Migrácia fóra dialnice.info na infrastruktura.sk 🚀

Mne sa vôbec nezdá že toto je nejaký správny “historický okamžik”.

Vyzerá to skôr, že to tu riadne “skapalo”.

Najvacsi pruser je to, ze stara domena (dialnice.info) nepresmeruje na novu (infrastruktura.sk). Cize ludia, ktori dlhodobo navstevovali dialnice.info, su uplne strateny lebo im to niekolko tyzdnov ukazovalo nefungujucu stranku a teraz po novom nejaky error. Kvoli tomu, ze stranku mali ulozenu v zalozkach alebo si ju pamatal chrome. Popravde nie som clovek co casto prispieva do diskusii, skor len pasivne citam. Toto forum bolo pre mna oblubene a casto som ho navstevoval. Ale tento presun nebol technicky spravne realizovany a aj ja sam som musel googlit, co sa vlastne stranke dialnice.info stalo. Preto to tu skapalo a preto predpokladam, ze aj navstevnost fora musala skapat. Namiesto farbiciek by bolo dobre zamysliet nad skutocnymi problemami. Sorry za technikalie a diakritiku.

1 lajk

Presmerovanie z dialnice.info na infrastruktura.sk fungovalo iba prve dva tyzdne.
Potom domena expirovala a v aukcii ju kupil novy majitel, takze dalsie presmerovanie uz nebolo technicky mozne.

Povodny administrator je vo vazbe, pristup k serveru ani k domene teda neexistoval.
Preto som v spolupraci so sergejom (admin, ktory mal aspon pristup do administracie) forum rychlo presunul na novu adresu, aby vobec nezaniklo - obsah aj pouzivatelov sa podarilo zachranit. Myslim, ze tie 2 tyzdne boli dostatocne, aby si gro uzivatelov vsimlo, ze sa nieco deje, z technickeho hladiska sa teda spravilo maximum co to slo.

Forum rozhodne neskapalo a verim, ze sa to rozbehne este viac, kedze potencional je dost velky. :slightly_smiling_face:

10 lajky

Nedalo by sa nastaviť, aby posledný príspevok nebolo možné citovať? Zbytočne sa celé vlákna predlžujú.

4 lajkov

Nastavene.

2 lajkov

Funguje :+1:

1 lajk

Upravil som to a funguje to este lepsie.

Predtym: Ked si tukol na odpovedat, tak sa ti dal cely quote prispevku do odpovedi. Nasledne ked si to poslal, tak quote z prispevku ti odstranil “bot”
Teraz: Ked tuknes na odpovedat na posledny prispevok, tak ti uz cely quote do odpovedi neda defaultne, jedine ked specialne vyberies nejaku jeho cast.

Inak posledne dni skusam nahodit nejaky moj custom plugin, len sa to moc nedari, takze ked su nejake vypadky, tak pardon. :smiling_face_with_tear:

3 lajkov

Nechcem nič kritizovať, som rád źe takéto fórum existuje. Skvelá práca. Vdaka za ňu. Povodne fórum sa mi zdalo prehľadnejšie a jasne rozdelené. Teraz všetko dlho hľadám, možno je to aj vec zvyku. Čo mi však vadí, že si neviem nastaviť príspevky od najnovšieho k najstarším. V pôvodnom fóre to fungovalo veľmi dobre. Hľadal som to a nikde som to nenašiel. Takto tam skrolujem a zaberá to veľa času.

Ďakujem a držím všetkým palce.

Ano, myslim, ze je to vec zvyku. Snazim sa neustale prist na to, ze ako veci vylepsit, aj z pohladu SEO, kedze aktualne je to dost biedne. Cize kategorie este trochu poprehadzujem, ale co sa tyka samotnych tem, tak tie sa menit asi velmi nebudu.

Pokial si navstivil stranku prvykrat, tak ano je tam vela scrollovania, pretoze v systeme ta to neeviduje, ze si tie prispevky precital. Ked na tu temu kliknes znova, tak ta to hodi na posledny precitany prispevok.
Pokial, sa chce rychlejsie dostat na posledny prispevok, tak klinutim na cas/datum pod tou listou sa vies dostat na posledny prispevok v teme.

Aktualne zmeny na fore:

• Vsetky historicke monitoringy tlace su uz len pre registrovanych (kedze to google stale prechadzal, aj ked to bolo noindex)
  • Monitoring tisku ako samostatna sekcia bola zrusena, pokial mate aj nieco z ceska, tak to kludne dajte do monitoringu tlace
  • Samostatna kategoria Tunely bude zrusena a prispevky budu spojene do jednotlivych vlakien v akom useku sa ten tunel nachadza. (tema Tunel Visnove uz bola spojena, ostatne este nie, kedze som sa k tomu nejak nedostal)
  • Fotogaleria uz bude sluzit len ako historicka fotogaleria
  • Monitoring tlace zostava, tak ako doteraz

Mimo toho sa snazim riesit SEO, aby sa zvysila navstevnost = viac pouzivatelov a viac debat. :slight_smile:

Ako to nakoniec dopadlo s tou fotogaleriou? Budú sa už len nahrávať fotky priamo do príspevku, alebo bude aj nejaká centrálna “databáza”?

Fotogaleria sa za tie 4 mesiace skoro nepouzivala, myslim, ze tam pribudlo asi tak 10 prispevkov. Podla mna je lepsie, ked su tie fotky vramci tem, kedze to rozprudi diskusiu a je ich lahke dohladat.

Cize sucasna fotogaleria bude sluzit uz len asi ako archiv, popripadne ak ma niekto nieco specificke, tak je mozne to tam pridat.

Alebo kliknúť na tému a tlačítko “end”

Výsledok je rovnaký :slight_smile:

1 lajk

Kde je to tlacidlo? Nejak ho nevidim.

To tlacidlo sa nachadza na klavesnici.

Ked si chce niekto pozriet celkovy prehlad skratiek tak v sidebare je na to tlacidlo.

2 lajkov

Dnes (9.8.2025) mi v sekcii diaľnic mi v niektorých témach zle fungovalo naskrolovanie na posledný prečítaný príspevok a hodilo ma to na staršie už prečítané príspevky. Prípadne mi ukazovalo, že v téme mám neprečítaný príspevok, ale žiaden nový tam nebol.

V iných sekciách (Rýchlostné cesty, Železnice) som tento problém nepozoroval.

1 lajk

V noci som zlucoval nejake stare temy, cize myslim, ze to je ten hlavny dovod. Konkretne som presuval temy s tunelmi.

2 lajkov