pokiaľ sa neurobí regulácia Torysy, tieto problémy sa budú pravidelne opakovať od Sabinova po Nižnú Myšľu
torysa je v celom PO vyregulovana. po najvacsich povodniach v 2010 boli hradze v najhorsich miestach spevnene, vyvysene, kortyto vycistene, zakruty vybetonovane.
problem bol, ze hant stavbou piliera cez Torysu, na strane ulici Budovatelskej, prerusil hradzu a nijako to nezabezpecil.
foto v galerii.
gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=18276
Problemove miesto je vzadu, kde vidiet chlapa v zltej reflexnej bunde. Uz tam priviezli bager a navazaju zeminu, celkom pekne haldy. Len skoda, ze po funuse.
furt sa vylieva, chcelo by to vodnú nádrž na hornom toku. Už len čakám na tradičné júnové zatopenie D1 PO-KE
Pozdravujem Prešov. Nepridá niekto nové fotky z celého úseku Nábrežnej Komunikácie križovatky Košická, Petrovanska, podjazdu pod železnicou??? Alebo sa tam nič nedeje??? Ďakujem
Ak by som to mal cele zhrnut, tak nic sa tam nedeje okrem Petrovanskej/Kosickej kde sice kopu do zeme zaklady ale vizualne sa toho vela nezmenilo od fotiek ktore su vo fotogalerii. Podjazd by ale stalo za to mrknut.
Podjazd popod zel. trat uz vyzera slusne, oplati sa odfotit. Most cez Torysu vizualne bez zmeny, rovnako nadjazd ponad KO. Na privadzaci sa buduju zaklady pre piliere. Most cez Sekcov neviem.
Ďakujem za info. Fotky potešia. Križovatka, podjazd a tak . Ďakujem priatelia
Tuším včera začali robiť prekládku žel.trate v mieste podjazdu NK pri ZVL. Výluka bola plánovaná tuším na 3 dni. Predpokladám, že čoskoro začnú tiež so zmenou trasovania cesty z Hanisky v mieste pred kruháčom, aby išla popri žel.trati, aby si uvolnili priestor na vyústenie NK z podjazdu do kruháča.
Fotečky priatelia, fotečky, za mesiac aj viac okrem záplav skoro nič. Dodajte, ak sa pri podjazde a križovatke niečo deje. Pozdravujem
Fotečky nemám. Ale pracuje sa. Či už na podjazde(tu sa mi zdá, ako písal švaco, že trať už je preložená, ale to sa mi ťažko píše, keď som išiel vlakom ). Robia násyp na budúci most ponad kruhový objazd. Taktiež násyp rastie pri moste ponad rieku Sekčov(ale od Kalvárie). Neviem, či som dobre videl v tej krátkosti, ale zdá sa mi, že most ponad Sekčov bude riešený prefabrikátmi. Alebo sa mýlim?
ano, mmost ponad sekcov by mal byt z prefabrikatov.
tempo je ale zle, veruze zle. kedze cely vstup z privadzaca pojde na most ponad KO, sucasne vjazdy a vyjazdy budu musiet byt rozkopane. na prijazdoch sa vsak sotva robi.
Naposledy, keď som išiel vlakom, tak za tých pár sekúnd sa mi zdalo, že nosníky na moste ponad Sekčov tam už sú…
Potvrdzujem nosníky sú tam už par dni, armovanie cestného nadjazdu vedľa zelenického je viac menej hotové azda už budu liať betón, podla toho ako to vyzerá tak most nad KO je najmenšia priorita a bude sa riešiť až úplne nakoniec veď KO by mohol dopravu hravo zvládnuť, avšak výkopové práce na druhej strane podjazdu pod železnicou ešte nezačli.
Potvrdzujem, že železnica už jazdí po novom podchode http://dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=19452 pár foto som pridal pred týždňom, možno už medzitým položili nosníky na sekčovský potok, vtedy tam bola len príprava http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=19458. Prioritou je zrejme presmerovanie dopravy z Hanisky vedľa železnice.
Realizátorom Kuzmányho ulice bude Doprastav.
Hodnotili 5 cenových ponúk, od 1,31 do 1,76 milióna eur. V najbližších dňoch by malo prebehnúť odovzdanie staveniska a práce začať do dvoch týždňov.
Odovzdanie stavby by malo byť v októbri 2015.
A nema DPS za kartel zakaz? Ci to sa vyhodnocovalo uz davnejsie?
Jedine co aspon mna pri tom napada je zakaz ucasti na statnych zakazkach a toto je zakzk vuc teda odlisneho subjektu…
Píšu, že to bolo vyhodnocované dávnejšie a asi PSK rýchlo uzavrel zmluvu predtým, ako sa zo spánku prebudil ÚVO… Možno tento nekonečný príbeh ešte bude pokračovať po nevysporiadaných pozemkoch aj s tendrom.
aktualne info - v najblizsich dnoch HANT zacne asfaltovat povrch pri mestskej hale, cim defacto definitivne dokoncia tento kratky usek - nasyp na most ponad torysu. na moste teraz zakladaju opacne dva piliere. V casti pri ZVL idu asfaltovat najazd na nasyp ponad KO. Zo strany od KE idu rovnako asfaltovat bocne vetvy, kam sa presmeruje doprava. V mieste povodnej, uz znacne znicenej cesty zacnu robit nasyp pnad KO aj z tejto strany. Hant este urobil nasyp hned za premostenim Torysy tak, aby sa neopakovali povodne.