Dosť sa tu vedú debaty o maximálnej povolenej rýchlosti, ale skoro nič (aspoň ja som si nič nevšimol) o minimálnej rýchlosti na D a RC.
Ste za zvýšenie/zníženie terajšej min. pov. rýchlosti, alebo by ste brali aj nejakú minimálnu povolenú rýchlosť v ľavom pruhu na 4prúdových cestách I/II triedy?
Ešte som tam chcel možnosť menej ako 50 alebo bez MPR, prosím admina o pridanie tejto hlas. odpovede.
Minimálna je dnes ešte v platnosti, ale ide sa zvýšiť na 70 km/h a ja osobne by som dal 80 km/h ako min. rýchlosť na diaľnici. Celosvetovo.
Ja som hlasoval za 80… ale staci celoslovensky
V Rakúsku je to niekde tak, že v strednom pruhu je min 60 a v ľavom 100. A myslím, že by bolo aj na Slovensku dobré napr. v pravom 70 a v ľavom 90.
No tak tí pomalší by v ľavom pruhu nemali čo robiť … ja by som dal minimálnu rýchlosť 70…kto ide pomalšie má aj cestu pozdĺž dialnice…
Veru tak, ale ked stretnes Madara, ten ide v lavom pruhu hrooozne pomaly…
Raz tak cca 30km pred Budapestou na dialnici: V pravom pruhu kamion isiel tak 90, obiehala ho cisterna iduca 95 , ale to este nic nebolo, ked sa stiahla tam kde ma byt, tak tam v pravom pruhu dalsi kamion iduci 90, obiehal ho kamion iduci 80
A je hromadná havária… a aj zranený možno aj mŕtvy … tak aj na tomto príklade sa ukazuje potrebnosť zvýšenie minimálnej rýchlosti…
Ale ako by tá sedemdesiatka pomohla v prípadoch, aký opisuje Jurislav? Kamióny, aj keď to nemáme radi ako občas predbiehajú, takmer nikdy vtedy nejdú pod 70
Nie som ale proti minimálnej rýchlosti 70 km/h, aby to niekto nepochopil tak, že som proti
ja ťa chápem, to je hlavné
To zvysenie min. pov. rychlosti prinesie asi jeden problem. Neviem, nakolko kamionisti jazdia predpisovo, ale ak ano, tak: min. 70- max. 80 km/h.
Tym, ze ten rozdiel je prakticky ziadny, tak pri predbehovani by sa utvorila zapcha v lavom pruhu, alebo by sa nepredbehovalo, z toho by boli zapchy v pravom pruhu a nasledne aj v lavom pruhu.
Teda je bez zvysenia max. rychlosti nerealizovatelny aj ten Dialniciarov navrh, lebo (myslim ze) nie kazdy kamion ma tempomat.
Nejedna sa nahodou o konstrukcnu rychlost? Na dialnicu mozu ist auta s minimalnou konstrukcnou rychlostou 70kmh. Neda sa zarucit, ze za kazdych podmienok pojdes na dialnici 70 kmh.
Ja viem o minimalnej rychlosti. Ale mozno mas ty pravdu
Citáca z blogu Jozefa Drahovského: