostom a stanicou zilina neviem kedy to uz konecne chcu zacat vytrhavat
podľa posledného videa nebude ešte dlho možné sprejazdniť zastávku žilina-predmestie a začať rozoberať most cez Rajčianku kvôli budovanému podchodu v žilinskom depe…opravte ma ak sa mýlim, ale podľa môjho názoru ten podchod tam bráni k spojeniu koľají
Momentálne je výluka Žilina - KNM (do piatka). Napojuje sa trolejové vedenie nových koľají na traťový úsek. Zajtra by mala začať aktivácia nového staničného zabezpečovacieho zariadenia (do 1.8.).
V mesačnom pláne na august už vidím od 1.8. výluku koľaje 1K (pokračovanie 1. koľaje v smere z Budatína - to je tá, po ktorej sa momentálne jazdí na Kysuce), takže niečo sa bude diať. Uvidíme, to je ten úžasný systém, keď ŽSR napíše, že výluka pokračuje ako neplánovaná a od tej doby sa v plánoch výluk tvári, akože neexistuje (to isté bude Čadca - št. hranica do 7.8. až do októbra).
Ako prvá bude prepojená koľaj č. 904, ktorá súčasnú stredovú časť podchodu obchádza. Viď foto (žltá). Termín je do 30.09.2024.
Do 15.10.2024 má byť dokončená stredová časť podchodu pri depe a zvyšné koľaje preložky pri depe.
[album]49526[/album]
ja myslel, ze ta kolaj sa pripoji na lavu vedla protihlukovej steny a potom ked skonci protihlukova stena, tak sa sikmo pripoji na jednu z odbociek ku kolajam na podjazde.. dufam, ze som to napisal zrozumitelne
no takto by to malo vyzerat asi nakompletku poprepajane? aspon usudzujem finalne kolaje hlavne by mali byt teda 901,902 a 903 teda tie oranzove tak? takto by to malo byt spravne ..toto bude ludi hlavne zaujimat kedy tieto budu plne prepojene a funkcne..
Na 3. a 4. nástupišti už fungujú svetelné tabule, montujú sa posledné informačné tabuľky. Podľa posledných info by mal prvý vlak cez párnu skupinu prejsť 01.08.2024.
Tabuľa v čase 1:23 je fakt úžasná. Nedokážu zabezpečiť ani takú trivialitu, aby popisky na tabuli lícovali s obsahom (viď Skalité pod popiskom “dopravca”).